Απολογιστικό λειτουργίας helpdesk covid19 και Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ

Newsroom
Απολογιστικό λειτουργίας helpdesk covid19 και Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ

bet365

Τον απολογισμό της δράσης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής την διετία 2020-2022 παρουσίασε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στη διάρκεια της διετίας αυτής, η Επιτροπή της ΓΓΑ εξέτασε και ενέκρινε περισσότερα από 400 υγειονομικά πρωτόκολλα αθλημάτων (αγωνιστικά και προπονητικά) και εξέδωσε πάνω από 160 οδηγίες (διευκρινιστικές οδηγίες που συνόδευαν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, διαχείρισης κρουσμάτων και στενών επαφών στον αθλητισμό, προετοιμασίας εθνικών ομάδων, ασφαλούς άσκησης, μεταβάσεων προς/από το εξωτερικό, λειτουργίας ακαδημιών, αθλητικών camp κτλ).

Οι τηλεφωνικές γραμμές της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής δέχτηκαν πάνω από 14.000 εισερχόμενες κλήσεις από κοινό, ομοσπονδίες, εργαζόμενους, αθλητές, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ αποκρίθηκαν σε χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα, παρέχοντας διευκρινίσεις στα εύλογα ερωτήματα του αθλητικού κόσμου.

Το σύστημα υποστήριξης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και των συνεργατών της, κρίθηκε αναγκαίο να λειτουργήσει έξω από το πλαίσιο μιας δημόσιας υπηρεσίας, λειτουργώντας και εκτός εργάσιμων ημερών και ωρών, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη που δημιουργήθηκε με την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας και ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος που διαμορφωνόταν.

Σε σχετική δήλωσή του ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς επεσήμανε ότι «το ουσιαστικό έργο της Επιτροπής συνέβαλε αποτελεσματικά στην υποστήριξη της αθλητικής κοινότητας σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, κτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας, μεταβάλλοντας την άποψη πολλών για την λειτουργία του δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών του. Επίσης, η τακτική συνεργασία μας με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΔΥ συνέβαλε τα μέγιστα στην ασφαλή καθοδήγηση του αθλητικού κόσμου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα