Τελειώνει με Μπάνβιτ, υπογράφει στην ΤΣΣΚΑ!

Τελειώνει με Μπάνβιτ, υπογράφει στην ΤΣΣΚΑ!

Τελειώνει με Μπάνβιτ, υπογράφει στην ΤΣΣΚΑ!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι ο Δημήτρης Ιτούδης ταξιδεύει στην Τουρκία για να λύσει το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα, έχοντας συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ. Πόσο επηρεάζεται ο Καλάθης.

Ο κύβος ερρίφθη και η συμφωνία πρέπει να είναι σχεδόν οριστική! Η πρόσφατη απόφαση του Ντέϊβιντ Μπλατ (ήταν η πρώτη επιλογή για την διαδοχή του Έτορε Μεσίνα) να επιστρέψει στην Αμερική και να δουλέψει στο ΝΒΑ (ως assistant στους Γουόριορς ή ως head-coach στο Κλίβελαντ), οδήγησε τον “ισχυρό άνδρα” της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην ενεργοποίηση του plan b! H περίπτωση του Φώτη Κατσικάρη (ήταν η αμέσως επόμενη λύση), δεν προχώρησε, για λόγους, που πάντως, δεν έχουν να κάνει με την Εθνική Ελλάδας κι έτσι ο Αντρέϊ Βατούτιν, που εν τω μεταξύ είχε συζητήσει τηλεφωνικά με τον 43χρονο Βεροιώτη τεχνικό, ενημέρωσε τον Δημήτρη Ιτούδη ότι τον περιμένει στη Μόσχα!

Έχει συμβόλαιο αλλά και καλή σχέση με την διοίκηση!

Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε φέτος την Μπάνβιτ στην κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου στην Τουρκία (με ρεκόρ 29-1), έχει κλειστό συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με την ομάδα του Πανόρμου. Οι εξαιρετικές διαπροσωπικές σχέσεις που έχει “οικοδομήσει” με τους ιδιοκτήτες της τουρκικής ομάδας, όμως, σε συνδυασμό με την επιτυχημένη σεζόν του στον πάγκο της, καθιστούν ευκολότερη τη λύση της μεταξύ τους συνεργασίας, που αναμένεται να γίνει σε καλό κλίμα.

Η Μπάνβιτ κινείται ήδη για άλλον προπονητή!

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δημήτρης Ιτούδης αναχώρησε το πρωί για την Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου και θα μεταβεί στην πόλη Μπαντίρμα (Πάνορμος) για να συναντηθεί με τους διοικούντες της Μπάνβιτ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr μάλιστα, η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου, που έχει ενημερωθεί για το θέμα, έχει ήδη βολιδοσκοπήσει άλλον έμπειρο προπονητή, να είναι έτοιμος να ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας.

«Τη Δευτέρα θα ξέρω!»

Ο Έλληνας προπονητής που δεν επιβεβαιώνει αλλά και δεν διαψεύδει τις παραπάνω πληροφορίες, έλεγε χθες σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, ότι το βράδυ της Δευτέρας (16/06), ίσως να είναι σε θέση να πει περισσότερα και φυσικά δήλωνε άγνοια για τη σύνδεση της διαφαινόμενης συμφωνίας του με την ΤΣΣΚΑ με το Νικ Καλάθη! Ο 25χρονος διεθνής Ελληνοαμερικανός point-guard, που έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη, έχει δεχθεί εδώ και μέρες μία άκρως δελεαστική και εξωπραγματική πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα (σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 6 εκατομμύρια δολάρια) για τριετές συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η πιθανή συνεργασία του Δημήτρη Ιτούδη με την πρωταθλήτρια της VTB-League, ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα.

Απομακρύνεται ο Καλάθης;

Ο πλέϊ-μέϊκερ των Γκρίζλις που μέχρι τις 30 Ιουνίου, έχει το δικαίωμα να απενεργοποιήσει το συμβόλαιό του με τις “αρκούδες” και να μείνει ελεύθερος, εκτός του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ αλλά και της ΤΣΣΚΑ. Και οι δύο ομάδες έχουν την ευχέρεια να του δώσουν περισσότερα χρήματα και ειδικότερα αν ο Ιτούδης αναλάβει τον ρωσικό σύλλογο, συν τοις άλλοις, θα έχουν προπονητές (Ομπράντοβιτς), δύο ανθρώπους τους οποίους γνωρίζει καλά από την τριετία του στον Παναθηναϊκό (2009-2012) και είναι απολύτως εξοικειωμένος με την φιλοσοφία τους. Μοιάζει πιο λογικό να θέλει να συνεργαστεί με προπονητή, του οποίου ξέρει καλά τα “χούγια” και τις απαιτήσεις του (ειδικότερα αν και τα χρήματα είναι περισσότερα), από το να μπει στην διαδικασία μίας “νέας” περιπέτειας, υπό τις οδηγίες ενός απαιτητικού και αυστηρού, πλην όμως και άγνωστου σ’ εκείνον coach (Ιβάνοβιτς)!

Είναι τυχαία η καθυστέρηση;

Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση των “πρασίνων”, μην εκπλαγείτε αν αυτή αποσυρθεί, εντός των επόμενων ημερών. Αυτός, άλλωστε, δεν αποκλείεται να είναι και ο λόγος, που οι πρωταθλητές, δεν έχουν ακόμη κάνει την παραμικρή κίνηση, όσον αφορά στον Τζέϊμς Γκιστ (έχει συμβόλαιο και τη νέα σεζόν, αλλά πριν από λίγες μέρες, ο ίδιος είπε σε συμπαίκτη του ότι ενημερώθηκε να ψάξει για ομάδα), καθώς επίσης και που ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του Στεφάν Λάσμε, Μάριο Ολύμπιο, να επαναδιαπραγματευθούν με ευνοϊκότερους όρους το ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου.

 

Τελευταία Νέα