Αρης: Οι… αταίριαστοι!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης: Οι… αταίριαστοι!

bet365

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ετοιμάζει βαλίτσες για το Κατάρ, ο Ματέο Γκαρσία ήδη τις έχει φορτώσει με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το Gazzetta Weekend - με τη βοήθεια των Χαμζά Γιουνές, Νικολάς Ντιγκινί - συγκρίνει τους δύο ποδοσφαιριστές και γράφει παράλληλα για μια (κανονική) συνύπαρξη που δεν έγινε ποτέ…

Αν ποτέ όριζαν τόπο συνάντησης, το πιθανότερο είναι να μη αντάμωναν ποτέ κι έτσι το ερώτημα σχετικά με τα πράγματα που θα μπορούσαν να πετύχουν σε μια γεμάτη αγωνιστική περίοδο, προφανώς, θα παραμείνει αναπάντητο. Εκτός κι αν θεωρηθεί ότι υπήρξε συνύπαρξη σ’ αυτά τα 283 λεπτά συμμετοχής και κοινής παρουσίας στην 11αδα του Άρη στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 και σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο ο μεν Ματέο Γκαρσία ήδη ήταν σε στάδιο συλλογής προτάσεων και ο Γιάννης Φετφατζίδης προσπαθούσε να βρει τον χαμένο (ποδοσφαιρικά) εαυτό του έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Και οι δύο ήταν βασικοί μόλις σε τρία παιχνίδια σε μια εποχή όπου ο τότε προπονητής του Άρη, Σάββας Παντελίδης, προσπαθούσε να διαχειριστεί τη μεσοεπιθετική γραμμή υψηλής ποιότητα που διέθετε η ομάδα του και η αλήθεια είναι ότι το κατάφερε.

Το ενδεχόμενο επανάληψης του σχετικού ευχάριστου πονοκεφάλου τέθηκε (σε off the record) συζήτηση και στα μέσα του καλοκαιριού, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά θεωρητικής συζήτησης αλλά σε πραγματική βάση. Όσο έντονος ήταν ο προβληματισμός, τόσο απλή ήταν η απάντηση καθώς στο σενάριο επιστροφής του Ματέο Γκαρσία, παρόντος και του Γιάννη Φετφατζίδη, το σχέδιο περιλάμβανε αλλαγή θέσης του Μπρούνο Γκάμα και μετατόπισής του πίσω από τον φορ περιοχής.

Τελικώς, αυτό το σενάριο (φαίνεται ότι) δεν θα πραγματοποιηθεί γιατί η ζωή κύκλους κάνει και αυτοί οι δύο δεν μπορούν να συγχρονιστούν. Γιατί, ο «Φέτφα», ουσιαστικά, αντικατέστησε τον Ματέο Γκαρσία το καλοκαίρι του 2019 και τώρα, ο Αργεντίνος έρχεται να πράξει το ίδιο, αν και το script δεν περιλάμβανε κάτι τέτοιο.

Ο νεαρός επιθετικός ήταν σταματημένος στην άκρη του δρόμου με… alarm με την ελπίδα της άτακτης υποχώρησης του Ερυθρού Αστέρα και δικαιώθηκε καθώς τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας του Βελιγραδίου έφεραν την υπόθεσή του στα δικά του μέτρα. Προέκυψε όμως ο οδυνηρός αποκλεισμός του Άρη στο EuropaLeague, η ανάγκη εξασφάλισης εσόδων και φυσικά η πρόταση από το Κατάρ για τον Φετφατζίδη. Είναι αυτό που λένε ότι η μοίρα αποφασίζει για μας, χωρίς εμάς.

Πληροφορίες από την Sofascore.com

«ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ»

Το εντυπωσιακό στη δική τους περίπτωση είναι ότι αμφότεροι αναδείχθηκαν MVP του Άρη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδου. Και όχι μόνο αυτό αλλά επί της ουσίας δεν είχαν και αντίπαλο. Ο μεν Ματέο Γκαρσία τη σεζόν 2018-19 και ο δε Γιάννης Φετφατζίδης την αμέσως επόμενη. Δεν χωράει αμφιβολία επίσης ότι λατρεύουν να διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο και το επιβεβαίωσαν στο διάστημα της (ουσιαστικά) διαφορετικής (χρονικά) παρουσίας τους.

Η δεξιά πλευρά και η transition επίθεση μάλλον κυριαρχούν στις αγαπημένες συνήθειές τους καθώς επιδεικνύουν τον ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει ένα μικρό παιδί στα πρώτα βήματά του. Αυτό βέβαια δεν τους κάνει ίδιους.

Επί τούτου το Gazzetta Weekend ζήτησε την άποψη των ειδικών και… πιο ειδικοί από τους συμπαίκτες τους μάλλον δεν υπάρχουν. «Αγωνίζονται στην ίδια θέση αλλά στην πραγματικότητα είναι διαφορετικοί παίκτες. Προφανώς έχουν υψηλό επίπεδο ποιότητας και τεχνικής, διαφέρουν τα χαρακτηριστικά τους. Ο Φετφατζίδης είναι περισσότερο δημιουργός, με τρομερή ικανότητα στην τελική πάσα αλλά ο Ματέο έχει το γκολ μέσα του. Είναι καλύτερος στην εκτέλεση. Μην με ρωτήσεις ποιον από τους δύο θα ήθελα δίπλα μου (… γέλια). Προτιμώ να τους έχω και τους δύο γιατί ο ένας ανοίγει χώρους και ο δεύτερος έχει την ικανότητα στο σκοράρισμα», ξεκαθάρισε ο Χαμζά Γιουνές αποφεύγοντας με έξυπνη ντρίμπλα τα… μοιραία διλήμματα και συμπλήρωσε…

«Ο Ματέο βγάζει περισσότερη ενέργεια, ίσως και λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Έχει έκρηξη, ποιότητα και ιδιαίτερη ικανότητα στο να τελειώσει τη φάση στο transition παιχνίδι. Δηλαδή, μόλις βρει την ευκαιρία θα βάλει το γκολ. Ο Φετφατζίδης επίσης έχει τρομερή ικανότητα στο transition παιχνίδι, συνδυάζει τη ταχύτητα με την άριστη τεχνική του και θα τραβήξει την άμυνα πάνω του λόγω. Είναι πιο έμπειρος με περισσότερες παραστάσεις. Ξέρει τι πρέπει να κάνει την κάθε στιγμή. Έχει οπτική, ξέρει που βρίσκονται οι συμπαίκτες του και θα δώσει την τελική πάσα. Από την άλλη πλευρά, ο Ματέο θα βοηθήσει περισσότερο στις επιστροφές».

«ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ο ΦΕΤΦΑ ΣΤΟ 1vs1, Ο ΜΑΤΕΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ»

Ο Νικολάς Ντιγκινί τους έζησε περισσότερο σ’ αυτό που λένε realtime καθώς ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην 11αδα του Άρη σε όλη την αγωνιστική περίοδο 2018-19 έως και τα μισά της επόμενης. «Ασφαλώς και είναι διαφορετικοί. Και οι δύο είναι υψηλής ποιότητας ποδοσφαιριστές με την ίδια ικανότητα στην ντρίμπλα. Νομίζω ότι ο Φετφατζίδης είναι πιο εκρηκτικός και είναι πιο δύσκολο επίσης να τον σταματήσεις στο ένας εναντίον ενός. Είναι καλύτερος στο να προσελκύσει την άμυνα πάνω του, να δημιουργήσει χώρους για τον ίδιο και του συμπαίκτες του αλλά και στη τελική πάσα. Ο Ματέο είναι καλύτερος στο τελείωμα των φάσεων. Επίσης, ο Ματέο θα κάνει περισσότερα τρεξίματα στην άμυνα», είπε.

Αυτές οι διαφορές επιβεβαιώνονται μέσα από τη γλώσσα των αριθμών. Δηλαδή, τα 11 γκολ του Ματέο Γκαρσία με μόλις μία τελική πάσα και φυσικά τις 13 (+1) ασίστ του Γιάννη Φετφατζίδη σε μεγαλύτερο αριθμό αγώνων.

«ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»

Πέρα από την τεχνική κατάρτιση, το επίπεδο ποιότητας ή την ικανότητας της μίας επαφής, υπάρχει και το λεγόμενο leadership. Δηλαδή η ισχυρή προσωπικότητα και η ευχέρεια να κουβαλήσει στις πλάτες του μια ομάδα. «Δεν είδα διαφορές στον τομέα της προσωπικότητας και του χαρακτήρα. Και οι δύο έχουν την ικανότητα να διαμορφώσουν (με την απόδοσή τους) το αποτέλεσμα ενός αγώνα», είπε με σιγουριά ο Ντιγκινί. «Νομίζω ότι είναι στοιχείο το οποίο χαρακτηρίζει και τους δύο, ίσως μάλιστα να επιζητούν τον ηγετικό ρόλο. Σίγουρα τους αποδίδεται βάσει της ικανότητάς τους αλλά και των όσων πέτυχαν στον Άρη», συμφώνησε ο Γιουνές.
 

Τελευταία Νέα