Γιώργος Καβακάκης: «Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στον στόχο για να πετύχεις»

Gazzetta team
Γιώργος Καβακάκης: «Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στον στόχο για να πετύχεις»

bet365

Μιλήσαμε με τον Sports Marketing Director της Fais Group για το πώς ανταπεξήλθε η εταιρεία στις συνθήκες που όρισε η πανδημία, για το πόσο επηρέασε τον τρόπο που γυμναζόμαστε και για όλα όσα του έμαθε ο αθλητισμός.

Φτάνουμε προς την ολοκλήρωση μιας από τις πιο ιδιαίτερες σεζόν των τελευταίων δεκαετιών. Τα απανωτά lockdowns, ελέω πανδημίας, άλλαξαν τον τρόπο που εργαζόμαστε, που γυμναζόμαστε που συναναστεφόμαστε τους γύρω μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλήσαμε με τον Γιώργο Καβακάκη, πρώην επαγγελματία μπασκετμπολίστα και μοντέλο και νυν Sports Marketing Director της Fais Group, του ομίλου που φέρνει δεκάδες διαφορετικά brands που σχετίζονται με τον αθλητισμό στην χώρα μας, για το πώς βίωσε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο τις συνέπειες της πανδημίας.

Καλησπέρα σας κύριε Καβακάκη, μπορείτε να μας πείτε με ποιους τρόπους επηρεάστηκε η λειτουργία της Fais Group από τα συνεχόμενα lockdowns και πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες;
«Νομίζω ότι καμία επιχείρηση δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την πραγματικότητα που επέβαλαν τα διαδοχικά lockdowns. Όπως για όλους, έτσι και για εμάς, ήταν μία πρόκληση την οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, με μοναδικό μας «όπλο» την ευελιξία και τα γρήγορα αντανακλαστικά. Εναποθέσαμε το μεγαλύτερο βάρος στα e-shops και φροντίσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα αυτή τη δύσκολη συνθήκη».

Πώς έχει αλλάξει ο αθλητισμός τον τελευταίο ένα χρόνο με τον κορονοϊό και ποιες από αυτές τις αλλαγές πιστεύετε ότι θα διατηρηθούν ακόμα και όταν η πανδημία υποχωρήσει επισήμως;
«Ο αθλητισμός γνώρισε ριζικές αλλαγές όλο αυτό το διάστημα, οι περισσότερες από τις οποίες ελπίζω να μην διατηρηθούν με την υποχώρηση της πανδημίας. Ο επαγγελματικός αθλητισμός «μπαινόβγαινε» στον πάγο, ενώ καμία διοργάνωση δεν είχε φιλάθλους στις κερκίδες. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την προσωπική άθληση, τα κλειστά γυμναστήρια ήταν μια σοβαρή πληγή, που ελπίζω να μη χρειαστεί να ξαναζήσουμε. Το μόνο θετικό που διαπίστωσα, είναι ότι πολύς κόσμος στράφηκε προς τη γυμναστική για να περάσει ποιοτικά το χρόνο του μέσα στο σπίτι, πράγμα που θα ήταν πολύ θετικό να διατηρηθεί και στο μέλλον».

Σε προσωπικό επίπεδο, πώς έχει αλλάξει η αθλητική σας καθημερινότητα και οι προπονήσεις σας;
«Τίποτα δε νομίζω ότι μπορεί να αντικαταστήσει τη ρουτίνα στο γυμναστήριο. Ο εξοπλισμός, το περιβάλλον, η κοινωνικοποίηση, είναι πράγματα που μου έλειψαν όλο αυτό το διάστημα. Προσπάθησα να προσαρμόσω την προπόνηση μου σε εξωτερικούς χώρους και στο σπίτι, όμως τα γυμναστήρια είναι τρόπος ζωής».

Απ’ όσο διάβασα σε παλιότερες συνεντεύξεις σας, έχετε παίξει επαγγελματικά μπάσκετ. Πόσο σας έχει βοηθήσει ο αθλητισμός στη ζωή σας και ποια συμβουλή (προπονητή, γονιού, συμπαίκτη, κλπ) έχετε τηρήσει πιστά;
«Πράγματι, έπαιζα μπάσκετ επαγγελματικά για κάποια χρόνια. Ο αθλητισμός έχει καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αυτό που είμαι σήμερα. Μου δίδαξε την πειθαρχία, την ομαδικότητα και με έμαθε να παλεύω σκληρά. Αυτό που έχω τηρήσει πιστά δεν είναι ακριβώς συμβουλή, αλλά ένα από τα διδάγματα που πήρα, ότι κανείς και τίποτα δε θα σου χαριστεί, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο στόχο και ταπεινός για να πετύχεις».

Πόσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο να έχει υπάρξει μπασκετμπολίστας, μοντέλο και Executive sports marketing manager σε μια εταιρεία όπως η Fais Group; Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σας σάς έχουν βοηθήσει ώστε να έχετε ασχοληθεί με επαγγέλματα που διαφέρουν τόσο μεταξύ τους;
«Μπορεί τα επαγγέλματα που έχω κάνει να μη μοιάζουν ιδιαίτερα μεταξύ τους, όμως σε όλα είχα την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Είναι του χαρακτήρα μου να δοκιμάζω και δε μου αρέσουν τα εύκολα. Το κλειδί είναι να είσαι παθιασμένος με ότι καταπιάνεσαι. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πετύχεις χωρίς πάθος και όρεξη».

Τι σας έχει λείψει περισσότερο από την εποχή προ κορονοϊού; Τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο μόλις αρθούν όλες οι απαγορεύσεις;
«Μου έλειψαν τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας, τα οποία δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα στερηθώ. Να μπορώ να μετακινηθώ χωρίς περιορισμούς, να βρεθώ με αγαπημένα μου πρόσωπα και να μπορώ να τα αγκαλιάσω χωρίς φόβο και σκεπτικισμό. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω λοιπόν, είναι να γεμίσω αυτό το κενό και φυσικά να ταξιδέψω».

Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, εκτός από προβλήματα δημιουργούν και ευκαιρίες. Παρατηρείτε κάτι τέτοιο είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο;
«Σε προσωπικό επίπεδο όχι, δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα ήθελα να κρατήσω. Επαγγελματικά, το μόνο θετικό που ίσως να διακρίνω, είναι ότι έγινε μία γενικότερη στροφή προς την τεχνολογία και έπεσε αρκετό βάρος στη διεύρυνση της τεχνογνωσίας μας γύρω από το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις συναλλαγές και γενικότερα την επαγγελματική αλληλεπίδραση. Λίγο πολύ, χρησιμοποιήσαμε κάποια εργαλεία που είχαμε ήδη στα χέρια μας και τα κάναμε ακόμη πιο χρηστικά, κάτι το οποίο πιστεύω ότι μπορεί κάλλιστα να βρει χώρο και στη μετά-covid εποχή».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την εταιρεία όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα;
«Με την επιστροφή στην κανονικότητα θα έχουμε τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουμε το business plan μας, με μια πιο αισιόδοξη ματιά. Θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βάση στην ενίσχυση των αθλητών μας που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη συνέχιση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και στη διοργάνωση διαφόρων events και αγώνων που θα πραγματοποιηθούν».

 

Τελευταία Νέα