Παρίσι 2024: Από τη Μασσαλία θα ξεκινήσει η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Newsroom
Παρίσι 2024: Από τη Μασσαλία θα ξεκινήσει η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

bet365

Λιγότεροι από 18 μήνες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024 και οι διοργανωτές αποκάλυψαν τη διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας.

Όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, η φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία και από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της. Έπειτα, η Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφερθεί σε γαλλικό έδαφος μέσω του πλοίου Μπελέμ και συγκεκριμένα στη Μασσαλία η οποία συνδέεται ιστορικά με την Ελλάδα αφού η περιοχή ιδρύθηκε το 600 προ Χριστού από Έλληνες που έφυγαν από τη Φώκαια.

«Οι διοργανωτές επιλέξαμε την πόλη της Μασσαλίας για πολλούς λόγους, μερικούς ιστορικούς, μερικούς συμβολικούς αλλά και γεωργαφικούς» είπε ο διευθυντής του Παρίσι 2024 Τόνι Εστανγκέ και συμπλήρωσε: «Ο σημαντικός ρόλος του αθλητισμού στη συγκεριμένη πόλη ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, αφού η πόλη θα εμπλακεί στους Ολυμπιακούς φιλοξενώντας τους αγώνες της ιστιοπλοΐας και του ποδοσφαίρου. Επίσης αυτή η πόλη αντανακλά την εικόνα των Αγώνων: δημοφιλής, γιορτινή, ζεστή και πολυπολιτισμική».

Στη Μασσαλία θα στηθεί η αρένα Stade Vélodrome όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του ποδοσφαίρου ενώ στη μαρίνα θα γίνουν οι αγώνες της ιστιοπλοΐας.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα