Μια επιλογή διαφορετική από τις υπόλοιπες

Μια επιλογή διαφορετική από τις υπόλοιπες

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μια επιλογή διαφορετική από τις υπόλοιπες

bet365

Ο Τζάστιν Τζάκσον είναι η επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη για την ενδυνάμωση της γραμμής των ψηλών και είναι αλήθεια ότι διαφέρει σε σχέση με αυτές που προηγήθηκαν στη φετινή σεζόν. Είναι σαφές ότι ο 48χρονος προπονητής κατέληξε στον συγκεκριμένο παίκτη έχοντας να διαχειριστεί συγκεκριμένο μπάτζετ αλλά και διατηρώντας στο μυαλό του τη σκέψη ενίσχυσης και της περιφέρειας.

Η περίπτωση του 27χρονου Αμερικανού προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Czarni Słupsk.

Στην πολωνική ομάδα είχε περί των 15 λεπτών συμμετοχής με επτά πόντους και 5,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Είναι ένας undersize σέντερ ο οποίος επιλέχθηκε επειδή εκτιμήθηκε ότι α) είναι αποτελεσματικός στις αλλαγές στα σκριν, β) παίζει καλά το επιθετικό pick n’ roll και γ) για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι.

Αυτό πιστοποιείται μέσα από την παρουσία του στο Cincinnati. Στο τέλος της κολεγιακής καριέρας του αναδείχθηκε ο τέταρτος καλύτερος μπλοκέρ στην ιστορία του πανεπιστημίου, ενώ το 2013 ήταν ο καλύτερος αμυντικός της περιφέρειας του κολεγίου του. Αυτές οι διακρίσεις δεν είναι τυχαίες.

Ως ένα βαθμό, η κολεγιακή καριέρα του προεξοφλούσε και την αντίστοιχη επαγγελματική, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο απόφοιτος του Cincinnati άρχισε από τα δικά μας λημέρια, την Κηφισιά. Μόνο που η συνεργασία του με την ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν κράτησε περισσότερο από έναν μήνα καθώς δεν είχε ικανοποιήσει τον Ηλία Παπαθεοδώρου με τη συνολική παρουσία του.

Ακολούθησε ένας χρόνος στο NBDL, μερικοί μήνες στη Φινλανδία με την Bisons και η συνεργασία του με την πολωνική ομάδα από την οποία αποδεσμεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου. Για τον Τζάκσον, ο Άρης στοιχειοθετεί ίσως τη σπουδαιότερη ευκαιρία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μένει να φανεί αν θα την εκμεταλλευτεί. Για τον Άρη, βάσει βιογραφικού, είναι μια επιλογή διαφορετική από τις υπόλοιπες. Εμπεριέχει ρίσκο. Αν δηλαδή μια ομάδα μπορεί – βάσει βιογραφικού – να προϋπολογίσει αυτά μπορεί να πάρει από έναν παίκτη, στην περίπτωση του Τζάκσον ο Άρης είναι κομμάτι δύσκολο να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά όμως, όλα βρίσκονται σε συνάρτηση του ρόλου του κάθε παίκτη. Ο Τζάκσον δεν αποκτήθηκε για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά για να προσφέρει στον Άρη τα τρία στοιχεία που του λείπουν. Τις αλλαγές στα σκριν, το κόψιμο και το ριμπάουντ. Στο κολέγιο αλλά και στο Πρωτάθλημα της Πολωνίας, ο Τζάκσον είχε αυτά τα χαρακτηριστικά και μένει να φανεί αν θα τα διαθέτει και στον Άρη.

Εν τέλει, είναι μια επιλογή χαμηλού κόστους κι αυτό έχει τη σημασία του. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι στις προθέσεις του Άρη εντάσσεται και η απόκτηση ενός περιφερειακού παίκτη με απώτερο σκοπό να λυθεί και το πρόβλημα στην οργάνωση και ανάγνωση του παιχνιδιού. Και είναι προφανές ότι υπάρχει συγκεκριμένος οικονομικός προϋπολογισμός για να τρέξει η διαδικασία ενίσχυσης.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα