Ξιφασκία: Με πρωταγωνίστρια την Γκουντούρα το 10ο σερί πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

Newsroom
Ξιφασκία: Με πρωταγωνίστρια την Γκουντούρα το 10ο σερί πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ κατέκτησε το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα ξιφασκίας στις γυναίκες με πρωταγωνίστρια την Δώρα Γκουντούρα.

Η Δώρα Γκουντούρα, η Κλαίρη Μπένου, η Μαρία Χούρι και η Αθηναΐδα Μαυρικάκη κυριάρχησαν των αντιπάλων τους στην σπάθη και έδωσαν το 10ο σερί πρωτάθλημα στην ΑΕΚ στο πανελλήνιο που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε έτσι μία ολόκληρη δεκαετία στην κορυφή της ελληνικής ξιφασκίας, καθώς από το 2012 έως και το 2021 δεν έχει απωλέσει κανέναν Πανελλήνιο τίτλο στην κατηγορία των Γυναικών.

Η «Ένωση» προκρίθηκε άνευ αγώνος στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί βρήκε απέναντί της τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, του οποίου και επιβλήθηκε με άνεση και με σκορ 45-34. Στο μεγάλο tελικό αντίπαλος ήταν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Η ομάδα του Βαγγέλη Σαρρή έκανε επίδειξη δύναμης και με το ευρύ 45-17 έφτασε στον τίτλο.

Η Δώρα Γκουντούρα, που είναι μέλος της Team Future της Bwin, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος, για 4η διαδοχική σεζόν, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό της συναθλήτριάς της, Κλαίρη Μπένου, με τον «Δικέφαλο» να κάνει το… 1-2.

Την 5η θέση κατέκτησε η Αθηναΐς Μαυρικάκη, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ η Μαρία Χούρι κατετάγη 13η και η Θεοδόση Βασιλική 14η.

 

Τελευταία Νέα