ΕΟΚ: Εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου, το σκεπτικό απόρριψης της προσφυγής

Νίκος Καρφής
ΕΟΚ: Εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου, το σκεπτικό απόρριψης της προσφυγής

bet365

Η προσφυγή του σωματείου της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα κατά των 73 σωματείων απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη.

Η απόρριψη της προσφυγής του σωματείου της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα, φέρνει όπως όλα δείχνουν τις εκλογές της ΕΟΚ κανονικά στην ημερομηνία που είχαν προγραμματιστεί, στις 12 Σεπτέμβρη. Θα συμμετέχουν κανονικά τα σωματεία που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου ετερεχρονισμένα με τη δικαίωση των προσφυγών τους.

Ουσιαστικά το Πρωτοδικείο αναγνωρίζει ότι υπάρχει παρατυπία με τα σωματεία που συμμετέχουν στις εκλογές μόνο με δικαστικές αποφάσεις (δεν είχαν μπει στο Μητρώο σύμφωνα με τον Νόμο της ΓΓΑ), όμως σε περίπτωση που έκανε δεκτή την προσφυγή, θα έδινε... πάτημα για νέα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε νέα αναβολή των εκλογών.

Το σωματείο (της παράταξης Φασούλα) που είναι τακτοποιημένο στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είχε κάνει αίτηση εξαίρεσης των παράτυπα ενταγμένων σωματείων στον εκλογικό κατάλογο ή αναβολής των εκλογών.

Αναφερόμενος στη νομική κίνηση στο Πρωτοδικείο, ο Παναγιώτης Φασούλας είχε εξηγήσει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Να ξέρετε ότι αν χάσουμε την προσφυγή μας, γίνουν οι εκλογές και κερδίσουμε, εκείνοι που έβαλαν τα σωματεία να κινηθούν νομικά, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν εκ νέου τη νομική οδό, θεωρώντας την εκλογική διαδικασία μη νόμιμη».

 

Τελευταία Νέα