Αντρέι Στογιάκοβιτς: «Τώρα θα νικούσα τον Πέτζα, το σκορ θα ήταν 11-3»

Newsroom
Αντρέι Στογιάκοβιτς: «Τώρα θα νικούσα τον Πέτζα, το σκορ θα ήταν 11-3»

bet365

Ο 18χρονος γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς, Αντρέι, μίλησε για τη σχέση του με τον πατέρα του και το πώς κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα prospects στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενώ αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό.

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς είναι ο γιος του Πέτζα, του πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς και τρεις φορές All-Star. Ο 18χρονος έχει το στιλ και την ευστοχία του μπαμπά του, συμμετέχοντας στο McDonalds All-American αλλά και στο Nike Hoop Summit. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στη σχέση του με τον πατέρα του και την πρόοδό του στο μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πως κατάφερε να εξελιχθεί τόσο σύντομα: «Είχα δίπλα μου ανθρώπους που μπορούσα να εμπιστευτώ, οι οποίοι δεν μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω, αλλά αυτό που ήταν το καλύτερο για μένα. Μεγαλώνοντας πάντα στο σπίτι υπήρχε μια μπάλα του μπάσκετ, αλλά μόνο όταν ξεκίνησε η πανδημία άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά. Δεν είχα τίποτα να κάνω, δεν υπήρχε σχολείο και απλά έπαιζα στην αυλή μου με τον πατέρα μου. Έτσι ερωτεύθηκα το άθλημα. Από τότε δουλεύω όσο το δυνατόν πιο σκληρά κι έχω φθάσει στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Είμαι σούπερ ευγνώμων στον πατέρα μου για την βοήθεια του και σε όλους τους ανθρώπους που μου στάθηκαν στην πορεία μου. Ήταν ειλικρινείς μαζί μου και χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ».

Για το αν θα νικούσε τον πατέρα του: «Τώρα θα τον νικούσα, γιατί δεν μπορεί να κουνηθεί όπως παλιά. Το σκορ θα ήταν 11-3 ή 11-4. Ακόμα μπορεί να σουτάρει καλά, το «κλειδί» είναι να μην βάλει το πρώτο σουτ. Αν έχει αυτός πρώτος την μπάλα και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Αλλά νομίζω ότι εκεί που θα υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα ήταν ένας διαγωνισμός στα σουτ. Εκεί το θέμα θα γινόταν… περίπλοκο, γιατί μπορεί να ζεσταθεί και μετά θα πρέπει να είμαι τέλειος στον επόμενο γύρο για να τον νικήσω. Σε αυτό το κομμάτι, έχουν υπάρξει κάποιες ήττες».

Για το αν παρακολουθεί ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Ο πατέρας μου, μου έχει διηγηθεί την πορεία του στην Ευρώπη, αλλά λόγω της διαφοράς ώρας, δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσει ολόκληρα παιχνίδια. Παρακολουθώ, όμως, την EuroLeague. Ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει εξαιρετικά αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που οι Ελληνικές και οι Σερβικές ομάδες τα πηγαίνουν καλά στην EuroLeague και είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ αυτές τις δύο χώρες».

 

Τελευταία Νέα