«Ο Μπερδέσης ήθελε να πάει στους Ολυμπιακούς, να πάρει ένα σπίτι και να ηρεμήσει»

«Ο Μπερδέσης ήθελε να πάει στους Ολυμπιακούς, να πάρει ένα σπίτι και να ηρεμήσει»

bet365

Ο Σταύρος Εξακουστίδης, συναθλητής του δολοφονηθέντα Τάσου Μπερδέση, μίλησε στο Gazzetta για τις τελευταίες κοινές τους στιγμές και όνειρα που έκανε ο πυγμάχος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής.

«Ήθελε να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να αγοράσει ένα σπίτι και να ηρεμήσει». Αυτά είναι τα όνειρα που έκανε ο Τάσος Μπερδέσης, σύμφωνα με τον συναθλητή του Σταύρο Εξακουστίδη στο Gazzetta. Δεν πρόλαβε να τα εκπληρώσει καθώς δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Βάρη το πρωϊνό της Δευτέρας (31/5).

Ο κορυφαίος Έλληνας kick boxer, Σταύρος Εξακουστίδης, θυμάται τις τελευταίες στιγμές που μοιράστηκε μαζί με τον πυγμάχο του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας.

«Γνωριστήκαμε πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια, στην Εθνική ομάδα Πυγμαχίας.

Τον τελευταίο καιρό κάναμε μαζί προπονήσεις όσον αφορά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Δηλαδή, τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε πρωί πηγαίναμε για τρέξιμο στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά.

Πριν τρεις εβδομάδες περίπου τα είπαμε για τελευταία φορά από κοντά. Του ευχήθηκα για τον αγώνα του. Αυτό ήταν...».

Πώς σου φαινόταν εκείνο το διάστημα; Τον απασχολούσε κάτι;

«Μου φαινόταν ήρεμος. Γενικά, ως άτομο ήταν μετρημένος, αλλά κάναμε και τις πλάκες μας. Σε καμία περίπτωση δεν μου φαινόταν για άτομο που φοβόταν κάτι ή περίμενε να του συμβεί κάτι κακό.

Ήθελε να νικήσει στον αγώνα στη Ρωσία και είχε σκοπό να πάει στους Ολυμπιακούς είτε ως προπονητής είτε ως αθλητής. Θυμάμαι να μου λέει χαρακτηριστικά ότι ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι για να ηρεμήσει».

Να ηρεμήσει από τί;

«Δεν τον ρώτησα. Φαντάστηκα ότι μπορεί να ήθελε να αποσυμπιεστεί από τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Παλιότερα είχε κάτι δικαστικά θέματα, αλλά όπως είναι γνωστό είχε αθωωθεί. Δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρχε κάτι άλλο από πίσω. Δεν μιλούσαμε γι' αυτά. Τέτοιες ώρες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε όλοι μας τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του ανθρώπους. Σίγουρα, όμως, ο χώρος της πυγμαχίας θα είναι φτωχότερος πλέον».

Ο Τάσος Μπερδέσης προπονείται πριν από μία εβδομάδα με τον προπονητή του Τάσο Μισαηλίδη:

 

Τελευταία Νέα