Στο ΑΣΕΑΔ Γκουντούρα και 5 αθλητές του ΟΞ Φλώρινας για την απόρριψη των μεταγραφών τους

Newsroom
Στο ΑΣΕΑΔ Γκουντούρα και 5 αθλητές του ΟΞ Φλώρινας για την απόρριψη των μεταγραφών τους

bet365

Εξι μεταγραφές κόπηκαν στην ξιφασκία, με την μία να αφορά την Γκουντούρα και τις άλλες πέντε σύλλογο της Φλώρινας ο οποίος ανήκει στον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πέντε αθλητές της ξιφασκίας από τον ίδιο σύλλογο (ΟΞ Φλώρινας) ζήτησαν να αποδεσμευτούν για να πάρουν μεταγραφή σε άλλον σύλλογο της πόλης, αλλά τα χαρτιά της αποδέσμευσης δεν κατατέθηκαν ποτέ.

Από τις 177 αιτήσεις για μεταγραφές φέτος, απορρίφθηκαν μόνο έξι. Η μία είναι της Δώρας Γκουντούρα η οποία αιτήθηκε να πάει από την ΑΕΚ στον ΑΟ Αρίστων Παιανίας και οι άλλες πέντε από τον σύλλογο της Φλώρινας, του οποίου πρόεδρος είναι ο Χ. Παυλίδης, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας.

Μεταγραφές ξιφασκίας

Μεταγραφές ξιφασκίας

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της ομοσπονδίας, οι αιτήσεις αυτές απορρίφθηκαν γιατί δεν είχαν κατατεθεί τα έγγραφα αποδέσμευσης των αθλητών από τους συλλόγους. Οι υποθέσεις τόσο της Γκουντούρα, που ανήκει στην Team Future της Bwin, όσο και των πέντε άλλων αθλητών, θα εκδικαστούν στις 16 Δεκεμβρίου στο ΑΣΕΑΔ, με την ελπίδα να δικαιωθούν.

Από την πλευρά των αθλητών του συλλόγου της Φλώρινας, τονίζουν πως το θέμα είναι κυρίως ηθικό. Θέλουν να φύγουν για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί ο προπονητής τους αποχώρησε από τον σύλλογο. Ζήτησαν να αποδεσμευτούν και να πάνε σε άλλον σύλλογο της Φλώρινας και όπως ανέφερε ένας εκ των αθλητών στο Gazzetta, οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν δώσει προφορικά την συγκατάθεσή τους, αλλά τα έγγραφα δεν πήγαν ποτέ στην ομοσπονδία, της οποίας ο πρόεδρός τους, είναι αντιπρόεδρος της ΕΟΞ.

Αν και από την πλευρά των αθλητών είχαν κατατεθεί το καλοκαίρι όλα τα απαραίτητα έγγραφα, το χαρτί της αποδέσμευσης δεν πήγε ποτέ στην ΕΟΞ, με αποτέλεσμα να απορριφθούν. Για να μπορέσουν να φύγουν θα πρέπει είτε να συμπληρώσουν το 30ο έτος, είτε να μείνουν ανενεργοί στις εγχώριες διοργανώσεις για δύο χρόνια. Γι’ αυτό και προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ ελπίζοντας να δικαιωθούν εκεί.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε στις 21 Οκτωβρίου και μετά την λήξη της προθεσμίας ότι ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας μέσω του προέδρου του, του κ. Παυλίδη, που τυχαίνει να είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, δεν μας αποδεσμεύει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μας, οι αιτήσεις μας δηλαδή απορρίφθηκαν! Δεν μας ειπώθηκε ποτέ το πραγματικό γιατί. Κανένα email μας δεν απαντήθηκε ποτέ. Η μόνη μας λύση ήταν η προσφυγή στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), όπως και κάναμε. Μέχρι να γίνει όμως, οι αγώνες περνάνε και εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κανένας αθλητής να μην νιώσει ξανά αυτό το συναίσθημα! Εύχομαι κανένας άνθρωπος μέσα στον αθλητισμό να μην ξανά παίξει με το μέλλον παιδιών!» ανέφεραν από την πλευρά των αθλητών του συλλόγου της Φλώρινας.

 

Τελευταία Νέα