Οι Βραζιλιάνοι που έπαιξαν στον Ολυμπιακό (pics)

Οι Βραζιλιάνοι που έπαιξαν στον Ολυμπιακό (pics)

bet365

Ο Τικίνιο είναι ο 24ος Βραζιλιάνος που πιάνει Λιμάνι και το Gazzetta ξεχωρίζει 7 παικταράς που έφεραν τη... σάμπα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι 24 Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού: Εντβάλντο, Βάντερσον, Λουτσιάνο ντε Σόουζα, Τζιοβάνι, Ζε Ελίας, Εντού Ντασένα, Αλεσάντρε Ντ' Ακόλ, Ριβάλντο, Λεοζίνιο, Ζούλιο Σέζαρ, Λεονάρντο, Ντουντού, Ντιόγκο, Λεάντρο Πίντο, Σουμπίνιο, Λεάντρο Σαλίνο, Φελίπε Σαντάνα, Σεμπά, Μπρούνο Βιάνα, Ιγκόρ Σίλβα, Γκιγιέρμε, Μπρούνο, Ραφίνια, Τικίνιο Σοάρες.

Πάμε να κάνουμε focus στους... 7 μάγους!

Ζούλιο Σέζαρ

Ζούλιο Σέζαρ

Ντουντού Σεαρένσε

Ντουντού Σεαρένσε

Zε Ελίας

Zε Ελίας

Λουτσιάνο ντε Σόουζα

Λουτσιάνο ντε Σόουζα

Γκιγιέρμε ντος Σάντος Τόρες

Γκιγιέρμε ντος Σάντος Τόρες

Ριβάλντο

Ριβάλντο

Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα

Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα

Έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2006 έως το 2008 και σε 63 ματς, είχε 11 γκολ και 2 ασίστ. Για στόπερ σούπερ στατιστικά, ενώ κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα κι 1 Κύπελλο. Ποιος θα ξεχάσει το γκολ του με την Ρόμα στο 1-1 του «Ολίμπικο»; Ποιος θα ξεχάσει και το γκολ του στη Μαδρίτη (είχε προηγηθεί με 1-2 ο Ολυμπιακός), σ' ένα φοβερό ματς των ερυθρόλευκων που ενώ πίεζαν για το 3-3 τελικά ηττήθηκαν 4-2.

Επαιξε στον Ολυμπιακό από το 2008 μέχρι το 2011. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο για την ηλικία του, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2003 ενώ έχει παίξει και στη σελεσάο με τους Αντριάνο και Ροναλντίνιο. Στο Λιμάνι σήκωσε 2 πρωταθλήματα κι 1 Κύπελλο

Από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες που πέρασαν από το Λιμάνι. Διεθνής Βραζιλιάνος, με παρουσία στην Ίντερ και στην Μπολόνια, ήρθε στη χώρα μας και ξεχώρισε για το πάθος του και τον σκληρό τρόπο που έπαιζε. Με τους ερυθρόλευκους πήρε τρία πρωταθλήματα.

Ο πρώτος Βραζιλιάνος που έκανε... όργια στο Λιμάνι. Με την ερυθρόλευκη έπαιξε σε 93 ματς, είχε 21 γκολ και 2 ασίστ. Ξεχώρισε για την τεχνική του και φάουλ που έβαζε. Αν και μικρόσωμο, τα δυνατά του σουτ ήταν... φωτοβολίδες για τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων κι ενός Κυπέλλου.

Εγκέφαλος. Μοχλός. Πολλά μπορούμε να πούμε για τον Γκιγιέρμε, ο οποίος έμεινε μόλις 2 σεζόν, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα κι 1 Κύπελλο ενώ είχε τεράστια συνεισφορά στις τεράστιες νίκες με Μίλαν, Άρσεναλ. Τον Αύγουστο του 2020 η Αλ Σαντ του Τσάβι έδωσε 6.000.000 ευρώ και τον έκανε δικό της.

Ως όνομα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ο κορυφαίος παίκτης που έχει περάσει από τη χώρα μας ποτέ! Κάτοχος Χρυσής Μπάς, βασικότατο μέλος της σελεσάο και σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Από το 2004 μέχρι το 2007 που έπαιξε στον Ολυμπιακό πήρε τρία πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές με τον Τζιοβάνι.

Δεν υπάρχει περίπτωση να λέμε για Βραζιλιάνους στον Ολυμπιακό και να μη δεσπόζει το όνομα του Τζιοβάνι. Ο Ριβάλντο ήταν το μεγαλύτερο όνομα, αλλά για τον κόσμο και την οικογένεια του Ολυμπιακού ο «μάγος» θα είναι για πάντα ό,τι καλύτερο είδαν στον Πειραιά! Από το 1999 μέχρι το 2005 σημάδεψε μια εποχή, βοήθησε την ομάδα στην παντοκρατορία της και κέρδισε το σεβασμό και τη λατρεία όλων των φίλων του ποδοσφαίρου. Τα πέντε πρωταθλήματα και το ένα κύπελλο είναι... τίποτα μπροστά σε όσα τον βλέπαμε να κάνει μέσα στα γήπεδα.