Ο Τάσος Μπερδέσης αντί για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο βρέθηκε να είναι φυγόποινος

Ο Τάσος Μπερδέσης αντί για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο βρέθηκε να είναι φυγόποινος
Η ζωή του Τάσου Μπερδέση που δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Βάρη.

Το νέο θύμα στον πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων που σχετίζονται με τη νύχτα, ακούει στο όνομα του Τάσο Μπερδέση που τις τελευταίες εβδομάδες είχε ενταχθεί στον Παναθηναϊκό.

Από την αστυνομία διέρρεε πως ήταν γνωστός στις αρχές, έχοντας απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για την δράση του. Τι έλεγε ο ίδιος όμως για αυτές τις υποθέσεις;

Η φυλακή και η αθώωση

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, σε μία συνέντευξή του στο «Εγώ» είχε πει: «Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία. Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα και μάλιστα ομόφωνα».

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ήταν έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, όμως η εμπλοκή του στην υπόθεση, δεν του επέτρεψε να κάνει το μεγάλο ταξίδι: «Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε, από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς».

Όσο ήταν φυγόδικος κρυβόταν μεταξύ Βουλγαρίας και Αθήνας, πηγαίνοντας και για προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά. Παρά το γεγονός οτι όλοι τον αναγνώριζαν, όπως έλεγε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, κανείς δεν τον... έδινε, καθώς ήξεραν πως είναι αθώος.

Ο θάνατος του φίλου

Οι περιπέτειές του, όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς κατηγορήθηκε για τον θάνατο ενός συναθλητή του. «Και εκεί αθωώθηκα. Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίος όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ».

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

Από μικρός είχε αφοσιωθεί στην αγαπημένη του πυγμαχία, έχοντας βραβευτεί το 2011 από τον Παναθηναϊκό ως ο καλύτερος αθλητής του συλλόγου, ενώ το 2018 ανακοινώθηκε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα - 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας.

Τάσος Μπερδέσης

Επειδή όμως όλοι ήξεραν οτι ήταν Παναθηναϊκός, δημιουργήθηκαν αντιδράσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Τους τελευταίους μήνες είχε επιστρέψει στο «τριφύλλι» και είχε ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για αγώνες.

Νικητής σε reality

Στο ενεργητικό του είχε και την συμμετοχή στο reality επιβίωσης, Survival secret που είχε γίνει στην Κουρούτα Ηλείας. Μάλιστα είχε αναδειχθεί και νικητής.