Ολυμπιακοί Αγώνες: Η δήμαρχος του Παρισιού θέλει μόνο Ρώσους αντιφρονούντες αθλητές να αγωνιστούν ως πρόσφυγες

Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η δήμαρχος του Παρισιού θέλει μόνο Ρώσους αντιφρονούντες αθλητές να αγωνιστούν ως πρόσφυγες

bet365

Μπελάδες στη ΔΟΕ βάζει η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, καθώς δήλωσε ότι δεν θέλει να επιτρέψει την παρουσία Ρωσικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και ο Τόμας Μπαχ δήλωσε πως επιθυμεί να υπάρχει συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έστω και ως ουδέτεροι, στο Παρίσι έχουν αντίθετη άποψη.

Η δήμαρχος της πόλης που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, η Αν Ινταλγκό, δήλωσε δημόσια πως δεν θέλει να ταξιδέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα ούτε Ρώσοι επίσημοι, αλλά ούτε αθλητές αν είναι εφικτό.

Μιλώντας στο France Info, είπε χαρακτηριστικά: «Οσο η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν θέλω επίσημους εδώ το 2024. Δεν μπορούν να παρελάσουν εδώ σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ οι βόμβες συνεχίζουν να πέφτουν… βροχή στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει… ουδέτερη συμμετοχή για μας. Θα θέλαμε να υπάρχει μία ξεκάθαρη θέση από αντιφρονούντες Ρώσους που θα ήθελαν να αγωνιστούν ως πρόσφυγες και δημόσια δεν θα στηρίζουν την επιθετικότητα του Πούτιν» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι Σκανδιναβικές χώρες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση αναφέροντας πως είναι κατά της συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, ενώ το ίδιο έπραξε και η Αυστρία μέσω του υπουργού των Σπορ.

Η Ουκρανία, στο ενδεχόμενο να συμμετέχουν Ρώσοι και Λευκορώσοι, προειδοποίησε πως θα μποϊκοτάρει την διοργάνωση. Η ΔΟΕ τονίζει πως ακόμη δεν υπάρχει «πλάνο» για την συμμετοχή ή μη των αθλητών των δύο χωρών.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα