Ευρωπαϊκό Κολύμβησης Κ23: Ασημένιo η Δαμασιώτη, χάλκινο η Βασιλάκη στη Σλοβακία

Δημήτρης Ντζάνης
Η Δαμασιώτη

bet365

Η Γεωργία Δαμασιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα και η Άρτεμις Βασιλάκη το χάλκινο στα 800μ. ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Μεταλλίων συνέχεια για την εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23 στο Σαμορίν της Σλοβακίας.

Αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο από τον Απόστολο Σίσκο στα 200μ. ύπτιο, ακολούθησε η Γεωργία Δαμασιώτη για να επιβεβαιώσει κι εκείνη με τη σειρά της τα προγνωστικά και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα, με επίδοση 58.06.

Η πρωταθλήτρια του Ωκεανού έμεινε πίσω από τη Βελγίδα Ρις Βανοτερντάικ, η οποία επικράτησε με 57.10, με τις δύο αθλήτριες να επαναλαμβάνουν το «1-2» που είχαν πετύχει πέρυσι, στο ευρωπαϊκό ανδρών/γυναικών του Βελιγραδίου. Την τριάδα συμπλήρωσε η Βρετανή, Λούσι Γκριβ με 58.71.

Ο Απόστολος Σίσκος πρωταθλητής Ευρώπης K23 στα 200μ. ύπτιο (vid)
O Απόστολος Σίσκος

Λίγο αργότερα στη γρήγορη σειρά στα 800μ. ελεύθερο γυναικών η Άρτεμις Βασιλάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με 8:34.35. Η 19χρονη κολυμβήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου πλησίασε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών (8:34.13). Νικήτρια αναδείχθηκε η Γερμανίδα Μάγια Βέρνερ (8:29.53), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή. Κλαούντια Ταρασίεβιτς (8:33.93).

 

Ο Κωνσταντίνου Στάμου δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στον πρωινό προκριματικό στα 100μ. πεταλούδα. Στον τελικό σημείωσε 52.95 και κατετάγη 8ος, ενώ στον προκριματικό με 52.55, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ νέων ανδρών. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρουμάνος, Ντένις-Λαουρέν Ποπέσκου με 51.48 κι ακολούθησαν οι Ντιέγκο Ριμπέιρο (Πορτογαλία) 51.73 και Βίλι Σίβετς (Κροατία) 52.22.

@Photo credits: INTIME
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα