Ηρώ: «Όπως λένε…» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ηρώ: «Όπως λένε…» (vid)

bet365

«Όπως λένε…» τιτλοφορείται το νέο τραγούδι που μάς παρουσιάζει η Ηρώ και πρόκειται για την ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά του γαλλικού τραγουδιού Comme ils disent του μοναδικού Charles Aznavour.

Η Ηρώ, αγαπημένη τραγουδίστρια, συνθέτης και τραγουδοποιός, με την σπάνια ευαισθησία που την χαρακτηρίζει πάντα, εμπνέεται από το σπουδαίο τραγούδι του Charles Aznavour και αποδίδει σε ελεύθερη μετάφραση τους στίχους του, καταθέτοντας με αυτό τον τρόπο τη δική της καλλιτεχνική δήλωση. Αλήθεια, φως και λύτρωση στο όνομα της αγάπης.

Το Comme ils disent κυκλοφόρησε στην αρχή της δεκαετίας του ’70, μετά τον Μάη του ’68 και αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά τραγούδια της εποχής που καταπιάστηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας χωρίς επιπολαιότητα, ταμπού και σαρκασμό, περιγράφοντας την ιστορία ενός άνδρα που «ζει μόνος με τη μητέρα του, είναι λίγο διακοσμητής, λίγο στυλίστας αλλά η πραγματική του δουλειά του είναι τη νύχτα τραβεστί. Είναι καλλιτέχνης».

Το μήνυμα από την ίδια την Ηρώ για αυτό το τραγούδι της: «Σε μια εποχή απενοχοποίησης. Σε μια εποχή όπου η αλήθεια απέκτησε στόμα για να μιλήσει και ο φόβος βρήκε τον τρόπο να ορθώσει ανάστημα ο καθένας μας οφείλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι ώστε το νέο οικοδόμημα να έχει ανοιχτά και μεγάλα παράθυρα για να εισβάλει το Φως, σαν λύτρωση και να καταρρίψει κάθε κατεστημένο.

Να έχει μια μεγάλη αγκαλιά όπου θα χωράνε όλοι Και κανείς δεν θα ξανανιώσει μόνος, ούτε στο περιθώριο… Είναι Νομοτέλεια… Στο όνομα της Αγάπης…

Καλή ακρόαση με την σιγουριά ότι θα βρει το «χώρο» που δικαιούνται όλοι. Σας ευχαριστώ, Ηρώ».

Ηρώ

«Όπως λένε…»

Μουσική: Charles Aznavour

Στίχοι (ελεύθερη απόδοση από τα γαλλικά): Ηρώ

Μίξη: Τάκης Μοσχοβούδης

Video director: Ηλέκτρα Χατζημιχάλη

Editing assistant: Γιώργος Λεχουρίτης

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα