Προσπαθώντας το ακατανόητο, να μπεις στο μυαλό του Σπανούλη

Προσπαθώντας το ακατανόητο, να μπεις στο μυαλό του Σπανούλη

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την απόφασή του Βασίλη Σπανούλη να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας και προσπαθεί να κάνει το ακατανόητο... να μπει στο μυαλό του.
bwin - Ώρα τελικού με μοναδική προσφορά* στο Champions League! |21+ *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου.

Δεν είναι κολλητός μου να πίνουμε καφέ μαζί. Δεν μιλάμε στο τηλέφωνο να πούμε τα νέα μας. Διατηρούμε μία όμορφη σχέση συνεργασίας για τις ανάγκες τις δουλειάς γεμάτη σεβασμό. Σεβασμό που έχει κερδηθεί και ουχί χαριστεί.

Στο μυαλό του δεν μπορεί να μπει κανείς πέραν ίσως της γυναίκας του, ωστόσο θα κάνω μία προσπάθεια να κρίνω την απόφασή του να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Βασίλης Σπανούλης στις 7 Αυγούστου θα γίνει 39 ετών. Για τον ίδιο η ηλικία είναι ένας αριθμός. Για πολλά χρόνια επένδυε στο σώμα του ώστε να είναι απλά ένας αριθμός. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να κερδίσει το χρόνο, όσες επενδύσεις κι αν κάνει.

Ο Σπανούλης φυσικά και το ξέρει. Γνωρίζει πως δεν είναι σε θέση να κάνει αυτά που έκανε πριν 4-5 χρόνια. Μπορεί να κάνει όμως άλλα εξίσου σημαντικά.

Αρκεί να αποδεχτεί τον ρόλο του. Αρκεί να του επιχειρηματολογήσει ο προπονητής γιατί του ανέθεσε τον συγκεκριμένο ρόλο.

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό πράγμα αν υπάρχει ειλικρίνεια και όχι κ#λ0μπ@ρεμ@. Αρκεί φυσικά και να είσαι έτοιμος να ακούσεις και να αντικρίσεις την αλήθεια.

Μπαίνουμε σε Ολυμπιακά χωράφια και δεν θέλω για την ώρα οπότε σταματώ εδώ.

Ο Σπανούλης πιστεύω πως δέχτηκε να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας για τρεις λόγους. Τόσους μπορώ να σκεφτώ, αλλά αυτός μπορεί να έχει 1003.

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Σπανούλης έχει μπει σε ένα πέπλο αμφισβήτησης. Οχι για το πόσο παικτάρα είναι και το legacy του, αλλά για το πόσα μπορεί να προσφέρει στο απαιτητικό επίπεδο της Euroleague.

Αμφισβητείται από τον ίδιο τον οργανισμό του Ολυμπιακού με τον οποίο εκκρεμεί μία κουβέντα από τότε που ολοκληρώθηκε η σεζόν. Για να μην παρεξηγούμαι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αμφιβάλλουν για το αν μπορεί να προσφέρει στο παρκέ και στα αποδυτήρια, αλλά για το αν μπορεί να αποδεχτεί έναν μικρότερο ρόλο από αυτόν που έχει συνηθίσει τόσα χρόνια.

Αμφισβητείται από μερίδα οπαδών της ομάδας του. Αμφισβητείται από μερίδα του Τύπου.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν τον αμφισβήτησε αν κι ο συγκεκριμένος προπονητής διαθέτει πολύ το «μπλα μπλα» προκειμένου να πείσει έναν παίκτη.

Ο Σπανούλης είναι τόσο ανταγωνιστικός που θέλει να δείξει πως έχει ακόμη μπάσκετ μέσα του και να απαντήσει μέσω της Εθνικής.

Όλοι οι παίκτες σε οποιοδήποτε άθλημα θέλουν να αισθάνονται σημαντικοί, χρήσιμοι.

Του έδωσε ρόλο ηγέτη, τον έκανε πρωταγωνιστή, του είπε πως θέλει αυτός να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους.

Επειδή ο Πιτίνο όπως προανέφερα έχει το «μπλα μπλα» τον έπεισε. Μακάρι και να γίνουν πράξη και να μην τον κορόιδεψε όπως είχε κάνει πριν δύο χρόνια με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου.

ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού για 25 περίπου χρόνια παίζει μπάσκετ 9-10 μήνες τον χρόνο. Την τελευταία τριετία για λόγους αγωνιστικούς και πανδημίας παίζει περίπου 6 μήνες.

Το σώμα του έχει μάθει να λειτουργεί διαφορετικά. Ο χρόνος που περνάει από πάνω του είναι πιο βαρύς σε σχέση με άλλες ηλικίες.

Τι εννοώ... Είναι διαφορετικό από 30 να πας 31 και διαφορετικό να πας από 38 στα 39. Ιδιο διάστημα, μεγαλύτερη καταπόνηση.

Από 9 Απριλίου και το ματς με την Χίμκι θα έπαιζε ξανά (Ολυμπιακού και υγείας επιτρέποντος) επίσημο παιχνίδι τον Οκτώβριο. Στο διάστημα των έξι αυτών μηνών όση ατομική προπόνηση κι αν έκανε υπήρχε ο κίνδυνος το σώμα του να δημιουργήσει αδυναμίες που θα του στοίχιζαν.

ΤΟΝ ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο στην Cosmote TV είχε πει, «Ειλικρινά με ιντριγκάρει να βρεθώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, για τη χώρα, για εμένα, για τα παιδιά μου που δεν με έχουν δει με την Εθνική. Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα και να τους υπενθυμίσω ότι για την Εθνική έχω δώσει και την καρδιά μου».

Δεν χρειάζονται πολλά να γράψουμε πάνω σε αυτό. Οι παραπάνω λόγοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή του.

Έπαιξε στο Πεκίνο το 2008 και θέλει να παίξει και στο Τόκιο. Θέλει να τον ζήσει ξανά.

Η ΣΧΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΕΟΚ

Αρκετοί αμφισβητούν την απόφαση των Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα και Λαρεντζάκη να παίξουν με την Εθνική Ελλάδας λόγω της ανοικτής κόντρας μεταξύ Ολυμπιακού και ΕΟΚ.

Ας παραθέσω κι εγώ ορισμένες σκέψεις μου.

Αρχικά Σπανούλης και Πρίντεζης δεν έχουν συμβόλαιο σε θεωρητικό επίπεδο και είναι free agents ή θα είναι σε λίγες μέρες.

Ας μείνω όμως στον «V Span». Το 2015 σταμάτησε από την Εθνική Ελλάδας γιατί ο Ολυμπιακός του έδινε έναν σκασμό χρήματα, του έδινε το 30% του συνολικού μπάτζετ κι αυτός ως ηγέτης έπρεπε να οδηγήσει την ομάδα του στο Final 4 και στο πρωτάθλημα. Αισθανόταν υποχρεωμένος στον Παναγιώτη και στον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι απαιτήσεις εκείνα τα χρόνια ήταν μεγαλύτερες και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ρισκάρει τραυματισμό ή ακόμη κι επιπλέον κούραση η οποία θα τον επηρέαζε στις «ερυθρόλευκες» υποχρεώσεις του.

Τις τελευταίες σεζόν, του έμεινε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα playoffs της Euroleague και αυτό χωρίς να παίζει 33 λεπτά αφού περνούν τα χρόνια.

Με πάσα σιγουριά και βεβαιότητα σας αναφέρω πως ο Σπανούλης είναι κατά της όλης κατάστασης του ελληνικού μπάσκετ θεωρώντας βασικό υπεύθυνο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά σιγά μην του κόψει την όρεξη.

Ετσι κι αλλιώς η διοίκηση θα αλλάξει είτε γίνουν οι εκλογές την Κυριακή στο «Απ. Νικολαΐδης» είτε γίνουν με διαφορετική διαδικασία σε σύντομο διάστημα. Εκτός αν εκλεγεί ο Άγγελος Παπανικολάου αφού μόνο τότε δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ο Σπανούλης πιστεύει ακράδαντα πως ο Ολυμπιακός έχει απόλυτο δίκιο για τις αντιδράσεις του και για τις αποφάσεις που έχει πάρει κατά του Βασιλακόπουλου.

Ετερον εκάτερον όμως... Η απόφασή του να επιστρέψει στην Εθνική δεν δείχνει διαφωνία με τον σύλλογο που λατρεύει

ΥΓ: Το είχα γράψει στις 10 Απριλίου. Μία ειλικρινή συζήτηση μπορεί να λύσει όλα τα ζητήματα που υπάρχουν.

ΥΓ 2: Δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τον αρχικό σχεδιασμό. Ο Σπανούλης δεν τον επηρεάζει. Ο Μπαρτζώκας ψάχνει έναν σέντερ και δύο γκαρντ. Τίποτα άλλο. Ο Λούντζης είναι στα κιτάπια όλων των ελληνικών ομάδων, λογικό να βρίσκεται και στου Ολυμπιακού. Ουδεμία κουβέντα μαζί του ακόμη.

ΥΓ 3: Το ελληνικό λεξιλόγιο έμοιαζε ζάπλουτο μέχρι που έψαξα να βρω λέξεις για να περιγράψω τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός: Το συγκινητικό βίντεο της ΚΑΕ για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο (vid)

Σπανούλης: Οι λόγοι της επιστροφής στην Εθνική Ελλάδας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.