Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Παρουσιάστηκε η ελληνική ομάδα

Newsroom
Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Παρουσιάστηκε η ελληνική ομάδα

bet365

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε τα μέλη της ομάδας για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στo πλαίσιo της διεξαγωγής των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) διοργάνωσε σήμερα την επίσημη τελετή παρουσίασης των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Aphrodite του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental.

Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι η 21 ετών αθλήτρια Εύα Νίκου στο Αλπικό Σκι, μαζί με τον συνοδό αθλητή – οδηγό Δημήτρη Προφέντζα και ο 34χρονος αθλητής Κωνσταντίνος Πετράκης στη Χιονοσανίδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτριπής, Γιώργος Καπελλάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κος Σιάο Τζουντσενγκ.


Ακολούθησε η παρουσίαση των αθλητών, οι οποίοι μετέφεραν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν και την πολύτιμη στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ΕΠΕ, των μελών της Ολομέλειας, των αθλητικών σωματείων, αλλά και των χορηγών, που είναι αρωγοί στην προσπάθειά τους και έχουν συμβάλλει τα μέγιστα. Αρχηγός της αποστολής είναι ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης.

Αυγενάκης

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κ.Ι.Ν.Α.Λ), η βουλευτής Αναστασία Αλεξοπούλου (Ελληνική Λύση), ο Πάνος Καραγιάννης (ΚΚΕ), η βουλευτής Μαρία Απατζίδη (Μέρα 25), κος Γιώργος Μακρής (Εκπρόσωπος Αθλητών ΟΣΕΚΑ), ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Αθηνών Χρήστος Τεντόμας, ο Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ & Πρόεδρος IDA κος Γιάννης Βαρδακαστάνης, η Πρόεδρος ΕΑΟΜ ΑμεΑ & Μελος ΕΠΕ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο γενικός γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κος Γιάννης Κωστάκης,, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ κος Μανώλης Κολυμπάδης, η κα Βούλα Κοζομπόλη Πρόεδρος ΕΣΟΑ, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του ΠΣΑΤ, η Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό και έδωσαν τις ευχές τους στους αθλητές που αναχωρούν την Τρίτη για το Πεκίνο.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι από τους χορηγούς της ΕΠΕ που στηρίζουν την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα. Για την ακρίβεια η Ζέτη Κασιμάτη από τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Μαριτίνα Μεσσήνη από την Allianz, ο Γιώργος Τσμπανίδης, εκπρόσωπος Κωτσόβολος, η Σοφία Στάμου (Ολυμπία Οδός), η Σοφία Παπαγεωργίου (Νέα & Κεντρική Οδός), η Εύη Ιωαννίδου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ο Χρήστος Τουμανίδης (Prince Oliver), η Δέσποινα Μπαρουξάκη (PressiousArvanitidis) και ο Χριστόφορος Κυφίδης, Ορθοπαιδικά Κυφίδη.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Τελευταία Νέα