Συνάντηση FIBA, ECA & NBA με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το ευρωπαϊκό μπάσκετ

Γιάννης Σταυρουλάκης
Συνάντηση FIBA, ECA & NBA με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το ευρωπαϊκό μπάσκετ

bet365

Η FIBA επιβεβαίωσε την προ μηνός συνάντηση με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, την ECA και το ΝΒΑ ώστε να βρεθεί λύση και να γεφυρωθεί το χάσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η FIBA έφερε στο ίδιο τραπέζι τους πρωταγωνιστές του παγκόσμιου μπάσκετ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της διάσπασης του αθλήματος στην Ευρώπη.

Κατόπιν, λοιπόν πρωτοβουλίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος και CEO της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου μαζί με την ECA (σ.σ. Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων της EuroLeague) πραγματοποίησαν συνάντηση, θέτοντας επί τάπητος την προοπτική ένωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στο μίτινγκ προσκλήθηκε επίσης το ΝΒΑ ως ένας παράγοντας - κλειδί στην ανάπτυξη του μπάσκετ ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, έγινε σαφές πως δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας της λίγκας ΝΒΑ Europe που ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης 21/10 η Marca.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.