Η Goodyear κυκλοφόρησε το νέο της ηλεκτρονικό περιοδικό, GoRacing

Gazzetta team
Η Goodyear κυκλοφόρησε το νέο της ηλεκτρονικό περιοδικό, GoRacing

bet365

Η πρώτη έκδοση δίνει μια εικόνα για τη συμμετοχή της Goodyear σε αγώνες, τις προκλήσεις των αγώνων αυτοκινήτων και εξηγεί πώς η Goodyear συνεργάζεται με τις ομάδες και πολλά ακόμα.

Οι αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού παρέχουν το πιο απαιτητικό πεδίο για τη δοκιμή και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και το παλιό ρητό του "Win on Sunday, sell on Monday" ισχύει όχι μόνο για κατασκευαστές αυτοκινήτων αλλά και για εταιρείες όπως η Goodyear.

Από την αρχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Goodyear συνειδητοποίησε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα πεδίο για μάθηση και ανάπτυξη: κάτι που παραμένει αληθινό σήμερα και στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Goodyear. Ο Τσάρλι Στουτς χρησιμοποίησε πειραματικά ελαστικά Goodyear για να κερδίσει το βάθρο στο Indianapolis 500 το 1913 και, έξι χρόνια αργότερα, το όριο των 100 mph έσπασε στην Ινδιανάπολη από τον Howdy Wilcox, ο οποίος νίκησε με το Peugeot του και με ελαστικά Goodyear.

Άλλοι οκτώ από τους δέκα πρώτους οδηγούς χρησιμοποίησαν τα ελαστικά από το Akron και η Goodyear έφτασε πραγματικά στο ανώτερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δύο από τους οδηγούς ολοκλήρωσαν τα 500 μίλια με ένα σετ ελαστικών, αντικατοπτρίζοντας την απόδοση και ανθεκτικότητα που είναι απαραίτητα και σήμερα για να κερδίσεις σε αγώνες, όπως οι 24 ώρες του Le Mans.

Από το NASCAR έως την παγκόσμια κυριαρχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Goodyear εισέβαλε στην αρένα του stock car κερδίζοντας στο πρωτάθλημα γνωστό ως NASCAR. Η πρώτη νίκη στο Daytona 500 ήταν το 1960 και μέχρι το 1962 περισσότεροι νικητές της NASCAR επέλεξαν τη Goodyear από οποιοδήποτε άλλο ελαστικό.

Είχε φτάσει η ώρα για την Goodyear να μπει σε παγκόσμιους αγώνες. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης στη Formula 1 με την αμερικανική ομάδα Scarab, η Goodyear δημιούργησε μια ευρωπαϊκή αγωνιστική βάση και συνεργάστηκε με τις ομάδες Brabham και Honda F1 το 1965.

Μεταξύ 1965 και 1998, η Goodyear συγκέντρωσε 368 νίκες στη Formula 1, ένα ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα. Εκείνη την περίοδο, η Goodyear κέρδισε 24 τίτλους οδηγών και 26 κατασκευαστών με ονόματα όπως ο Jackie Stewart, ο James Hunt, ο Niki Lauda, ο Alain Prost, ο Nelson Piquet και ο Ayrton Senna για θρυλικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ferrari, McLaren και Williams.

Αγώνες αντοχής: Επιτυχία σε μεγάλες αποστάσεις

Στους αγώνες αντοχής, η Goodyear κέρδισε συνολικά 14 αγώνες των 24 ωρών του Le Mans μεταξύ 1965 και 1997, πριν ανακοινώσει την επιστροφή της στο Le Mans το 2019. Έκτοτε, η Goodyear έχει επεκταθεί ακόμη περισσότερο σε έναν αριθμό αγώνων υψηλού επιπέδου, ως προμηθευτής ελαστικών στο Παγκόσμιο και Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Touring, στην Ευρωπαϊκή Σειρά Αγώνων Le Mans, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και στη νέα ηλεκτροκίνητη σειρά PURE ETCR.

Ας ξεναγηθούμε στον κόσμο των αγώνων της Goodyear για το 2021.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα