Αρση βαρών: Αθλήτρια του Ιράν «εξαφανίστηκε» στην Ελλάδα μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αρση βαρών: Αθλήτρια του Ιράν «εξαφανίστηκε» στην Ελλάδα μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

bet365

Μία νεαρή αθλήτρια του Ιράν που ήταν στην αποστολή της χώρας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών στην Κρήτη, αγνοείται καθώς το έσκασε από το ξενοδοχείο της αποστολής.

Η 17χρονη Γιέκτα Τζαμάλι βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και την Κρήτη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών.

Ωστόσο, την τελευταία ημέρα των αγώνων έφυγε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της πατρίδας της και εκ τότε η τύχη της αγνοείται!

Η Τζαμάλι την ώρα που η αποστολή βρισκόταν στο στάδιο για τους αγώνες, αυτή εικάζεται ότι βρήκε ευκαιρία για να διαφύγει καθώς δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η αποστολή του Ιράν μόλις διαπίστωσε ότι η κοπέλα έχει εξαφανιστεί, πήγε στην αστυνομία όπου με την συνδρομή της ελληνικής ομοσπονδίας και των διοργανωτών ενημέρωσαν για το γεγονός. Η αθλήτρια δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ούτε έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει για άλλη χώρα της Ευρώπης καθώς μπορούσε να ταξιδέψει εντός Sengen.

Η αποστολή του Ιράν έμεινε στο Ηράκλειο αναζητώντας την αθλήτρια, που ωστόσο κανείς δεν ξέρει προς το παρόν, αν παραμένει στην χώρα και αν είναι ασφαλής.

Εκπρόσωπος της ομάδας της ωστόσο τόνισε πως το πιθανότερο είναι να εξαφανίστηκε καθώς ανήκει στην κατηγορία των αθλητριών που δεν θέλει να επιστρέψει πίσω στο Ιράν για πολιτικούς λόγους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς μία παίκτρια του χάντμπολ, δύο ποδοσφαιρίστριες και μία αθλήτρια της κωπηλασίας, είχαν πράξει το ίδιο στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς δεν ήθελαν να φορούν την χιτζάμπ όπως τους επέβαλε το καθεστώς. Την τελευταία 3ετια πάνω από 20 αθλητές της χώρας έχουν πράξει το ίδιο.

Φίλοι της Τζαμάλι ανέφεραν σε Ιρανικά ΜΜΕ και στα σόσιαλ, πως η αθλήτρια δεχόταν κακομεταχείριση από την ομοσπονδία της. Στην Κρήτη η αθλήτρια πήρε το αργυρό μετάλλιο στο αρασέ, ενώ ήταν τέταρτη στο σύνολο.

Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες της αστυνομίας, αλλά και της ελληνικής ομοσπονδίας, ακόμη δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο που να τους οδηγήσει στο που βρίσκεται η αθλήτρια.

 

Τελευταία Νέα