«Διαπερνάει» τους παίκτες του, θα «διαπεράσει» και τον Ολυμπιακό;

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
«Διαπερνάει» τους παίκτες του, θα «διαπεράσει» και τον Ολυμπιακό;

bet365

O Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό της 11ης αγωνιστικής στην Basket League και αποχαιρετά το 2018, σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία των 14 μονομάχων. Πως ο παράγοντας Πιτίνο διαφοροποιεί τα δεδομένα στην μάχη των «αιωνίων αντιπάλων».

Ο Ντομάντας Σαμπόνις παίζει με 0% γκανιότα σε over/under πόντους στο νέο Pamestoixima.gr. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Μπορεί ακόμη να μην έχουμε φτάσει ούτε στα μισά της διαδρομής στην κανονική περίοδο της Basket League, η αλλαγή του χρόνου όμως, επιτάσσει ένα απολογιστικό σχόλιο, σχετικά με το πως έχει κυλήσει έως τώρα η σεζόν, μετά και την 11η στροφή της συνολικής απόστασης. Αρχίζοντας από τους πρωταθλητές, που «έκλεισαν» το 2018, έτσι όπως το είχαν κάνει και έναν χρόνο νωρίτερα: αήττητοι!

Μετά και το δεύτερο δείγμα του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του εξάστερου, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει ότι ο σεβασμός που αποπνέει ο 66χρονος coach-«θρύλος» του κολεγιακού μπάσκετ, τα «γαλόνια» που έχει κατακτήσει στην μυθική καριέρα του, σε συνδυασμό με τη φρέσκια «φωνή» και την διάθεσή του να αξιοποιήσει όλο το υλικό της ομάδας, έχουν επιδράσει καταλυτικά αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών...

Πιστέψτε με και δεν το λέω από μαντεψιά, ούτε από αίσθηση, κανείς στα αποδυτήρια δεν τα είχε με τον Πασκουάλ, ούτε η τεράστια διαφορά στην απόδοσή των «πρασίνων» με ΤΣΣΚΑ και Προμηθέα, οφείλεται στο ότι δεν άντεχαν άλλο τον Καταλανό τεχνικό.

Το κλειδί βρίσκεται στην συνολική προσέγγιση και τον τρόπο του άκρως επικοινωνιακού Αμερικανού τεχνικού, που δεν είναι μόνο ότι ξέρει τι να πει και πως να μιλήσει σε παίκτες, παράγοντες και δημοσιογράφους... Είναι ότι έχει «φάει τα παρκέ με το κουτάλι», ξέρει «καντάρια» μπάσκετ, αντιλαμβάνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου τι πρέπει να γίνει και το κυριότερο, έχει τον τρόπο να πείσει και να εμπνεύσει για την ορθότητα της γνώμης του!

Κι αυτό, να 'στε σίγουροι ότι «διαπερνάει» τους αθλητές. Κι όταν, τα δύο πρώτα του δείγματα, συνδυάζονται με ένα rotation 11-12 παικτών, τότε το πάθος και η αυτοθυσία ισοσταθμίζονται με την επιθυμία της ανταπόδοσης, που πολλαπλασιάζεται! Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε η «μαγική» εμφάνιση και η μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και ακριβώς έτσι, προήλθε το εύκολα πέρασμα του Παναθηναϊκού (10-0) στο «Δημήτριος Τόφαλος».

Όπως εξήγησε στο λακωνικό αλλά άκρως κατατοπιστικό tweet του, ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού», τα πάντα στο μπάσκετ είναι θέμα... deflection, δηλαδή με απλά λόγια, «αλλοίωσης» του επιθετικού παιχνιδιού του αντιπάλου. Όταν οι «πράσινοι» αύξησαν τον δείκτη της έντασης στην άμυνά τους, πήραν κεφάλι στο σκορ και στο 2ο μέρος που πήρε μπρος για τα καλά και ο Παππάς (18π. & 3ασ. με 5/7 τριπ. σε 17') και τα τρίποντα έπεφταν... βροχή (52,3% με 11/21 τριπ.), τότε η διαφορά άνοιξε (έφτασε και το +22) και το παιχνίδι κρίθηκε (69-86) πριν τελειώσει η 3η περίοδος.

Το καλό με τον Πιτίνο είναι ότι έχει την επιθυμία να αξιοποιεί τους πάντες. Ο Παπαγιάννης (4π., 9ρ. & 2κοψ. σε 14') έπαιξε μετά από καιρό για δεύτερη σερί φορά μέσα σε 48 ώρες και ήταν θετικός. Ο Βουγιούκας ξεκίνησε πεντάδα χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου με την ΤΣΣΚΑ, ενώ πλην του 20χρονου Καλαϊτζάκη (2π. σε 3'), κανένας δεν έπαιξε λιγότερο από 14 λεπτά ή περισσότερο από 23!

Το πόσο η εκτυφλωτική του λάμψη του (στην Πάτρα αποθεώθηκε) θα συνεχίσει να φέρνει και αποτελέσματα, θα φανεί στην πορεία και θα κρίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δύο πράγματα πάντως, δεν χωρούν αμφισβήτηση: πρώτον ότι ο άνθρωπος ξέρει πολύ μπάσκετ και δεύτερον ότι οι συνεντεύξεις Τύπου του, είναι σκέτη απόλαυση!

Κι όμως η «σφαλιάρα» της Νταρουσάφακα ήταν χρήσιμη!

Είναι μερικές φορές που μία απρόσμενη ήττα ή απ' αυτές που στον αθλητισμό συνηθίζουμε να αποκαλούμε «κακές», κρύβουν πολλά θετικά και χρησιμεύουν στο να αποφευχθούν παγίδες, που ίσως να έχουν μεγαλύτερες συνέπειες. Κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση του Ολυμπιακού, που μεσοβδόμαδα «ανέστησε» την χειρότερη ομάδα της εφετινής Euroleague (Νταρουσάφακα). Γνωρίζοντας μία ήττα, που αν το καλοσκεφτούμε, με βάση τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του για την 4η θέση αλλά και τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί, δύσκολα θα του στοιχίσει ακριβά.

Η «γκέλα» της Κωνσταντινούπολης, λοιπόν, από μία ομάδα που προερχόταν από 12 συνεχόμενες ήττες και που βρίσκεται στην 10η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος, «έσφιξε» τα λουριά στο «λιμάνι» και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να συσπειρωθούν και να ανέβουν στην Θεσσαλονίκη με τη συγκέντρωση στο "φουλ". Πέρυσι, άλλωστε, πάλι για την 11η αγωνιστική, οι Πειραιώτες είχαν χάσει καθαρά στην Πυλαία και η «υπόκλιση» στον «δικέφαλο του Βορρά», ήταν η ήττα νο3, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος.

Στο εφετινό ματς, ο Ολυμπιακός (10-1) ξεπέρασε πολύ γρήγορα το κακό ξεκίνημα και χάρη στον επιθετικό οίστρο του Στρέλνιεκς (πέτυχε 12 από τους 14 πόντους στο 1ο μέρος), πήγε στ' αποδυτήρια έχοντας ήδη τον έλεγχο του αγώνα (35-41 ημιχρ.). Στο 2ο μέρος, η αμυντική προσαρμογή στον κορυφαίο του πρώτου 20λεπτου, Φιλ Γκος, πήρε άριστα, κρατώντας τον Αμερικανό χωρίς πόντο. Μπροστά την δουλειά έφεραν εις πέρας ο Πρίντεζης (19π., 9ρ. & 6ασ.) και ο Μιλουτίνοφ (17π. & 13ρ. με 7/10 σουτ), με τον πρώτο να «κλέβει» στα σημεία από τον δεύτερο, το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.

Κάπως έτσι, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +13 (59-72 στο 37'), με αποτέλεσμα το τελικό 78-68 να κρίνεται απολύτως δίκαιο και να δίνει το δικαίωμα στον Ντέϊβιντ Μπλατ να «κλέψει» για μία ακόμη φορά την παράσταση μιλώντας προς τους δημοσιογράφους.

Ο Βασιλόπουλος "δένει" όλο το γλυκό!

Η συγκέντρωση, η σοβαρή προσέγγιση και ο χαρακτήρας αποτελούν τα στοιχεία, που επιτρέπουν στο νεοφώτιστο Περιστέρι (9-2) να διατηρεί ακόμη και σχεδόν 3 μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, τον τίτλο της ομάδας με την μεγαλύτερη συνέπεια, μετά τους «αιώνιους αντιπάλους». Αν και στο τέλος, τα χρειάστηκε και από το +16 του 32ου λεπτού (63-47), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο καλάθι, η ουσία έχει να κάνει με το ότι οι «κυανοκίτρινοι» διατήρησαν αήττητη την έδρα τους (6/6), κερδίζοντας 73-70 τον Κολοσσό.

Πέρα από την σταθερά καλή δημιουργία (20 ασίστ) και την εμφάνιση-ποιήμα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου (23π., 5ρ., 2ασ., 2κλ. & 3κοψ. με 8/10 σουτ) που έκανε ρεκόρ καριέρας, ο Αργύρης Πεδουλάκης κρατάει ότι η νίκη ήρθε σε μία βραδιά που οι παίκτες του έχασαν κατά κράτος τα ριμπάουντ (28-40), είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά σε τρίποντα (23,1% με 6/26) και βολές (57,9% με 11/19), την ίδια ώρα που το επιθετικό όπλο της ομάδας, Ράϊαν Χάροου (μ.ο. 16,6π.), προσπαθούσε ανεπιτυχώς να βρει ρυθμό(3π., 4ασ.& 3λ. με 1/10 σουτ σε 27’) , μετά από απουσία 2,5 εβδομάδων!

Ο Ράταν-Μέϊς έφυγε γιατί η ΑΕΚ ήταν καλύτερη χωρίς αυτόν!

Στο «Νίκος Γκάλης», η ΑΕΚ (8-3) έδειξε να ξεπερνάει γρήγορα το σοκ της συντριβής από τον Παναθηναϊκό και ο Βινς Χάντερ (24π. & 10ρ. με 10/12 σουτ) έναν τραυματισμό, που 6 μέρες νωρίτερα, φαινόταν ανησυχητικός! Το εντυπωσιακό για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι ότι μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, μεταμορφώθηκε πλήρως στην άμυνα και από το "limit-down" των 111 πόντων στο... ντέρμπι των «συγκατοίκων», δέχτηκε τους λιγότερους πόντους φέτος στο γήπεδό της, ενώ ο 24χρονος Αμερικανός power-forward έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα!

Το τελικό 73-62 επί του Πανιωνίου, πάντως, οφείλεται αποκλειστικά στην δουλειά των «κιτρινόμαυρων» στα μετόπισθεν και έχει ακόμη περισσότερη σημασία με δεδομένο ότι η «Ένωση» σούταρε με 39,7% εντός πεδιάς και με 57,6% στις βολές, ενώ έχασε και την μάχη των ριμπάουντ (35-41).

Πάντως, η πρώτη σύγκριση σε σχέση με πέρυσι, στο πρωτάθλημα, βγάζει θετικό πρόσημο, καθώς η «βασίλισσα» έχει δύο περισσότερες νίκες απ' όσες είχε τη σεζόν 2017-18, μετά από 11 αγωνιστικές (6-5). Ίσως και γι' αυτό αισθανόταν αρκετά ασφαλής για να λύσει τη συνεργασία της με τον Εξέϊβιερ Ράταν-Μέϊς (μ.ο. 9,7π. & 2,8ασ. με 56,8% βολ., 31,6% διπ. & 37% τριπ.), που αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε να μπει στο πετσί του ρόλου για τον οποίο αποκτήθηκε...

Η άμυνα κρίνει τα πάντα για τον Προμηθέα

Στην Πάτρα, ο Προμηθέας (7-4) επαλήθευσε στο ακέραιο τον «κανόνα», που τον θέλει να έχει 7/7 στα ματς που δέχεται κάτω από 75 πόντους (μ.ο. 65,8π.) και να χάνει όλα τα ματς (0/4) που ο αντίπαλός του τους ξεπερνάει (μ.ο. 81,2π.). Κόντρα στον Παναθηναϊκό, βέβαια, ο βαθμός δυσκολίας ήταν ευθύς εξαρχής πολύ υψηλός, επομένως με 15 λιγότερα ριμπάουντ και 34,3% στα σουτ εντός πεδιάς (22/64), αποτελεί απορίας άξιο πως έμεινε κοντά στο σκορ για περίπου 25 λεπτά.

Το τελικό 69-86 κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο με τον Μάκη Γιατρά, να κρατάει μόνο την εξαιρετική εμφάνιση του Ράϊον Μπράουν (23π. & 4ρ.). Τηρουμένων των συνθηκών που δημιούργησε η συμμετοχή των Πατρινών στο BCL, ο έως τώρα απολογισμός κρίνεται θετικός, παρ' ότι πέρυσι τέτοια εποχή είχαν μία νίκη περισσότερη.

Να «επενδύσει» στο πρώτο "διπλό"!

Το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» θα μείνει στην ιστορία ως το γήπεδο που επετεύχθη η πρώτη εκτός έδρας νίκη (85-82) του Ηφαίστου (6-5) στην Basket League! Οι νησιώτες (Φρειμάνις 20π. & 5ρ.) μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι, είχαν τον έλεγχο σ' όλη την διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν ακόμη και με +19 (56-37) στο 26', αλλά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, πιθανότατα να ικανοποιήθηκε περισσότερο από την αντίδραση και τον χαρακτήρα των παικτών του, στα τελευταία 8 λεπτά, όταν το Ρέθυμνο ξαναμπήκε στο ματς και είχε το momentum για την ολική επαναφορά. Το 2018 κλείνει με την ομάδα της Λήμνου να παίρνει άριστα στην παρθενική της σεζόν στην επαγγελματική κατηγορία και τώρα που άρχισε να κερδίζει και μακριά από την απόρθητη έδρα της, μπορεί κάλλιστα να ονειρεύεται τα playoffs!

Η 2η καλύτερη άμυνα του Δεκεμβρίου!

Στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης», η προσθήκη του Γκάρι Τάλτον (14π. & 4ασ. με 3/4 τριπ.) άρχισε να αποφέρει σιγά-σιγά να αποδίδει σε τομείς που ο Χολαργός (6-5) υστερούσε, όπως το επιθετικό κομμάτι, το εύκολο καλάθι και η εν γένει δημιουργία (ήταν τελευταίος στις ασίστ με μ.ο. 11,7), γεγονός που φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο προήλθε η 4η συνεχόμενη νίκη (82-71) της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη.

Οι νεοφώτιστοι (Γιάνκοβιτς 13π. & 13ρ.) που πλέον έχουν διαγράψει ήδη από το λεξιλόγιό τους λέξεις όπως «υποβιβασμός» και «σωτηρία» και δικαίως «τρέφουν» βλέψεις για την 8άδα, σκόραραν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα πάνω από 80 πόντους! Παράλληλα, στην διάρκεια του αήττητου Δεκεμβρίου (4/4), παίζουν την καλύτερη άμυνα (μ.ο. 68,7π.) μετά τον Ολυμπιακό (μ.ο. 66,0π.) και οι Τζαβόντε Χόκινς (μ.ο. 11,5π.) και Ντάνι Αγκμπελέσε (9,2π. , 7,7ρ. & 2,7κοψ.) αποδεικνύονται ρολίστες «υπερπολυτελείας»!

Με "μισό" Γκος και καθόλου ριμπαουντ πως να κερδίσει;

Στην Θεσσαλονίκη, το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Φιλ Γκος (16π., 5ρ. & 4ασ. με 5/7 τριπ.) που μπήκε στο ματς «φουριόζος» και βοήθησε τον ΠΑΟΚ (6-5) να ξεφύγει με 15-7 στο 7ο λεπτό και να είναι μπροστά στο σκορ μέχρι και λίγο πριν την ανάπαυλα, δεν είχε συνέχεια στο 2ο μέρος.

Με μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση τον Γιανίκ Μορέϊρα (16π. & 9ρ. με 6/8 σουτ), λοιπόν, με 41,5% εντός πεδιάς, με 15 ριμπάουντ λιγότερα και με σχεδόν 16 πόντους λιγότερους από την μέση παραγωγικότητα (μ.ο. 83,6π.) στο κλειστό της Πυλαίας, το τελικό 68-78 υπέρ του Ολυμπιακού, μοιάζει ως μία πλέον λογική αποτύπωση των όσων συνέβησαν μέσα στο παρκέ. Κάτι που παραδέχτηκε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου.

Μηδέν εις το πηλίκο (0/6), όταν δέχεται πάνω από 80 πόντους!

Μετά από ένα ονειρικό 2017, στην διάρκεια του οποίου το Λαύριο (3-8) είχε συνολικό ρεκόρ 16-10 στην Α1 Κατηγορία (8-6 στην regular season και 0-2 στα playoffs της σεζόν 2016-17, αλλά και 8-2 στο ξεκίνημα της περιόδου 2017-18), το 2018 φεύγει με αντίστοιχο ρεκόρ 10-19 και με τον σύλλογο του νοτιότερου προαστίου της Αττικής, να βρίσκεται στο group των ομάδων που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Παρά τις προσπάθειες του Ντόρον Λαμπ (23π., 4ρ. & 3ασ.), οι Λαυριώτες έχασαν (71-82) για 5η συνεχόμενη αγωνιστική στον Χολαργό και το πρώτο πράγμα που καλείται να διορθώσει ο Χρήστος Σερέλης, είναι το αμυντικό κομμάτι, καθώς οι παίκτες του δέχονται τους περισσότερους πόντους (μ.ο. 81,7π.) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Basket League!

Θα σωθεί αν αποκτήσει πολυδιάστατο παιχνίδι στην επίθεση

Η επιστροφή του Νίκου Οικονόμου στο γήπεδο όπου κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του ως παίκτης, συνδυάστηκε με την διαπίστωση που συνοδεύει τον Πανιώνιο (3-8) από την μέρα που άρχισε η 2η θητεία του στην τεχνική του ηγεσία! Οι «κυανέρυθροι» έχουν βελτιώσει αισθητά την άμυνά τους (μόνο από τον Ολυμπιακό έχουν δεχθεί πάνω από 80 πόντους) και έχουν παρουσιαστεί ανταγωνιστικοί στα τέσσερα από τα πέντε ματς με τον Νικαιώτη τεχνικό στον πάγκο τους.

Ο Τζόϊ Ντόρσεϊ (11π., 11ρ.) κάνει σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ, ο Ντέβιον Μπέρι (15π., 4ρ. & 3ασ. με 6/19 σουτ) έχει μεγάλη επαφή με το καλάθι, ωστόσο, η επίθεση του "ιστορικού" είναι μονοδιάστατη και αν δεν σουτάρει καλά πίσω από τα 6,75 (16,6% με 3/18 τριπ.), δύσκολα βρίσκει προκοπή. Κάτι που συνέβη και στο ΟΑΚΑ, όπου οι Νεοσμυρνιώτες «έπεσαν ηρωικά» (62-73) στο τέλος κι ενώ είχαν ισοφαρίσει σε 49-49 με σερί 11-0. Αν πέρυσι πάντως, σώθηκαν με ρεκόρ 1-10 στην 11η αγωνιστική, φέτος που έχουν +2 νίκες, έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες.

Η «υπέρβαση» θέλει και Έλληνες!

Στην Κρήτη, η «αχίλλειος πτέρνα» στοίχισε από την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου μία νίκη που αν ερχόταν, θα ήταν ακριβώς μία απ' αυτές που ψάχνει για να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους ανταγωνιστές στην μάχη της σωτηρίας. Η ήττα (82-85) από τον καλύτερο Ήφαιστο, οφείλεται εν πολλοίς στην ολιγωρία (22-33) των Cretan Kings στα ριμπάουντ (τελευταίοι στην Α1 με μ.ο. 30,5) και στην πενιχρή συνολική συνεισφορά (12π. με 5/9 σουτ) του ελληνικού στοιχείου του ρόστερ (Χριστοδούλου, Σιγκούνας, Γλυνιαδάκης, Ραζής και Καλογιαννίδης).

Κι όλα αυτά, σε ένα απόγευμα που το Ρέθυμνο (2-9) πέτυχε για πρώτη φορά φέτος πάνω από 78 πόντους σε 40 λεπτά αγώνα, είχε 50% στα τρίποντα (12/24) και που χάρη στην απόδοση των Αμερικανών, Μπαρτ τζούνιορ (19π.), Τζόνσον (19π., 3ασ. & 3κλ. με 5/7 τριπ.) και Ντάνιελς (21π. & 5ρ.), μέσα σε 6 λεπτά, σχεδόν «εξαφάνισε» μία διαφορά 19 πόντων (37-56 στο 26'), πλησιάζοντας στο -3 (59-62 στο 32')!

Σερί 47-12 σε 16,5 λεπτά!

Το επιθετικό «limit-up» στην μετά Καστρίτη εποχή, η νοοτροπία "refuse to lose" που έβγαλαν οι παίκτες στο παρκέ και η συγκριτικά πιο μεστή εφετινή απόδοση των Αμερικανών της (πέτυχαν 55 από τους 75 πόντους της ομάδας), ήταν οι «άξονες» της «επικής» ανατροπής (από το -17 στο +18), που χάρισε μία νίκη-ανάσα (75-57) στην Κύμη (2-9).

Χάρη στην σπουδαία δουλειά στην άμυνα (ο Άρης πέτυχε μόλις 2 καλάθια από το 23'30" μέχρι το 34'36") και την σπουδαία συνεισφορά του Τουτζιαράκη (12π. & 3ρ. με 4/5 σουτ) κοντά στο καλάθι, μέσα σε 14 λεπτά, η ομάδα της Εύβοιας «έτρεξε» ένα σερί 37-8 και πήρε το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα μετά 83 μέρες και από 9 σερί ήττες! Η επιτυχία της, μάλιστα, έχει πολλαπλή αξία και πέραν της ψυχολογικής τόνωσης, θα προσδώσει τον Ισίδωρο Κουφό και τους συνεργάτες του, ηρεμία για την δύσκολη δουλειά που έχουν μπροστά τους. Με την «αυγή» του 2019 στο Λαύριο...

Έπιασε πάτο ή όχι ακόμη;

Στον αντίποδα, ο Άρης (2-9) αποχαιρετά το 2018 εβρισκόμενος πιο κοντά από από ποτέ στο φάσμα του υποβιβασμού στην Α2 Κατηγορία! Η αλλαγή προπονητή δεν φαίνεται να τον έχει βοηθήσει καθόλου, ως τώρα, καθώς με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο είχε ρεκόρ (2-7) και τουλάχιστον σκόραρε πάνω από 69 πόντους (μ.ο. 69,3π.), ενώ με τον Γιάννη Καστρίτη έχει δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και δεν ξεπερνάει ούτε τους 58 (μ.ο. 57,5π.)!

Το "κάζο" (57-75) του «πάλαι ποτέ αυτοκράτορα» (Χάρις 14π., 7ρ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.) στην Χαλκίδα δεν έχει προηγούμενο και ίσως να πάρει και ακόμη πιο αρνητικές διαστάσεις, καθώς μία ομάδα προηγείται με 17 πόντους και τελικά, όχι μόνο καταρρέει σαν «χάρτινος πύργος», αλλά διασύρεται σε ένα ματς που έχει χαρακτηριστεί «ζωής ή θανάτου», τότε πολύ δύσκολα μπορεί να ανανήψει... Γι' αυτό και ο Δημήτρης Γουλιέλμος έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για την άρση της απαγόρευσης μετεγγραφών (FIBA Ban) και κατ' επέκταση την άμεση ενίσχυση της ομάδας.

Ήττα με θετικούς οιωνούς!

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», ο Κολοσσός (2-8) παρουσίασε - τηρουμένων των αναλογιών - την καλύτερη εικόνα σε εκτός έδρας παιχνίδι από την αρχή της σεζόν και το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στην τελευταία περίοδο, «στρίμωξε» το Περιστέρι κι επέτρεψε στον Κώστα Φλεβαράκη να βγάλει θετικά συμπεράσματα από την 5η διαδοχική ήττα (70-73) της ομάδας του, μακριά από την Ρόδο.

Πέραν του σερί 21-7 (από το 31'42" έως και το 39’30") με το οποίο οι Ροδίτες ξαναμπήκαν στο ματς, ο 49χρονος έμπειρος τεχνικός «είδε» για 2ο σερί ματς την ομάδα του να παίζει με διαφορετική ενέργεια κι ένταση στην άμυνα (μ.ο. 68,0π.), κατεβάζοντας κατά 13 πόντους το μέσο παθητικό που είχε στις πρώτες 8 αγωνιστικές (μ.ο. 81,1π.). Ο Δημήτρης Μαυροειδής (24π., 15ρ., 3ασ. & 2κοψ.) «φύλαγε» για την επιστροφή στις ρίζες του (ξεκίνησε από το Περιστέρι) την καλύτερη εμφάνιση της εφετινής σεζόν και το «κλείσιμο» το 2018, άφησε υποσχέσεις για ένα καλύτερο, πιο επιτυχημένο 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!