Αρση βαρών: Αντιπαράθεση ΕΟΑΒ και παλιών πρωταθλητών για τις εκλογές εκπροσώπου στην ΕΟΕ

Newsroom
Αρση βαρών: Αντιπαράθεση ΕΟΑΒ και παλιών πρωταθλητών για τις εκλογές εκπροσώπου στην ΕΟΕ

bet365

Μία ανακοίνωση παλιών και νυν πρωταθλητών της άρσης βαρών εν όψει των εκλογών για τον εκπρόσωπο στην ΕΟΕ, προκάλεσε την αντίδραση του Πύρρου Δήμα.

Αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης της άρσης βαρών και παλιών πρωταθλητών του αθλήματος, προκάλεσε η ανακοίνωση των δεύτερων με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου εκπροσώπου στην ΕΟΕ.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει αύριο, με παλιούς Ολυμπιονίκες (Σαμπάνης, Τζελίλης, Μήτρου, Σπύρου και Λεωνίδης μεταξύ άλλων) και πρωταθλητές να στηρίζουν την υποψηφιότητα της Κυριακής Γαλάνης. Στην ανακοίνωσή τους ωστόσο «κάλεσαν» τον Πύρρο Δήμα (που αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να αφήσει την θέση του εκπροσώπου στην ΕΟΕ) και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Α. Λάγκα, να στηρίξουν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Η ανακοίνωση των Ολυμπιονικών

«Οι Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών στηρίζουν την υποψηφιότητα της Κυριακής Γαλάνης για την εκπροσώπηση του αθλήματος στην ΕΟΕ
Σε συνέχεια της επιστολής στήριξης του Π.Σ.Ε.Π.Α.Β.

Οι Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και φίλοι της άρσης βαρών με αίσθημα ευθύνης χαιρετίζουν και υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Κυριακής Γαλάνης, για την εκπροσώπηση του αθλήματος μας στην ΕΟΕ, στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του αθλήματος.

Σε διεθνές επίπεδο η άρση βαρών κινδυνεύει να αποβληθεί από την Ολυμπιακή οικογένεια, ενώ στη χώρα μας η συμμετοχή οχτώ και μόνο σωματείων στην προσεχή ΓΣ της ΕΟΑΒ δείχνει τον μαρασμό του αθλήματος.

Η ελληνική άρση βαρών σήμερα έχει απόλυτη ανάγκη από ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο άθλημα, με επιστημονική κατάρτιση, ενώ γνωρίζουν άριστα τα μεγάλα προβλήματα του αθλήματος και μπορούν να αγωνιστούν για την επαναφορά του αθλήματος στο δρόμο των επιτυχιών.
Η Κυριακή Γαλάνη συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επάξια εκπροσώπηση μας στην ΕΟΕ, υπήρξε από τις πρωτοπόρες της γυναικείας άρσης βαρών στην χώρα μας πρωταθλήτρια, μέλος της εθνικής ομάδας, επιστήμονας, προπονήτρια της εθνικής ομάδας, Γενική Γραμματέας της ΕΟΑΒ και σήμερα επιτελεί με επιτυχία διοικητικό έργο στην ανάπτυξη του αθλήματος σε αθλητικό σύλλογο της Άρσης Βαρών που πρωταγωνιστεί σε όλα τα πρωταθλήματα.

Καλούμε τον Ολυμπιονίκη και πρώην συναθλητή μας Πύρρο Δήμα ,τον Πρόεδρο της ΕΟΑΒ κ Α. Λάγκα καθώς και τους εκπροσώπους των οχτώ σωματείων που θα συμμετέχουν στην προσεχή ΓΣ της ΕΟΑΒ να στηρίξουν την Κυριακή Γαλάνη που είναι μια πρόταση αριστείας και μια εν δυνάμει άριστη εκπροσώπηση της άρσης βαρών στην ΕΟΕ.

Οι Ολυμπιονίκες – Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Λεωνίδης Βαλέριος Ολυμπιονίκης
Μήτρου Βίκτωρ Ολυμπιονίκης
Σαλτσίδης Παύλος Ολυμπιονίκης
Σαμπάνης Λεωνίδας Ολυμπιονίκης
Σπύρου Χρήστος Ολυμπιονίκης
Τζελίλης Γιώργος Ολυμπιονίκης
Χατζηιωάννου Ιωάννα Ολυμπιονίκης
Ιακωβίδης Θεόδωρος Παγκόσμιος πρωταθλητής
Παναγιωτίδου Μαρία Παγκόσμια πρωταθλήτρια
Σταματιάδης Σπύρος Παγκόσμιος πρωταθλητής
Τσακίρη Νατάσα Παγκόσμια πρωταθλήτρια
Ιακώβου Χρήστος Ολυμπιονίκης/ Εθνικός προπονητής
Κατσαιδωνης Ιωάννης Ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής ομάδας
Ηλίου Γιώργος Τεχνικός Δντης εοαβ
Παρασκευόπουλος Γεώργιος Αντιπρόεδρος Π.Γ.Σ.
Τζημος Παναγιώτης Πρόεδρος ΠΑΚ Χαλανδρίου»

Η αντίδραση του Πύρρου Δήμα

Η κίνηση των ολυμπιονικών να «καλέσουν» τον Δήμα να στηρίξει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα έφερε την αντίδραση του κορυφαίου Ελληνα ολυμπιονίκη, ο οποίος δήλωσε:

«Με την ιδιότητα του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα αντίστοιχα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, δεν σκοπεύαμε να παρέμβουμε με καμία ανακοίνωση, η οποία θα αφορούσε τις εκλογές για την ανάδειξη του τακτικού και αναπληρωματικού αντιπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επειδή όμως τα ονόματά μας αναφέρθηκαν σε ανακοίνωση στήριξης υποψηφίου στις εκλογές της ΕΟΑΒ για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καλώντας μας μάλιστα να στηρίξουμε την συγκεκριμένη υποψήφια, κρίναμε σκόπιμο για πρώτη και τελευταία φορά, να δηλώσουμε στον κόσμο της άρσης βαρών, ότι κριτήριό μας για την στήριξη υποψηφιοτήτων για να εκπροσωπήσουν την Ομοσπονδία μας στην ΕΟΕ, είναι το συμφέρον της Ομοσπονδίας και του αθλήματος και αυτό κατά την γνώμη μας επιτυγχάνεται με την υποψηφιότητα ανθρώπων που καθημερινά εργάζονται για το άθλημά μας και σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία τους στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, πιστεύουμε ότι είναι οι πλέον κατάλληλοι. Αυτοί είναι ο κ. Φώτιος Καϋμενάκης για την θέση του τακτικού αντιπροσώπου και η κ. Θεανώ Ζαγκλιβέρη για την θέση του αναπληρωματικού. Τις υποψηφιότητες αυτές στηρίζει και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΕΟΑΒ.

Δεν πρόκειται φυσικά να ακολουθήσουμε το παιχνίδι συγκέντρωσης υπογραφών από αθλητές εν ενεργεία και μη, από υπαλλήλους της Ε.Ο.Α.Β. (!!!! ) κ.λ.π., γιατί το όλο θέμα το αντιμετωπίζουμε με την σοβαρότητα που πρέπει, αφήνοντας τους εκπροσώπους των σωματείων να κρίνουν απρόσκοπτα ποιό είναι το συμφέρον του αθλήματος»

 

Τελευταία Νέα