Μωραΐτης: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει αναλάβει το ρόλο του τροχονόμου συμφερόντων»

Newsroom
Μωραΐτης: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει αναλάβει το ρόλο του τροχονόμου συμφερόντων»

bet365

Σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, αλλά και του Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης.

Μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» ο κ. Θάνος Μωραΐτης τόνισε πως «Δύο χρόνια Αυγενάκης - Μητσοτάκης στον αθλητισμό, είναι δύο χρόνια διάλυσης και αποσύνθεσης» ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η περικοπή των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους» - που υλοποιούνται στη χώρα μας αδιάλειπτα από το 1981 - είναι μία ακόμη αντικοινωνική απόφαση της κυβέρνησης, στη λογική του περιορισμού των κοινωνικών αγαθών και του κοινωνικού κράτους και της διεύρυνσης των ανισοτήτων.
Ο κ. Αυγενάκης αποφάσισε, εν μία νυκτί, τη διακοπή της οικονομικής συμμετοχής της ΓΓΑ στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, τα οποία και υλοποιούνται μέσω των Δήμων. Το κόστος για τη ΓΓΑ ήταν 1.300.000 και όχι 6,5 εκατ. που δηλώνει ο κ. Αυγενάκης.


Αποκλείονται έτσι από την άθληση περισσότεροι από 120.000 συμπολίτες μας (τρίτης ηλικίας, γυναίκες, άτομα με αναπηρίες, Ρομά, παιδιά, κάτοικοι της περιφέρειας και των νησιών) και 1.300 γυμναστές οδηγούνται στην ανεργία.
Τις τελευταίες μέρες, προσπαθώντας να αναδιπλωθεί, ο κ. Αυγενάκης, μας είπε ότι δήθεν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους «δεν περικόπτονται ούτε καταργούνται», πετώντας όμως στην πραγματικότητα το μπαλάκι στους Δήμους, να τα υλοποιήσουν με δικούς τους πόρους. Είναι προφανές ότι οι μικροί δήμοι, με περιορισμένα οικονομικά, είναι εκείνοι που πλήττονται καίρια».


Ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και λόγο για δύο διαφορετικούς κόσμους επισημαίνοντας; «Δύο χρόνια Αυγενάκης - Μητσοτάκης στον αθλητισμό, δύο χρόνια διάλυσης και αποσύνθεσης. Δυστυχώς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει αναλάβει το ρόλο του τροχονόμου συμφερόντων. Με την κυβέρνηση και τον κ. Αυγενάκη εκπροσωπούμε δύο κόσμους διαφορετικούς. Για την κυβέρνηση ο αθλητισμός είναι εμπόρευμα, όχι κοινωνικό αγαθό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα