Μάρκο Λιβάια: Το γκολ που λείπει από τη συλλογή του...

Δημήτρης Βέργος
Μάρκο Λιβάια: Το γκολ που λείπει από τη συλλογή του...

bet365

Το G-Weekend γράφει για τον Μάρκο Λιβάια που αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» του Καρέρα στον τελικό του Κυπέλλου και για το πρώτο γκολ που ψάχνει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Μάρκο Λιβάια κατά τη διάρκεια των πλέι οφ της σεζόν που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι κατάφερε να... σπάσει μια κατάρα. Αυτή που τον ήθελε να μην σκοράρει σε ντέρμπι ή μεγάλα παιχνίδια στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Από την πρώτη του σεζόν στην Ένωση, όταν και είχε σκοράρει κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Κροάτης επιθετικός έψαχνε γκολ σε τέτοιο παιχνίδι. Και στα πλέι οφ, κατά τη διάρκεια των οποίων έκανε τη διαφορά για τους κιτρινόμαυρους, σκόραρε δύο απέναντι στους ίδιους αντιπάλους (Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ).

Ο Λιβάια ολοκλήρωσε τη σεζόν πραγματοποιώντας την πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του με 15 γκολ και 12 ασίστ. Δύο από τα τέρματα του μάλιστα ήταν εκείνα που έδωσαν στην ΑΕΚ την καθοριστική πρόκριση στη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης στον ημιτελικό με τον Άρη. Τι είναι αυτό που του λείπει; Ένα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, κάτι που στην παρουσία του στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει καταφέρει να σημειώσει. Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ο Λιβάια μετράει μια ασίστ, εκείνη στον Μάνταλο που ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή του 3-2 στο ΟΑΚΑ την πρωταθληματική σεζόν . Ο Κροάτης επιθετικός έχει μπροστά του την ευκαιρία να το κάνει πράξη στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Λιβάια με τον Φορτούνη στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Είναι ένα παιχνίδι το οποίο διεξάγεται εν μέσω των συζητήσεων που έχει ανοίξει η πλευρά του Λιβάια με την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Μια διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει από τη συνάντηση που είχε ο ατζέντης του, ο Βιντσέντζο Καβαλιέρε, με τον Ίλια Ίβιτς στην Αθήνα, αμέσως μετά την αναβολή του τελικού στις 30 Αυγούστου.

Ο Λιβάια είχε μάλιστα ερωτηθεί πριν από εκείνο τον τελικό (που τελικά δεν έγινε) για τις επικείμενες συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο. Η απάντησή του; «Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθόλου. Αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Όταν περάσει αυτό το παιχνίδι, μετά θα έχουμε όλο το χρόνο για να μιλήσω με το κλαμπ για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Τώρα υπάρχει μόνο ο τελικός».

Τι μεσολάβησε από τότε; Απλώς η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ο ατζέντης του με τον Ίβιτς. Ο Κροάτης επιθετικός, ενόψει και των νέων επαφών που θα υπάρξουν στο προσεχές διάστημα για το θέμα του συμβολαίου του, καλείται να κάνει focus στον τελικό. Και είναι αλήθεια πως αυτό έχει στο μυαλό του και πως θα βοηθήσει την ΑΕΚ για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, ανοίγοντας τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο για την Ένωση.

Ο Λιβάια πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στον ημιτελικό με τον Αρη

Η χρησιμοποίησή του από τον Καρέρα στο αριστερό άκρο της κιτρινόμαυρης επίθεσης έχει ταιριάξει... γάντι μέσα στο παιχνίδι, δίνοντας του την ευκαιρία και να συγκλίνει προς τα μέσα και έχοντας γενικότερα την ελευθερία των κινήσεων που θέλει. Μαζί με τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Πέτρο Μάνταλο, ο Λιβάια στρέφει όλη την προσοχή του στον τελικό. Το συμβόλαιο είναι ένα θέμα που σαφώς «καίει» τους πάντες μιας και πρόκειται για πολύτιμη μονάδα του ρόστερ. Φυσικά υπάρχει καλή διάθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Λιβάια αυτή τη στιγμή είναι αποφασισμένος για το τρόπαιο...

 

Τελευταία Νέα