Πέρυσι στην Euroleague, φέτος... free agents (vids)

Πέρυσι στην Euroleague, φέτος... free agents (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει 14 παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά και πέρυσι έπαιξαν στην Euroleague.

Οι ομάδες της Euroleague έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για την φετινή σεζόν. Αρκετές από αυτές έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους και υπάρχουν κι άλλες που ψάχνουν ακόμη προσθήκες.

Βέβαια υπάρχει πάντα το απευκταίο σενάριο κάποιου τραυματισμού καθώς επίσης και μίας κακής καλοκαιρινής επιλογής η οποία θα οδηγήσει σε επιπρόσθετη μεταγραφή.

Το gazzetta.gr, σας παρουσιάζει 14 παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι στην Euroleague και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά.

Φυσικά και υπάρχουν περισσότεροι που είναι free agents, αλλά επικεντρωθήκαμε στους 14 πιο ποιοτικούς.

ΤΖΕΪΜΣ ΝΑΝΑΛΙ – (πέρυσι Φενέρμπαχτσε)

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ κάποτε ήταν περιζήτητος, αλλά η φθίνουσα πορεία που έχει πάρει η καριέρα του καθώς επίσης και το ψηλό κασέ του απομάκρυναν τους ενδιαφερόμενους μέχρι τώρα.

Ο Τζέιμς Νάναλι πέρυσι πήγε στην Τουρκία στη μέση της σεζόν και σε 9 παιχνίδια πρόσφερε 4.2 πόντους (41.7%τρ.), 1.3 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ.

Η Κίνα είναι στο μυαλό του.

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΑΓΙΟΝ – (πέρυσι Ζενίτ)

Ο Μεξικανός αν και έκανε καλή σεζόν πέρυσι στην Αγία Πετρούπολη δεν ήταν στα πλάνα του Πασκουάλ αφού προτίμησε τον Γκουντάιτις με παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Μεξικάνος ανήκει στους 7footers οι οποίοι πλέον δεν έχουν θέση στο σύγχρονο μπάσκετ.

Ο Αγιόν πέρυσι στην Ζενίτ είχε 12.5 πόντους (59.8%διπ.), 5.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 2.4 λάθη.

Δεν αποκλείεται να μετακομίσει στην Ασία (Κίνα, Ιαπωνία) ή να περιμένει τι ανάγκες θα προκύψουν το χειμώνα στην Euroleague.

ΑΝΤΟΝΙ ΓΚΙΛ – (πέρυσι Χίμκι)

Πολύ καλός παίκτης για τον οποίο ενδιαφέρθηκαν αρκετές ομάδες, αλλά όλες έκαναν πίσω. Ανασταλτικοί παράγοντες τα πολλά χρήματα που αξίωνε και οι συχνοί τραυματισμοί του για τους οποίους δεν δεχόταν ειδικούς όρους στο συμβόλαιο.

Ο Γκιλ τελείωσε με 8.3 πόντους (64.3%διπ.), 4.5 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε κάθε αγώνα.

Ο Αμερικανός έχει πειστεί πως θα βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ – (πέρυσι Παναθηναϊκός)

Ο Έλληνας γκαρντ ύστερα από ανατροπή στην υπόθεσή του δεν ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό. Η ολική ρήξη πρόσθιου τον κράτησε εκτός παρκέ στο ξεκίνημα της σεζόν και στα 10 ματς που αγωνίστηκε πρόσφερε 4.3 πόντους (37.5%τριπ.). 1.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

Ο Έλληνας γκαρντ δεν έχει συζητήσει με κάποια ομάδα και όλα δείχνουν πως θα περιμένει μήοως προκύψουν ανάγκες μεσούσης της σεζόν.

Μέχρι τότε θα βοηθά την ομάδα με αμαξίδιο των «πράσινων».

ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΠΟΛ – (πέρυσι Ολυμπιακός)

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν βοήθησε όσο θα ήθελε τους «ερυθρόλευκους»

σε μία ομολογουμένως κακή σεζόν για την ομάδα. Ο Μπράντον Πολ φάνηκε πως παρασύρθηκε στην γενικότερη κακή εικόνα του Ολυμπιακού και σε 27 αγώνες βοήθησε με 8.6 πόντους (38.1%τριπ.), 2.9 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1 λάθος.

Καμία ομάδα της Euroleague δεν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον να τον αποκτήσει και λογικά η αιτία είναι το υψηλό κασέ του (κοντά στο εκατομμύριο).

Λογικά περιμένει και την αγορά της Κίνας στην οποία είχε αγωνιστεί και παλαιότερα,

ΤΑΡΙΚ ΜΠΛΑΚ – (πέρυσι Μακάμπι Τελ Αβίβ)

Ο Αμερικανός σέντερ ενώ βοήθησε αρκετά την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παρκέ, δημιούργησε προβλήματα με την συμπεριφορά του όταν χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στο πόδι. Ο Ταρίκ Μπλακ χειρουργήθηκε στις ΗΠΑ και καθυστέρησε να μπει στην δράση περισσότερο από τον εκτιμώμενο χρόνο. Η Μακάμπι τον αποδέσμευσε άμεσα αν και είχε 9.1 πόντους (61.8%διπ.), 4.8 ριμπάουντ και 2.1 λάθη.

Η αλήθεια είναι πως αρκετές ομάδες της Eurolague τον είχαν ψηλά στην λίστα τους, αλλά ακόμη είναι ελεύθερος.

Στο μυαλό του υπάρχει το ΝΒΑ, αλλά υπάρχει και στην λίστα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την Μπαρτσελόνα.

ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΙΣΤ – (πέρυσι Ερυθρός Αστέρας)

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ πέρυσι με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα είχε 7 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ. Η αλήθεια είναι πως η σωματική του κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε κάποια ομάδα της Euroleague να ασχοληθεί μαζί του. Ο Γκιστ βαδίζει στα 34 χρόνια και έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Ο Αμερικανός δεν δείχνει να βιάζεται για την επόμενη επιλογή ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι επιπέδου Euroleague.

ΤΖΕΡΕΜΙ ΕΒΑΝΣ – (πέρυσι Χίμκι)

Το περασμένο καλοκαίρι οι μισές ομάδες της διοργάνωσης ήθελαν να τον αποκτήσουν, αλλά το φετινό δεν ακούγεται καθόλου. Η Χίμκι βέβαια τον αποδέσμευσε καθυστερημένα και πολλές ομάδες είχαν κλείσει την θέση «4» του ρόστερ τους.

Ο Τζέρεμι Έβανς πέρυσι είχε 8.5 πόντους (43.8% τριπ.) και 4.4 ριμπάουντ.

Ο Αμερικανός έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ – (πέρυσι ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ο Έλληνας σέντερ το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά «βαΐων και κλάδων», αλλά απογοήτευσε. Ο Κώστας Κουφός αμοιβόταν με περισσότερα από 2.500.000 δολάρια και είχε 3.3 πόντους και 2.8 ριμπάουντ.

Η ΤΣΣΚΑ τον άφησε ελεύθερο και παραμένει στα αζήτητα αφού και ακριβός είναι και ξεπερασμένος αγωνιστικά θεωρείται.

Άγνωστο που θα συνεχίσει αφού και η πόρτα του ΝΒΑ δεν είναι και πολύ ανοικτή πλέον για αυτόν.

ΑΝΤΡΕΪ ΒΟΡΟΝΤΣΕΒΙΤΣ – (πέρυσι ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ο Ρώσος φόργουορντ μετά από πάρα πολλά χρόνια αποχώρησε από την ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Ζενίτ ασχολήθηκε μαζί του, αλλά το περιορισμένο μπάτζετ δεν της επέτρεψε να προχωρήσει. Η Χίμκι έχει ακριβώς ίδιο παίκτη που είναι μάλιστα κι αρχηγός της (Μόνια) οπότε...

Ο Βοροντσέβιτς πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου καλά έχοντας 3.6 πόντους (28.6%), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Λογικά η επόμενη ομάδα του θα είναι ρώσικη, αλλά όχι στην Euroleague.

ΜΑΤ ΤΖΑΝΙΝΓΚ – (πέρυσι Μπασκόνια)

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν προέρχεται από καλή σεζόν και επιπροσθέτως έκανε και μία μικρή επέμβαση που θα τον αφήσει εκτός δράσης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο Ματ Τζάνινγκ πέρυσι ήταν άστοχος αφού είχε 6 πόντους (28.5% τριπ.), έπαιρνε 2 ριμπάουντ, έδινε 1.5 ασίστ κι έκανε 1.1 λάθος σε κάθε ματς.

Φέτος μίλησε με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δεν κατέληξαν σε γάμο αν και δεν αξίωνε πολλά χρήματα.

Λογικά θα συνεχίσει στο BCL (Χάποελ Ιερουσαλήμ) ή στο Eurocup.

ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΣΟΡ – (πέρυσι Μπάγερν)

Ο Γάλλος σέντερ πριν 2-3 καλοκαίρια ήταν στην λίστα πολλών ομάδων, αλλά η καριέρα του έχει πάρει τον αγωνιστικό κατήφορο. Πέρυσι στην Μπάγερν έδινε μόλις 3.8 πόντους και 2.2 ριμπάουντ παίζοντας 11 λεπτά.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο μάτι αποτελεί επιπλέον ανασταλτικό παράγοντα για συνεργασία με ομάδα της Euroleague.

Λογικά είτε θα συνεχίσει σε BCL, Eurocup είτε θα περιμένει μπας και βρει ομάδα μέσα στη σεζόν.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ – (πέρυσι Ερυθρός Αστέρας)

Ο Έλληνας φόργουορντ παρά τα 36 του χρόνια ήταν αρκετά ποιοτικός πέρυσι με την ομάδα του Βελιγραδίου έχοντας 7.8 πόντους (35.7% τριπ.) και 2.6 ριμπάουντ σε κάθε αναμέτρηση.

Σίγουρα όμως η ηλικία του με το γεγονός ότι δεν διαθέτει αθλητικά προσόντα κάνουν δύσκολη την παρουσία του εκ νέου στην Euroleague. Από την άλλη πλευρά όμως προσφέρει ποιότητα ερχόμενος από τον πάγκο και είναι φθηνή λύση.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα συνεχίσει στην Euroleague.

ΤΖΟΚ ΛΑΝΤΕΪΛ – (πέρυσι Ζαλγκίρις)

Ο Αυστραλός μπήκε τιμής ενέκεν στην λίστα αυτή αφού έμεινε ελεύθερος κατόπιν δικής του επιθυμίας και όχι λόγω χαμηλής παραγωγικότητας.

Ο Λαντέιλ πέρυσι στην Ζαλγκίρις είχε 11 πόντους και 4.4 ριμπάουντ.

Ο ίδιος ενεργοποίησε όρο αποδέσμευσης στο ΝΒΑ είτε για να πάει στο ΝΒΑ είτε στην Μπαρτσελόνα η οποία τον έχει στην λίστα της.

Πολύ καλός παίκτης που σίγουρα θα βρει συμβόλαιο.

 

Τελευταία Νέα