Ξιφασκία: Στο Περού συνεχίζουν Γκουντούρα και Γεωργιαδου

Κώστας Ευθυμιάδης
goudoura_georgiadou

bet365

Μεταξύ 9 και 11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τρεις κορυφαίες διοργανώσεις ξιφασκίας με μεγάλη ελληνική παρουσία.

Σε Λίμα, Τιφλίδα και Βαρκελώνη διεξάγονται τρεις αγώνες Παγκοσμίου κυπέλλου ξιφασκίας, το προσεχές τριήμερα 9-11 Φεβρουαρίου.

Στη Λίμα του Περού θα γίνει το Παγκόσμιο κύπελλο στη σπάθη γυναικών, με τις Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου να είναι παρούσες και να κυνηγούν βαθμούς για το ranking και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Γκουντούρα, που είναι μέλος της Team Future της Bwin, θα μεταβεί στη Λίμα αύριο (8/2) από τη Νέα Υόρκη όπου έκανε την προετοιμασία της μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Δελενίκα. Η Δέσποινα Γεωργιάδου από την άλλη επικεντρώθηκε στις προπονήσεις της στη βάση της στην Ορλεάνη μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ της ακαδημίας του Κρίστιαν Μπάουερ και θα μεταβεί απευθείας από τη Γαλλία στο Περού.

Στην Τιφλίδα της Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη διοργάνωση στην σπάθη ανδρών, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τους Δημήτρη Καφαταρίδη, Γιάννη Πρίφτη και Βασίλη Πρεδάρη.

Τέλος, στην Βαρκελώνη θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών, με την συμμετοχή των Νεφέλη Ροδοπούλου, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Νικόλ Χατζησαράντου και Ελευθερία Μιμιγιάννη.

 

Τελευταία Νέα