Super Bowl LVII: «Αρχηγοί» οι Κάνσας Σίτι Τσιφς στην κορυφή της NFL! (vids)

Βασίλης Τσίγκας
Super Bowl LVII: «Αρχηγοί» οι Κάνσας Σίτι Τσιφς στην κορυφή της NFL! (vids)

bet365

Για τρίτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια, οι Κάνσας Σίτι Τσιφς κατέκτησαν το Super Bowl, επικρατώντας με 38-35 των Φιλαδέλφια Ιγκλς στο Super Bowl LVII.

Μια νέα δυναστεία γεννιέται στην NFL. Και μια δυναστεία πρέπει να έχει τα πάντα.

Τον MVP του πρωταθλήματος, έναν ικανό προπονητή στον πάγκο, ένα πλήρες ρόστερ για να πλαισιώνει τον MVP και μια μικρή βοήθεια από την διαιτησία, όποτε την χρειάζεται! Και οι Κάνσας Σίτι Τσιφς φαίνεται πως τα έχουν όλα αυτή τη στιγμή!

Ο Πάτρικ Μαχόουμς αγωνίστηκε σοβαρά τραυματίας για ένα ημίχρονο, όμως παρέδωσε μαθήματα δύναμης και αποφασιστικότητας. Πόναγε φανερά, έτριζε τα δόντια του, όμως πίεσε όσο άντεχε και δικαιώθηκε! Ο Άντι Ριντ έκανε τις σωστές επιλογές από τον πάγκο, παίκτες όπως οι Κέλσι, Τόνι και Πατσέκο έδωσαν τις λύσεις όποτε χρειάστηκε και στο τέλος η αλήθεια είναι πως το χεράκι τους το έβαλαν και οι διαιτητές.

Το Super Bowl LVII κρίθηκε ουσιαστικά από ένα holding που σφυρίχτηκε στην άμυνα των Ιγκλς με το σκορ στο 35-35 και τους Τσιφς να είναι στο τρίτο down. Το αυτόματο πρώτο down σε αυτή τη φάση ήταν που ουσιαστικά τους επέτρεψε να τρέξουν το ρολόι και να φτάσουν στη νίκη με το field goal του Μπάτκερ για το τελικό 38-35.

Άδικο; Ίσως. Αλλά η αλήθεια είναι πως και οι Φιλαδέλφια Ιγκλς δεν βοήθησαν τον εαυτό τους. Ο Τζέιλεν Χερτς μπήκε στα βιβλία της ιστορίας των Super Bowls με τα τρία rush TDs που σκόραρε συν ένα με πάσα, όμως όταν η μπάλα ζεμάταγε, η επίθεση των Ιγκλς σώπασε.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 24-14 υπέρ της Φιλαδέλφια. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Έντουαρντς έκανε ένα τάκλιν στον Μαχόουμς κι αυτός υπέφερε όταν σηκώθηκε. Κούτσαινε και με το ζόρι πατούσε το πόδι του. Όλα έδειχναν πως με τον QB των Τσιφς τραυματία κι ένα προβάδισμα 10 πόντων, οι Ιγκλς θα έφταναν άνετα στη νίκη.

Κι όμως. Ο Ριντ άλλαξε τελείως την επίθεση της ομάδας του, ο Μαχόουμς κρατούσε όσο το δυνατόν λιγότερο την μπάλα στα χέρια του και σε όλα τα drives του δεύτερου μέρους οι Τσιφς σκόραραν! Όχι βέβαια, ότι και στο πρώτο μέρος δεν έλειψαν τα λάθη από την πλευρά των Ιγκλς.

Ο Χερτς έκανε fumble και ο Μπόλτον είχε ισοφαρίσει σε 14-14 στη δεύτερη περίοδο. Η Φιλαδέλφια κράτησε πολύ την μπάλα στα χέρια της, άφησε τον Μαχόουμς εκτός παιχνιδιού, ρίσκαρε με τα 4th downs όπως έκανε όλη τη σεζόν, όμως στο τέλος πλήρωσε την αδυναμία της στην άμυνα να σταματήσει την επίθεση των Τσιφς που προσαρμόστηκε σε νέα δεδομένα και δικαιώθηκε.

Ναι, αυτό το holding θα συζητηθεί πάρα πολύ τις επόμενες ημέρες. Και δικαιολογημένα θα φωνάζουν οι φίλοι των Ιγκλς. Η ιστορία όμως έγραψε πως το Κάνσας Σίτι έφτασε στην δεύτερη κατάκτηση Super Bowl τα τελευταία τρία χρόνια και τρίτη στην ιστορία του. Και ο Μαχόουμς με την ηρωική του εμφάνιση δικαίωσε πλήρως τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου.

Μερικές φορές το δίκαιο είναι σχετικός όρος…

Υ.Γ.: Να μην παραλείψουμε φυσικά να πούμε πως ο Γιώργος Καρλαύτης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει Super Bowl, στην πρώτη του χρονιά στην NFL! Σπουδαίο επίτευγμα για τον Έλληνα rookie, που αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του Super Bowl LVII!

 

NFL Τελευταία Νέα