Μια φάση, μια ιστορία: Το μυθικό ψαλίδι του ΠΑΟΚτσή Χοσάμ Χασάν στον Βάντσικ!

Μια φάση, μια ιστορία: Το μυθικό ψαλίδι του ΠΑΟΚτσή Χοσάμ Χασάν στον Βάντσικ!

bet365

Στο 23ο αφιέρωμα της στήλης δείτε τι έκανε ο άλλοτε Αιγύπτιος φορ του ΠΑΟΚ, Χοσάμ Χασάν κόντρα στον Παναθηναϊκού πριν από 29 χρόνια. Ένα από τα πιο θεαματικά ανάποδα ψαλίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Χοσάμ Χασάν μπορεί να έμεινε για μόλις μια σεζόν στον ΠΑΟΚ συνθέτοντας την αιγυπτιακή τριάδα με τον αδερφό του Ιμπραίμ Χασάν και τον Μαγκντί Τολμπά, ωστόσο πρόλαβε να πετύχει ένα γκολ το οποίο εξακολουθεί να μνημονεύεται από τους οπαδούς του «Δικεφάλου» και όχι μόνο.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1991, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 75΄ με τον Πάρη Γεωργακόπουλο, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία κουβέντα τους.

Στο 88΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον αείμνηστο Γιώργο Μητσιμπόνα να το εκτελεί πλασαριστά σημαδεύοντας την καρδιά της άμυνας του «τριφυλλιού». Στο ύψος του πέναλτι βρισκόταν ο Χοσάμ Χασάν ο οποίος βρήκε την μπάλα στον αέρα με ένα σπάνιας ομορφιάς ανάποδο ψαλίδι στέλνοντας την στα δίχτυα του Γιόζεφ Βάντσικ.

Ένα αριστουργηματικό γκολ, δείγμα της μεγάλης κλάσης του Αιγύπτιου φορ.

Δείτε το γκολ του Χασάν (2'07΄΄)...

 

Τελευταία Νέα