12ο Goalkeeping Camp & Seminar: Πανηγυρική έναρξη στο ΣΕΦ με τερματοφύλακες και προπονητές από 9 χώρες!

Newsroom
dgd
Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησε την Τρίτη (27/6) η δράση στο 12ο Goalkeeping Camp & Seminar της Athens Goalkeepers Academy (AGA), το οποίο τα τελευταία χρόνια αποκτά, όλο και περισσότερο, έναν διεθνή χαρακτήρα.

Κι αυτό γιατί στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δίνει το ‘‘παρών’’ ένας μεγάλος αριθμός τερματοφυλάκων και προπονητών από όλη την Ελλάδα και από 8 ακόμη χώρες του εξωτερικού!

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο No1 ετήσιο ραντεβού για goalkeepers και GK Coaches, στην Αθήνα έχουν ταξιδέψει τερματοφύλακες και προπονητές από Κύπρο, Η.Π.Α., Φιλιππίνες, Ελβετία, Πορτογαλία, Πολωνία και φυσικά από την Ισπανία και τη Γερμανία, όπου εργάζονται οι τρεις special guests.

Ο λόγος για τους José Sambade, Pascal Formann και Arturo González, οι οποίοι εκπαιδεύουν και αξιολογούν τους συμμετέχοντες τερματοφύλακες καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου (27-30 Ιουνίου). Όσοι κριθούν έτοιμοι, θα έχουν στο επόμενο στάδιο τη δυνατότητα να δοκιμαστούν σε συλλόγους του εξωτερικού.

Ο ενθουσιασμός των νεαρών αθλητών για την παρουσία των τριών προπονητών τερματοφυλάκων ήταν έκδηλος, ιδιαίτερα όταν ο Επικεφαλής της AGA, κ. Χρήστος Λάμπρου, τους παρουσίασε επίσημα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σεμιναρίων του ΣΕΦ.

https://www.youtube.com/watch?v=JbjVD-d6JUk

Παρούσες είναι φυσικά, με τους δικούς τους προπονητές και αξιολογημένους τερματοφύλακες, οι Σχολές – μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων που έχει ιδρύσει η Athens Goalkeepers Academy. Ο λόγος για την GK Goalkeeper Academy από τα Χανιά, η οποία μόλις την περασμένη Κυριακή (25/6) ολοκλήρωσε το επιτυχημένο ‘‘2ο Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων’’, την Goalkeeper School Academy από την Ηλεία, την Rizos Goalkeeper Academy από την Καβάλα και την Argolida Goalkeeper School από το Ναύπλιο.

gdg

Η δράση της πρώτης ημέρας

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε αρχικά εξειδικευμένη εργομετρική αξιολόγηση για τερματοφύλακες από την Human Performance Lab. Τα αποτελέσματα των τεστ θα ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια του προπονητικού προγράμματος το επόμενο τριήμερο, ενώ θα δοθούν στους αθλητές στο φινάλε του Camp, στο πλαίσιο του ατομικού τους φακέλου.

Μετά το τέλος των εργομετρικών, οι συμμετέχοντες πήραν μία μικρή γεύση από την εκπαιδευτική διαδικασία στο γήπεδο, καθώς διεξήχθη πρόγραμμα αξιολόγησης κάτω άκρων.

Χορηγοί Επικοινωνίας του ”12ου Goalkeeping Camp & Seminar” είναι το gazzetta.gr και η Nova.

 

Τελευταία Νέα