Το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού σε περιμένει «να κατακτήσεις την κορυφή»!

Gazzetta team
Το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού σε περιμένει «να κατακτήσεις την κορυφή»!

bet365

Με βασικό ζητούμενο να προάγει την γνώση στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού και της οργάνωσης και διοίκησης των θεσμών του αθλητισμού, αλλά παράλληλα να παρέχει στους φοιτητές και φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή λειτουργεί το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Σπάρτη!
Το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα τη Σπάρτη, αποτελεί το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα στην Ελληνική επικράτεια το οποίο θεραπεύει και εξελίσσει ένα νέο επιστημονικό κλάδο για τα Ελληνικά δεδομένα, αυτόν της οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητισμού.
Σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος είναι να συμβάλλει στην παραγωγή επιστημόνων ικανών να αναλάβουν την οργάνωση και διαχείριση αθλητικών εκδηλώσεων, φορέων και επιχειρήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να συμβάλλει για μια πετυχημένη επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.
Ποιο είναι όμως το βασικό όραμα του συγκεκριμένου τμήματος;
Το όραμα του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού είναι να αποτελεί την κορυφαία πανεπιστημιακή επιλογή στον ελληνικό χώρο για σπουδές στο χώρο της Διοίκησης του Αθλητισμού, παρέχοντας διδακτικό και ερευνητικό έργο με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας, αναδεικνύοντας το ως τον πρωταγωνιστή και ρυθμιστή των επιστημονικών εξελίξεων στο χώρο του σύγχρονου Sport Management.
Τι είναι το Sport Management;
Το Sports Management είναι μια σύγχρονη, δυναμικά εξελισσόμενη και ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστημονική περιοχή της Διοικητικής Επιστήμης και όχι μόνο, που οδηγεί σε πτυχίο προσανατολισμένο στην Οργάνωση & Διαχείριση Αθλητικών Φορέων, αλλά και στην απόκτηση γνώσεων για τη σωστή διοίκηση φορέων, εγκαταστάσεων και ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο ενός οργανισμού στον αθλητικό κλάδο.
Πολλά από τα πεδία που σπουδάζουν οι φοιτητές σε αυτό το πρόγραμμα είναι παρόμοια με τα πεδία που περιλαμβάνονται στα πτυχία σε επιστήμες των Οικονομικων, της Οργανωσης και Διοικησης Επιχειρήσεων, του Μάρκετινγκ, της Νομικης Επιστημης, της Ηθικης, της Επικοινωνίας, των Επιστημων Αγωγης κ.α.
Ωστόσο, οι φοιτητές στο Sport Management θα μάθουν συγκεκριμένα πώς αυτά τα πεδία ισχύουν και προσαρμόζονται στις ανάγκες και το περιβάλλον του σύγχρονου αθλητικού κόσμου.
Θα μελετήσουν επίσης νόμους και κανόνες ηθικής που σχετίζονται ειδικά με τον αθλητικό κλάδο και δεξιότητες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως η διαπραγμάτευση συμβολαίου χορηγίας για έναν αθλητή ή η διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων και η διοργανωση μεγαλων αθλητικων διοργανωσεων. Το πρόγραμμα διαρκεί 4 χρόνια, όπως και με άλλα πτυχία.
Οι φοιτητές μπορούν επίσης να επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε καποιο απο τους μεταπτυχιακα προγραμματα σπουδων που προσφερει το Τμημα Οργανωσης και Διαχειρισης Αθλητισμου τίτλο με εξειδίκευση σε διάφορες πτυχές της οργανωσης και διαχείρισης αθλητισμου.
Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων
Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν:
α) ως διοικητικά και οικονομικά στελέχη σε αθλητικές επιχειρήσεις, αθλητικούς οργανισμούς και λοιπούς αθλητικούς φορείς, όπως, ιδίως, σε αθλητικά σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες, αθλητικές ανώνυμες εταιρείες και τμήματα αμειβομένων αθλητών
β) ως διοικητικά και οικονομικά στελέχη των αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων που ιδρύουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης
γ) ως διοικητικά και οικονομικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου
δ) ως στελέχη διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού
ε) ως στελέχη διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων ως εμψυχωτές (animator) σε ξενοδοχειακές μονάδες και κατασκηνώσεις
στ) ως διοικητικά και οικονομικά στελέχη σε κάθε δημόσια και ιδιωτική επιχείρηση, με αντικείμενο εν όλω ή εν μέρει αθλητικές δραστηριότητες (ΦΕΚ 208/2009 τ. Α΄ άρθρο
1) . Ακόμα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πτυχιούχων για την πλήρωση θέσεων Α.Σ.Ε.Π του κλάδου Π.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού (αρ. πρωτ. 17986/8-5-2008 έγγραφο Α.Σ.Ε.Π.).
Επίσης, εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (συνεδρίαση Ο.Ε.Ε.: Κ/87/19-2-2013) και δικαιούνται να συμμετέχουν σε εξετάσεις στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την απόκτηση του τίτλου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή/Νόμιμου Ελεγκτή και να απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων υποβάθρου των επαγγελματικών εξετάσεων του άρθρου 7 Ν. 3693/2008 για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή/Νόμιμου Ελεγκτή (σύμφωνα με τον κανονισμό του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών).
Τέλος, προΐστανται της Διεύθυνσης Υποστήριξης Άθλησης και Διατροφής και στελεχώνουν Τμήματα της Διεύθυνσης «Άθληση για Όλους» της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής (ΦΕΚ 31/2011 τ.Α΄ άρθρο 50).
Πρόγραμμα Σπουδών και προϋποθέσεις για την απονομή πτυχίου
Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει:
α) Μαθήματα Επιστήμης Διοίκησης Αθλητισμού. Πρόκειται για μαθήματα που
καλύπτουν τις απαιτήσεις του γνωστικού αντικειμένου της διοίκησης αθλητισμού σε
όλες τις διαστάσεις του.
Ενδεικτικά μαθήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητισμού & Αθλητικών Επιστημών
-Οργάνωση επαγγελματικού Αθλητισμού
-Πολιτισμικές διαστάσεις του Ολυμπισμού
-Διαχείριση Προγραμμάτων Υγείας
-Κοινωνιολογία του Αθλητισμού
-Αθλητική Ψυχολογία και Κινητική Μάθηση
-Οργάνωση και Διαχείριση Ατομικών Αθλημάτων
-Οργάνωση Ομαδικών Αθλημάτων
-Οργάνωση και Διαχείριση Προπονητικού Τουρισμού
β) Μαθήματα Οικονομικής/Διοικητικής Επιστήμης. Πρόκειται για μαθήματα που
καλύπτουν τις απαιτήσεις του γνωστικού αντικειμένου της οικονομικής επιστήμης.
Ενδεικτικά μαθήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
1. Αθλητικό Μάρκετινγκ
2. Πληροφορική
3. Οικονομικά Μαθηματικά
4. Στατιστική
5. Μεθοδολογία Έρευνας
6. Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων
7. Μάρκετινγκ
8. Διεθνές Μάρκετινγκ
9. Μικροοικονομία
10. Μακροοικονομία
11. Προχωρημένο Αθλητικό Μάνατζμεντ
12. Χρηματοοικονομική και Διοικητική Λογιστική
13. Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Βάσει των γνώσεων αυτών οι φοιτητές μετά την παρακολούθηση του κύκλου σπουδών του Τμήματος αναμένεται να είναι ικανοί:
1. να χρησιμοποιούν & να ερμηνεύουν οικονομικούς δείκτες.
2. να μελετούν την αγορά (π.χ. οικονομικές τάσεις).
3. να διεξάγουν και να ερμηνεύουν έρευνες.
Επίλεξε να σπουδάσεις στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης
Αθλητισμού!
Δήλωσε στο Μηχανογραφικό Δελτίο μέχρι τις 17 Ιουλίου το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα τη Σπάρτη μας σου και δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα να εκμεταλλευτείς τις πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις που ξεδιπλώνονται στο ραγδαία αναπτυσσόμενο περιβάλλον του Sport Management!
Γνώρισε μας καλύτερα!
Σε περιμένουμε να γνωριστούμε και να σου λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχεις σχετικά με τις σπουδές στο Τμήμα μας και τις ευκαιρίες που σου δίνονται για μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της Διοίκησης του Αθλητισμού!
Στείλε μας email στο [email protected] ή κάλεσε μας στο 2731089660.
Επισκέψου μας στις παρακάτω σελίδες ή ακολούθησε μας στα social media για να
ενημερώνεσαι για τα τελευταία νέα!
www.sportmanagement.uop.gr
www.isportmanagement.gr

NEWS FEED