Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί, Φορτούνης και Βαλμπουενά «χτίζουν» παράδοση με Παναθηναϊκό (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί, Φορτούνης και Βαλμπουενά «χτίζουν» παράδοση με Παναθηναϊκό (vids)

bet365

Οι Κώστας Φορτούνης, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ματιέ Βαλμπουενά είναι παίκτες που έχουν αποδειχθεί game changers για τον Ολυμπιακό στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Ενόψει του ντέρμπι των 2 ομάδων την Κυριακή στη Λεωφόρο ο 28χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει αντιμετωπίσει με Αστέρα και Ολυμπιακό 12 φορές τον Παναθηναϊκό έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και με 2 γκολ και 3 ασίστ στο παλμαρέ του. Από τα 15 ματς όπου ήταν στον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα 4 δεν αγωνίστηκε καν. Άρα μιλάμε για 11 παιχνίδια (έχει και 1 ματς με τους Αρκάδες κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Από αυτά τα ματς ο Κώστας Φορτούνης είχε 1 ασίστ στο εντός έδρας 3-1 του 2015-2016, 2 στο 3-0 του 2016-2017, 1 γκολ στο 1-1 της σεζόν του 2017-2018 και φυσικά το 1 γκολ του στο φετινό εντός έδρας 1-0.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως όλα τα καλά του στατιστικά είναι σε εντός έδρας αναμετρήσεις. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο 2ος της... παρέας αυτής. Έχει 4 ματς με τον Παναθηναϊκό με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες και έχει 2 γκολ. Και τα 2 γκολ του έχουν μπει εντός έδρας, το ένα στο 1-0 της σεζόν 2019-2020 και το άλλο στα περσινά play offs.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει τις ίδιες επιδόσεις με τον Ελ Αραμπί στα ματς του με τον Παναθηναϊκό. Έχει 4 ματς με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες και έχει 1 ασίστ, εκείνη στο ματς του 2019-2020. Για την... ιστορία πάντως γκολ κατά του Παναθηναϊκού έχει βάλει και ο Γιώργος Μασούρας αλλά όταν ήταν στον Πανιώνιο.

Από πλευράς ιστορίας πάντως φέτος θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στη Λεωφόρο μετά τη σεζόν 2017-2018. Ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου 1925 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν φιλικό, αλλά οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πείσμα για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, έχοντας πρωτεύσει στα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Αθηνών και Πειραιώς. Ο αγώνας παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ήταν επεισοδιακός και τελικά έληξε ισόπαλος με 3-3.

Δεν παίζουν... μπάλα μόνο οι τρεις τους

Συμπληρωματικά των παραπάνω βέβαια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει και άλλους επιδραστικούς του παίκτες.

Δεν είναι μόνο δηλαδή οι Ελ Αραμπί, Φορτούνης και Βαλμπουενά σε σχέση με τα όσα έχουν κάνει σε ντέρμπι. Παίκτες όπως ο γκολκίπερ του, Ζοσέ Σα, ο στόπερ του Ρούμπεν Σεμέδο (ο οποίος όπως και ο Ελ Αραμπί έκλεισε με νέο συμβόλαιο) αλλά και οι κεντρικοί του χαφ, Καμαρά και Εμβιλά. Δύο πολύ ποιοτικοί και κομβικοί μέσοι. Τον Εμβιλά που εάν τελικά τον στερηθεί από αυτό το ματς ο Μαρτίνς δεδομένα θα είναι μία σημαντική απώλεια. Το κέντρο του Ολυμπιακού σαφώς θα παίξει καταλυτικό ρόλο (είναι ένα πολύ δυνατό του ατού) για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι ενώ θα πρέπει να σταθούμε και στο πόσο έχει αλλάξει στα άκρα από πλευράς... σπιρτάδας και ταχύτητας με παίκτες όπως οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ.

Πάντα βέβαια παραδοσιακά σε τέτοια clásico παίζει ρόλο και η αντίληψη της σημασίας τους. Οι παίκτες που ξέρουν καλά από τέτοια ματς, τα έχουν βιώσει και μπορούν να μεταφέρουν στους συμπαίκτες τους το πόσο σημαντικά και σπουδαία είναι. Και αυτό δεν αφορά μόνο Έλληνες αλλά και παίκτες με το απαιτούμενο πείσμα και το πάθος και την ενέργεια όπως οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά. Από πλευράς Ελλήνων βέβαια και ο Μπουχαλάκης και ο Φορτούνης και ο Μασούρας γνωρίζουν πολύ καλά τέτοια παιχνίδια, την ατμόσφαιρά τους αλλά και το τι διακυβεύεται και από πλευράς πρεστίζ και από μεριάς κινήτρων.

 

Τελευταία Νέα