Ολυμπιακός: Στα «ερυθρόλευκα» η Άινα Αγιούσο

Ολυμπιακός: Στα «ερυθρόλευκα» η Άινα Αγιούσο

Newsroom
Ολυμπιακός: Στα «ερυθρόλευκα» η Άινα Αγιούσο

bet365

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της Άινα Αγιούσο, με την Ισπανίδα γκαρντ να φορά και επίσημα τα «ερυθρόλευκα» για την επόμενη σεζόν.

Η Άινα Αγιούσο είναι και με την... βούλα παίκτρια του Ολυμπιακού και θα εμφανίζεται με την «ερυθρόλευκη» φανέλα την επόμενη σεζόν.

Η 23χρονη πόιντ γκαρντ βρισκόταν στη λίστα του Μάρτιν Ζίμπαρτς για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, με την ομάδα να την καλωσορίζει στην οικογένεια με την σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έναρξη συνεργασίας με την Άινα Αγιούσο

O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Άινα Αγιούσο. Η διεθνής Ισπανίδα πόιντ γκαρντ (ημ. γέννησης 1/8/1999, ύψος 1,75μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Την περασμένη σεζόν, η Άινα Αγιούσο αγωνίστηκε στην Κάμπους Προμέτ και είχε μέσο όρο 10,0 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,1 κλεψίματα. Εκτός από την Κάμπους Προμέτ, στην Ισπανία έχει αγωνιστεί στις Baloncesto Zaragoza, Mann Filter Zaragoza, Femeni Saint Adria, Barca CBS και Segle XXI, ενώ ξεκίνησε την ενασχόληση της με το μπάσκετ στην Sant Just. Τον Απρίλιο του 2021, έγινε draft pick (Νο.34) από τους Λος Άντζελες Σπαρκς στο WNBA. Τη σεζόν 2017-18, αγωνίστηκε στο NCAA, με το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Η Αγιούσο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας το 2013, αφού έγινε μέλος της Κ14. Με την Κ16 της πατρίδας της, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2015, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018, με την Κ20. Τότε, κέρδισε το βραβείο της καλύτερης σουτέρ τριών πόντων, ενώ ήταν και πρώτη σε ασίστ. Από τον Νοέμβριο του 2020, η νέα γκαρντ του Ολυμπιακού αγωνίζεται στην Εθνική Ισπανίας Γυναικών.

Η δήλωση της Άινα Αγιούσο στο olympiacossfp.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που αποτελώ μέλος της ομάδας και που θα γνωρίσω τις νέες συμπαίκτριες μου. Ανυπομονώ για μία εξαιρετική σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται και να προσφέρουμε στον κόσμο που θα μας παρακολουθεί απολαυστικό μπάσκετ».

Προηγούμενες ομάδες:

2021-22 Campus Promete (Ισπανία)

2020-21 Baloncesto Zaragoza (Ισπανία)

2019-20 Mann Filter Zaragoza (Ισπανία)

2018-19 Femeni Sant Adria (Ισπανία)

2018-19 Barca CBS (Ισπανία)

2017-18 Πανεπιστήμιο Όρεγκον (ΗΠΑ)

2014-17 Segle XXI (Ισπανία)»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα