«Ο Παπαθεοδώρου είχε το καλύτερο προφίλ για την εθνική Ελβετίας»

«Ο Παπαθεοδώρου είχε το καλύτερο προφίλ για την εθνική Ελβετίας»

«Ο Παπαθεοδώρου είχε το καλύτερο προφίλ για την εθνική Ελβετίας»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέλαβε κι επισήμως χρέη head coach στην εθνική ομάδα της Ελβετίας και ο αθλητικός διευθυντής, Έρικ Λέμαν αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ που καλείται να οδηγήσει τους Ελβετούς στη νέα εποχή.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ως άμεσος συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο στην Εθνική έπειτα από την ήττα από την Τσεχία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στον Καναδά και πλέον αναλαμβάνει την Ελβετία, έχοντας ως assistant coach τον πρώην βοηθό του στην ΑΕΚ, Δημήτρη Μενουδάκο.

Οι Ελβετοί ανακοίνωσαν επισήμως τη συμφωνία με τον Παπαθεοδώρου και ο αθλητικός διευθυντής της εθνικής Ελβετίας, Έρικ Λέμαν ανέφερε σχετικά: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί η Ελβετία μπορεί να υπολογίζει σε έναν τόσο ποιοτικό προπονητή όπως ο Παπαθεοδώρου. Είχαμε πολλές προτάσεις ωστόσο ο Ηλίας είχε το καλύτερο προφίλ για τη θέση. Το σταφ ανανεώθηκε επίσης. Είναι μια νέα εποχή για εμάς αφού υπάρχει ο στόχος της πρόκρισης στο EuroBasket 2025».

Ο Παπαθεοδώρου αναμένεται την Παρασκευή 16/7 στην Ελβετία για να ξεκινήσει την προετοιμασία της νέας του ομάδας για τα προκριματικά με στόχο τη συμμετοχή στα «παράθυρα» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα γίνουν στις 9-17 Αυγούστου.

 

Τελευταία Νέα