Άιζακ Χάμφρις: Έγινε μόλις ο δεύτερος ανοικτά γκέι μπασκετμπολίστας (vid)

Άιζακ Χάμφρις: Έγινε μόλις ο δεύτερος ανοικτά γκέι μπασκετμπολίστας (vid)

bet365

Ο Αίζακ Χάμφρις, με θητεία στο ΝΒΑ και στην G-League, αποκάλυψε ότι είναι γκέι, μόλις ο δεύτερος στον κόσμο του μπάσκετ που κάνει αυτή την κίνηση μετά τον Τζέισον Κόλινς το 2013..

Ο Άιζακ Χάμφρις συγκέντρωσε τους συμπαίκτες του. Ο 24χρονος Αυστραλός σέντερ ήθελε να μοιραστεί μαζί τους ένα μυστικό. Που δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Ο Χάμφρις, ο οποίος μέτρησε 5 συμμετοχές στο NBA με τους Ατλάντα Χοκς το 2019 και αρκετά ματς με διαφορετικές ομάδες στην G-League, θέλησε να μιλήσει για κάτι που τον «βαραίνει» πολλά χρόνια.

«Εμείς, ως αθλητές, ως επαγγελματίες αθλητές, έχουμε την ευθύνη να θέτουμε το παράδειγμα για τους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, σε άλλα μέρη του κόσμου, που βασανίζονται κάθε μέρα και δεν ξέρουν πως να σηκωθούν, δεν ξέρουν πως να υπάρξουν. Ξέρω πως αισθάνονται και θέλω να τους εκπροσωπήσω. Αυτός είναι ο στόχος πίσω απ' αυτό που κάνω», είπε ο Χάμφρις.

Και συνέχισε: «Μπορείτε να είστε γκέι και να παραμένετε ένας μεγάλος μπασκετμπολίστας και να είστε γκέι. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά σας ή ποιος είστε ή ποιος θέλετε να είστε ή ποιος περιμένετε να είστε. Ανακάλυψα αυτό το σκοπό στη ζωή μου και θα δώσω τα πάντα γι' αυτό».

Στο πρωτάθλημα Αυστραλίας, με τους Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ, ο Χάμφρις μετράει 12 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ. Μιλώντας στο ESPN εξήγησε ότι η κίνησή του, «μου σήκωσε ένα βάρος από τους ώμους μου. Ήμουν νευρικός και φοβισμένος να κάνω αυτή την κουβέντα, αλλά οι αντιδράσεις όλων με έκαναν υπερήφανο».

Ο 24χρονος είναι μόλις ο δεύτερος μπασκετμπολίστας που δηλώνει γκέι, μετά τον Τζέισον Κόλινς, το 2013.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα