Με εντυπωσιακή συμμετοχή οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού!

Newsroom
Με εντυπωσιακή συμμετοχή οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού!
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 εταιρειών και φορέων και εκατοντάδων εργαζόμενων θα πραγματοποιηθούν εφέτος οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.

Πρόκειται για τη 10η διοργάνωση, κάτι που δείχνει ότι η άθληση, σε συνάρτηση με την εργασία, έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. Ο 10ος θεσμός θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου και θα έχει ως «έδρα» το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας».

Οι αγώνες εργασιακού αθλητισμού έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας στους εργασιακούς χώρους και πρόκειται για έναν θεσμό που διεξάγεται σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα, πέρυσι στην χώρα μας διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ενώ η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη ευρωπαϊκή διοργάνωση του 2027.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Άθλησης και Υγείας έχει ετοιμάσει και για εφέτος μία μεγάλη αθλητική γιορτή όπου ο αθλητισμός θα «συναντάει» την ψυχαγωγία. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Ανάμεσα στους φορείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ο Δήμος Αθηναίων κ.α. Η «έδρα» της φετινής διοργάνωσης θα είναι στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Κάποια αθλήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ace Tennis Club (Παλλήνη), στο «Game on Darts» (Ν. Ηράκλειο) & στο «Strike Bowling Center» (Χαϊδάρι). Οι αγωνιζόμενοι θα μπορέσουν, μεταξύ άλλων, να πάρουν μέρος σε: μπάσκετ (5Χ5, 3Χ3), μπιτς βόλεϊ (3χ3, 2Χ2), ποδόσφαιρο, τένις, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), μπόουλινγκ κ.α.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν εταιρείες και οργανισμοί του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Εταιρικές Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενοι). Ανάμεσα στους εργαζόμενους βρίσκονται και αρκετοί παλαιοί αθλητές, οι οποίοι μέσα από τους Εργασιακούς Αγώνες βρίσκουν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, αυτή τη φορά ως μέλη στην ομάδα της εργασίας τους. Ένα από τα αγωνίσματα που ξεχωρίζουν είναι το «Athens Company Run», που θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου (Σ.Ε.Φ.) και θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές (5 και 10 χλμ.). Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και όλοι οι δρομείς θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και της αντίστοιχης παγκόσμιας και λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα τους.

Παράταση εγγραφών στους 11ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Το αυξημένο πλήθος συμμετοχών στους 11ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, φέρνει παράταση εγγραφών!

Όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας έως 22/9 για όλα τα αθλήματα- πλην του Company Run και έως 27/9 για το Company Run των 5χλμ & 10χλμ.

Συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ και γίνετε μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του εργασιακού αθλητισμού στην Ελλάδα!

 

Τελευταία Νέα