Εβερεστ: Κατέκτησε την κορυφή των 8.848 μέτρων ο Μάριος Γιαννάκου

Newsroom
Μάριος Γιαννακού

bet365

Στην κορυφή του Εβερτ ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος κάρφωσε την ελληνική σημαία στην κορυφή των 8.848 μέτρων!

Τεράστια επιτυχία για τον Μάριο Γιαννάκου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής (19/5) κατάφερε να εκπληρώσει το μεγάλο του στόχο: Να ανέβει στην κορυφή του Εβερεστ.

Στις 30 Μαρτίου ταξίδεψε για την οροσειρά των Ιμαλαΐων με σκοπό να φτάσει στην κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο, στο Εβερεστ. Η ορειβατική αποστολή διήρκησε 2 μήνες, διάστημα κατά το οποίο απτούνταν σταδιακός εγκλιματισμός εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

Τελικά, όλες οι δύσκολες συνθήκες δεν ήταν ικανές για να κάμψουν τη θέληση του Μάριου Γιαννάκου, ο οποίος είχε μαζί του και το δώρο που πήρε μαζί του από τις φυλακές του Αυλώνα.

Το ποστάρισμα του Μάριου Γιαννάκου:

Everest 8.848μ.
-
Τα ξημέρωμα της Παρασκευής φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Θα ήθελα να αφιερώσω την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου και στον Jason που κατάφερε να φτάσει πάνω αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να γυρίσει. Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω. Γιάννη -Μαρινα η φωτογραφία του Ερμή βρίσκεται εκεί που ανήκει και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί η εναέρια διάσωση στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας. Επίσης στα δύσκολα σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα που μίλησα με τα παιδιά απο τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και τόσους υποσχέθηκα να ανεβάσω το δώρο που μου έφτιαξαν για την κορυφή. Μετά απο αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους στο πραγματικό Έβερεστ που λέγεται ζωή. Οποτε έπρεπε να κάνω ένα βήμα την φορά γιατί λένε πως ένα γραμμάριο πράξης ισούται με έναν τόνο θεωρίας.
-
Στον δρόμο που λέγεται ζωή θα σας πούνε πολλοί ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν είστε ικανοί.Θα γελάσουν και μπορεί να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όντως είστε αυτοί που θέλουν να είστε. Οι δικαιολογίες στην ζωή μας θα είναι πάντα περισσότερες και πρέπει να παίρνουμε οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας για οποία κορυφή θέλουμε να φτάσουμε.
-

Όλο αυτό το ταξίδι δε θα μπορούσε να γίνει εφικτό χωρίς την βοήθεια της @breitling_athens_squad και της @elena_ddss η οποία πίστεψε από την αρχη, την @minervaunderwear, την οικογένεια της @columbiasportswear_gr και τον @konstantinos_kor που είναι διπλα μου 5 χρόνια, την υπερφανταστικη ομαδα της @dimellocoffeeco που είπε απλώς πάμε να το κάνουμε, την @geisha_tuna που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και το @laskaridisfoundation και την Σουζάνα που ειναι εκεί πάντα.Η ομαδα της Danone Nutricia επίσης ειναι πάντα εκεί να με στηρίζει με όλη της την αγάπη. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πιο καταπληκτική ομαδα του κόσμου και που νιώθω περήφανος που ανήκω σε αυτήν και δεν είναι άλλη από την ομαδα της @deloitte_greece. @mziouv ευχαριστώ για όλα και κυρίως για την πίστη σου.
-
Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω.

 

Τελευταία Νέα