Η Περιφέρεια Αττικής και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ στο πλευρό των κοινωνικά ευπαθών πολιτών

Gazzetta team
Η Περιφέρεια Αττικής και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ στο πλευρό των κοινωνικά ευπαθών πολιτών

bet365

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΣΒΙΕ στηρίζουν έμπρακτα τους ευάλωτους συμπολίτες μας μέσω μιας σημαντικής δράσης κοινωνικής ευθύνης.

Σφραγίζοντας μισό και πλέον αιώνα προσφοράς στην επαγγελματική εκπαίδευση, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με την αιγίδα και την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής, προσφέρει τη δυνατότητα σε είκοσι (20) συνανθρώπους μας, πολίτες των οκτώ Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, να φοιτήσουν εντελώς δωρεάν στην ειδικότητα της επιλογής τους. Βασικό κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ) και να είναι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου.

Επίσης κάθε πολίτης που θα υποβάλει την αίτησή του και θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 μόρια, θα δικαιούται αυτομάτως υποτροφία 50% στα δίδακτρα φοίτησής του.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους από σήμερα Δευτέρα 22/6/2020 έως και την Παρασκευή 11/9/2020 εδώ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε σε σχέση με την κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του ΙΕΚ ΣΒΙΕ: «Όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες από την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας από τον κορωνοϊό. Ακόμη περισσότερο δοκιμάζονται όσοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ). Άνθρωποι με πολύ μικρό εισόδημα, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άστεγοι κ.α, άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας σήμερα για να κοιτάξουν το αύριο με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια. Ως Περιφέρεια Αττικής θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, επεκτείνοντας την προσπάθειά μας και σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τη Διεύθυνση και τους ιδιοκτήτες της Σχολής και να επαναλάβω πως τέτοιου είδους συνεργασίες και συμπράξεις μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Ν. Καστρινάκης, τόνισε ότι “όσο περισσότερο η Αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία στέκονται αρωγοί σε πρωτοβουλίες ανθρωπιάς, τόσο η ποιότητα ζωής των πολιτών θα βελτιώνεται. Περάσαμε την πρώτη φάση της πανδημίας και σταθήκαμε όρθιοι. Αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Δίνουμε στους πληγέντες συμπολίτες μας την ευκαιρία να σπουδάσουν και να ενταχθούν με κύρος και αξιοπρέπεια στον επαγγελματικό στίβο. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής που συνδράμει σε κάθε επίπεδο το εγχείρημα αυτό και εύχομαι η κοινή μας δράση να βρει μιμητές”.

Δικαιούχοι –Κριτήρια

Ενδεικτικά, οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω κριτήρια (σε παρένθεση τα μόρια που αποδίδονται σε κάθε κατηγορία):

  • Ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 6.000 ευρώ ή, εφόσον πρόκειται για υποψήφιο που δεν υποβάλλει ατομική φορολογική δήλωση, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 9.000 ευρώ (100 μόρια)
  • Κάρτα ανεργίας του υποψηφίου (100 μόρια) ή/και των γονέων (50 μόρια για κάθε γονέα)
  • Μακροχρόνια ανεργία του υποψηφίου (150 μόρια)
  • Άτομα με μερική αναπηρία σε ποσοστό έως 79,9% (100 μόρια) ή με βαριά αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 80% (150 μόρια)
  • Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών (100 μόρια) ή/και μονογονεϊκών οικογενειών (50 μόρια)
  • Λοιπές κατηγορίες όπως άστεγοι, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας, άτομα σε επανένταξη κ.ά. (50 μόρια)

Οι αιτούντες που θα συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες με βάση την ως άνω μοριοδότηση θα αναδειχθούν δικαιούχοι των είκοσι (20) ολικών υποτροφιών.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι, κάθε πολίτης που θα υποβάλει την αίτησή του και θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 μόρια, θα δικαιούται αυτομάτως υποτροφία 50% στα δίδακτρα φοίτησής του (υποτροφία ενός έτους).

Ειδικότητες

Οι περιζήτητες ειδικότητες του ΙΕΚ ΣΒΙΕ ανάμεσα στις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι είναι οι ακόλουθες:

  1. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
  2. Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων
  3. Βοηθός Φαρμακείου
  4. Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου
  5. ΒοηθόςΝοσηλευτικής ΜΕΘ
  6. Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής
  7. Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας
  8. Βοηθός Οπτικής και Οπτομετρίας
  9. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
  10. Βοηθός Εργοθεραπείας
  11. Αισθητική Τέχνη & Μακιγιάζ
  12. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  13. Προπονητής Αθλημάτων
  14. Στέλεχος ΤουριστικώνΜονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Ξενοδοχειακά)
  15. Στέλεχος Διοίκησηςκαι Οικονομίας
  16. Στέλεχος Διοίκησηςκαι Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας
  17. Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (Marketing)
 

Τελευταία Νέα