Ολυμπιακός: Ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για την υπόθεση Χατζηνικολάου

Ολυμπιακός: Ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για την υπόθεση Χατζηνικολάου

bet365

Ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παραθέσει τα επιχειρήματά του για τη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς της Α1 Γυναικών.

Από το παρκέ, μέχρι τον πρωθυπουργό. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε στη σειρά των τελικών από τον Παναθηναϊκό στην Α1 Γυναικών (3-2), μοιάζει αποφασισμένος να κυνηγήσει την υπόθεση της συμμετοχής της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς.

Σε όλες τις αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση, θεωρώντας πως η συμμετοχή της είναι παράνομη. Και σήμερα (26/5) ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν αναλυτικό σημείωμα καταγράφοντας το ιστορικό των παρατυπιών και παρανομιών, τα όποια σημειώθηκαν στη σειρά των τελικών της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Στο ενημερωτικό σημείωμα προς τον Πρωθυπουργό στο οποίο έχουν κοινοποιηθεί ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, οι «ερυθρόλευκοι» επισημαίνουν ότι κατέθεσαν νομότυπα και εμπρόθεσμα τις τέσσερις ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς υποστηρίζοντας ότι:

  • Υπάρχει παραβίαση του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ διότι κακώς εκδόθηκε αθλητικό δελτίο στην αθλήτρια από την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, στηριζόμενη σε πρόσφατη απαλλακτική απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντοπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν) και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. της Ε.Ο.Ε). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ (αρθ. 27.3), αρμόδιος Οργανισμός για την άρση της ποινής του τετραετούς αποκλεισμού του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), ο οποίος είχε την ευθύνη διαχείρισης του αποτελέσματος μετά την άσκηση έφεσης ενώπιον του CAS και όχι ο ΕΟΚΑΝ, ο οποίος δεν παρέστη καν στην εκδίκαση ενώπιον του CAS.
  • Εντελώς καταχρηστικά και καθ΄πέρβαση των αρχών της χρηστής Διοίκησης, ο ΕΟΚΑΝ αρνήθηκε να χορηγήσει στον Ο.Σ.Φ.Π. αντίγραφα του σχετικού φακέλου περί απαλλαγής της αθλήτριας, με το αιτιολογικό ότι δεν δικαιούται να ασκήσει έφεση. Απόφαση, η οποία κατ΄αρχήν υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του ΕΟΚΑΝ διότι αποκλειστικά αρμόδιο για τέτοια απόφαση είναι το Δικαιοδοτικό όργανο ενώπιον του οποίου, θα προσφύγει ο Ολυμπιακός (ΑΣΕΑΔ ή CAS). Παράλληλα, όμως, όπως αναλυτικά εξηγήθηκε στην αίτησή του Ολυμπιακού προς τον ΕΟΚΑΝ, του στερείται η δυνατότητα άσκησης και άλλων νόμιμων δικαιωμάτων του συλλόγου όπως πχ. της υποχρέωσης ενημέρωσης της WADA αλλά και της νόμιμης και επαρκούς υποστήριξης των ενστάσεών μας, που ακόμη δεν εκδικάσθηκαν!
  • Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι καμία από τις τέσσερις (4) ενστάσεις δεν έχει συζητηθεί ακόμα από το αρμόδιο όργανο της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης! Αντιθέτως, εκδικάσθηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ένσταση του ΠΑΟ, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή και επαναλήφθηκε ο 1ος αγώνας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παππάς πανηγύρισε το πρωτάθλημα των γυναικών στο ΣΕΦ (vid)

Ντελίριο στη Λεωφόρο, πάρτι τίτλου στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» (pics)

Παναθηναϊκός: Συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ (pics)

Πανηγύρισε ο Χεζόνια το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ: «Μπράβο κορίτσια!» (pic)

Βουρκωμένη η Χατζηνικολάου: «Είναι επικό να παίρνουμε το πρωτάθλημα στην έδρα του αντιπάλου»

Καπογιάννη: «Κάναμε τη μία υπέρβαση μετά την άλλη» (vid)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 66-74: «Πράσινος» ο θρόνος μετά από 8 χρόνια! (vid)

Παναθηναϊκός: Πράσινο γλέντι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ! (pics & vid)

Ολυμπιακός: Υπόμνημα και ξανά ένσταση για την Χατζηνικολάου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα