Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέα σύλληψη αξιωματούχου στην Ιαπωνία για υπόθεση «στημένων» διαγωνισμών

Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέα σύλληψη αξιωματούχου στην Ιαπωνία για υπόθεση «στημένων» διαγωνισμών

bet365

Ενας πρώην αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, συνελήφθη σήμερα στην Ιαπωνία, για εμπλοκή σε υπόθεση «στημένων» διαγωνισμών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα στην Ιαπωνία, που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένας ακόμη αξιωματούχος της οργανιτικής επιτροπής συνελήφθη, στην υπόθεση που αφορά «στημένους» διαγωνισμούς.

Η εισαγγελία του Τόκιο, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, αλλά αρκετά ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσαν φωτογραφίες από αστυνομική έρευνα στο σπίτι του Γιασούο Μόρι, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Τόκιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Asahi» και άλλα ειδησεογραφικά μέσα, ο 55χρονος Μόρι, είναι ύποπτος για «αντιανταγωνιστικές πρακτικές».

Οι εισαγγελείς, φέρονται να τον κατηγορούν για μία σειρά «στημένων διαγωνισμών» συνολικής αξίας 40 δισ. γιεν (285 εκατ. ευρώ) για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Μόρι και άλλοι αξιωματούχοι φέρονται να δημιούργησαν δικούς τους καταλόγους υποψηφίων για τις εκδηλώσεις και οι περισσότερες κλήσεις έλαβαν μόνο μία προσφορά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Asahi».

Οι εισαγγελείς, ερευνούν επίσης, υποψίες διαφθοράς σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για τους οποίους ένας άλλος πρώην αξιωματούχος, ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι, κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ιδίως για ανάθεση διαφημιστικών συμβάσεων.

Οι υποψίες για διαφθορά, βρίσκονται εδώ και καιρό στο προσκήνιο, σχετικά με τις προϋποθέσεις ανάθεση στο Τόκιο, των Ολυμπιακών Αγώνων που τελικά διεξήχθησαν το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον Μάρτιο του 2019, ο πρόεδρος της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τσουνεκάζου Τακέντα, παραιτήθηκε, λίγους μήνες αφού κατηγορήθηκε από την γαλλική Δικαιοσύνη.

Ο Τακέντα, είναι ύποπτος ότι πλήρωσε την Black Tidings, μια εταιρεία που εδρεύει στην Σινγκαπούρη και περιγράφεται ως «άδειο κέλυφος» από Γάλλους ερευνητές, πριν και μετά τον ορισμό της ιαπωνικής πρωτεύουσας από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ως διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα