Ολυμπιακός: Στο μονοπάτι των νταμπλούχων!

Ολυμπιακός: Στο μονοπάτι των νταμπλούχων!

Ολυμπιακός: Στο μονοπάτι των νταμπλούχων!

bet365

Οι γυναίκες του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας και έκλεισαν την σεζόν με το νταμπλ, έχοντας κατακτήσει λίγο νωρίτερα το Κύπελλο. Το Gazzetta διασχίζει το μονοπάτι των «ερυθρολεύκων» από το περασμένο καλοκαίρι των αλλαγών μέχρι και την επιστροφή στον εγχώριο θρόνο!

Στο ίδιο έργο θεατές

Με διαφορετικούς πρωταγωνιστές

Και μία νέα σκηνή τροπαίων

Ίσως αυτή να ήταν η περιγραφή που θα έδινε κανείς στους φετινούς τελικούς της Α1 μπάσκετ γυναικών. Ο Ολυμπιακός, έχοντας χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή την περσινή σεζόν στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να ανακτήσει τα σκήπτρα. Στο Game 4 επικράτησε των «πρασίνων» με 87-79 στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Έναν τίτλο που οι «ερυθρόλευκες» φέρουν για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, «φιγουράροντας» πλέον στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Ενώ, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κυπέλλου, πήραν το πέμπτο νταμπλ της ιστορίας τους και έγιναν η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει.

Η συγκεκριμένη σελίδα στα βιβλία της ιστορίας άνοιξε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ξεκίνησε ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς που έφτασε μέχρι το τέλος από ένα μονοπάτι πρωταθλήματος, κυπέλλου και μακράς πορείας στην Ευρώπη.

Εν αρχή ην… η αναδόμηση!

Ο κύκλος του Γιώργου Παντελάκη στην κορυφή του πάγκου έκλεισε για τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιούνιο, οπότε η ομάδα στράφηκε σε… αναδόμησή της ξεκινώντας από τα «θεμέλια» της καθοδήγησης. Η ιδανική λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Μάρτινς Ζίμπαρτς. Του Λετονού τεχνικού που τα πινακάκια του είχαν περάσει τόσο από την Εθνική της χώρας του, όσο και από μεγάλες ομάδες τις Ευρώπης, κατακτώντας ως βοηθός την EuroLeague με την Ντιναμό Κουρσκ, αλλά και το EuroCup ως head coach των ανδρών της Ρίγα.

Με την υπογραφή του νέου υπεύθυνου στο «πηδάλιο» των «ερυθρόλευκων» δόθηκε και η εκκίνηση για την δημιουργία ενός συνόλου διατηρώντας γερές τις βάσεις του. Για τον λόγο αυτό, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ανανέωση, αρχικά της Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου, για να ακολουθήσουν οι Άννα Σπυριδοπούλου, Αγγελική Νικολοπούλου, Διονυσία Αλεξανδρή, αλλά και η αρχηγός Εβίνα Σταμάτη. Ο ελληνικός κορμός της ομάδας, όμως, ενισχύθηκε με… φρέσκα ονόματα, όταν η Ιωάννα Δίελα ακολούθησε τον δρόμο από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον και έδωσε τη σκυτάλη στις Ελένη Σύρρα, Ευαγγελία Βαμβακά και Στέλλα Φουράκη.

β

Η μεταγραφή της Κριστίν Βίτολα από την τουρκική Ελαζίγκ άνοιξε τον… φάκελο για τις τετράδα των ξένων. Η Σάιλα Κούπερ και η Ρουθ Χάμπλιν έδωσαν ακόμη περισσότερες λύσεις στις γραμμές των ψηλών, ενώ η Αλέξις Τόλφρι σφράγισε το ρόστερ ενισχύοντας την περιφέρεια.

Η πορεία στο πρωτάθλημα, η ιστορική εμπειρία της Ευρώπης και το επισφράγισμα του νταμπλ

Έχοντας φέρει τον αέρα της ανανέωσης στην ομάδα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την πορεία του σε ελληνικά και… ευρωπαϊκά εδάφη. Σε ένα πρωτάθλημα με εννέα «ανταγωνιστές» και στο EuroCup των ονομάτων!

Στην προσπάθεια για την επιστροφή στον εγχώριο «θρόνο», οι «ερυθρόλευκες» έμοιαζαν να πατούν γερά στις ράγες του τρένου και ήταν ελάχιστες οι φορές που απειλήθηκαν σημαντικά στις αναμετρήσεις τους. Με εξαίρεση τους δύο αγώνες μεταξύ «αιωνίων» που διατηρούσαν έντονο το σασπένς, με τον τελικό νικητή να φέρνει τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξέλιξης, η ομάδα του Πειραιά σφράγισε την κανονική διάρκεια έχοντας 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, μπαίνοντας στα playoffs με φόρα.

Ενδιάμεσα σε αυτή τη διαδικασία, οι παίκτριες του Ζίμπαρτς συγκέντρωναν εμπειρίες και έδιναν δύσκολα… τεστ στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, τα οποία πέρασαν με μεγάλο βαθμό! Πήραν το δικό τους ιστορικό εισιτήριο για τους «8» του EuroCup, σταματώντας στο εμπόδιο της Μπουρζ, μετέπειτα πρωταθλήτριας της διοργάνωσης.Και στράφηκαν ξανά στους στόχους τους εντός των τειχών!

ψ

Στις 10 Απριλίου, η Εβίνα Σταμάτη γυρνούσε προς το βάθρο και σήκωνε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν αντικρύζοντας τις συμπαίκτριές της με κρεμασμένα μετάλλια. Περίπου ένα μήνα αργότερα, ο Ολυμπιακός τοποθετεί στην τροπαιοθήκη του ένα νέο κύπελλο. Εκείνο που σηματοδότησε το νταμπλ για την σεζόν, ολοκληρώνοντας τη σειρά του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό κάνοντας διπλή νίκη στην τελική ευθεία.

Για να μπορέσουν να δηλώσουν «Αυτό ήταν, τα καταφέραμε!», όπως ακούστηκε από την Αγγελική Νικολοπούλου και όπως εκφράστηκε η απόλυτη επίτευξη των στόχων!

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα