Μαρτίνς: Οι 10 στιγμές - σταθμοί του στον Ολυμπιακό! (vids)

Μαρτίνς: Οι 10 στιγμές - σταθμοί του στον Ολυμπιακό! (vids)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανανέωσε και με τη... βούλα για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό και το G-Weekend στέκεται σε δέκα στιγμές - σταθμούς του στον πάγκο των Πειραιωτών.

Ο 49χρονος τεχνικός συνεχίζει μία πορεία που ξεκίνησε στην ομάδα του Ολυμπιακού από το 2018 και μετά. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε το 2ο συμβόλαιό του με τον πειραϊκό σύλλογο που θα είναι διάρκειας δύο ετών και θα έχει πολύ καλύτερες αποδοχές από το προηγούμενό του αλλά και συγκεκριμένη ρήτρα. Το G-Weekend βάζει κάτω τα δεδομένα και ξεχωρίζει 10 στιγμές του από αυτήν την διετία στους Πειραιώτες:

1. Το πρώτο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό το 2018: Ήταν μία συμφωνία που θα μπορούσε να είχε προκύψει έναν χρόνο νωρίτερα ή και πιο πίσω καθώς ο Ολυμπιακός ήξερε και ήθελε τον Μαρτίνς σχεδόν από το 2016! Ο Πέδρο Μαρτίνς τελικώς ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2018 και έγινε ένας από τους τεχνικούς που έχουν κλείσει νωρίτερα από κάθε άλλον πριν την... σέντρα μίας ποδοσφαιρικής σεζόν.

2. Πρόκριση σε βάρος της Άρσεναλ στο Europa League: Πρωτοφανής και τεράστια από κάθε άποψη επιτυχία. Η πρόκριση σε βάρος αγγλικής ομάδας μέσα στην έδρα της και με τέτοιον τρόπο. Το τελικό 1-2 έφερε ντελίριο ενθουσιασμού ενώ το 1-1 με τη Γουλβς δίνει ελπίδες για νέα πρόκριση στον θεσμό!

3. Η πρώτη του πρόκριση από φάση ομίλων του Champions League: Ο Μαρτίνς μεγάλωσε μέσα από τον Ολυμπιακό προπονητικά και ποδοσφαιρικά και δεν το ξεχνάει αυτό. Μέσω του αγώνα με τον Ερ. Αστέρα πέτυχε και την πρώτη του πρόκριση ως τεχνικός μέσα από όμιλο Champions League.

4. Η τεράστια βραδιά με την Μίλαν: Ο Πορτογάλος στον Ολυμπιακό έχει πετύχει τεράστιες ευρωπαϊκές προκρίσεις. Εκτός από την Άρσεναλ υπήρχε και η μεγάλη βραδιά με την Μίλαν, όπου οι ερυθρόλευκοι ήθελαν νίκη με διαφορά τερμάτων και την πήραν σε μία βραδιά με κορεό με Casa De Papel.

5. Το διπλό τίτλου στην Τούμπα: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε διπλή αγωνιστική εκδίκηση σε αυτό το ματς. Από τον ΠΑΟΚ για την ήττα στο Καραϊσκάκη έναν χρόνο πριν με το 0-1 και από τον Αμπέλ Φερέϊρα, που τον είχε κερδίσει στην Πορτογαλία και στάθηκε αιτία να απολυθεί τότε. Αυτό το 0-1 ήταν ένα διπλό τίτλου.

6. Η τεσσάρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: Είναι από τις δυνατές στιγμές του Μαρτίνς στις εντός των συνόρων διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Σε ένα παιχνίδι που το 0-1 του α' μέρους έγινε 4-1 με έναν άκρως καταιγιστικό και πειστικό τρόπο.

7. Η επικράτηση στην... μάχη των αιωνίων με τον Παναθηναϊκό σε κεκλεισμένων των θυρών ματς: Νίκη με 1-0 όμως και πάλι είναι νίκη. Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον αιώνιό του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό.

8. Τα κομβικά ματς με την Κρασνοντάρ: Δύο ματς - κλειδιά για τον Ολυμπιακό διότι χωρίς αυτά δεν θα είχε μπει στην φάση των ομίλων του Champions League. Στο πρώτο ματς έκανε ότι ήθελε τους Ρώσους και στο 2ο, το εκτός έδρας, πήρε διπλό πρόκρισης.

9. Η ισοπαλία με την φιναλίστ του Champions League Tότεναμ: Χωρίς αυτό το 2-2 ο Ολυμπιακός δεν θα είχε προχωρήσει στην Ευρώπη. Σε μία αναμέτρηση όπου έκανε το 0-2, 2-2!

10. Το ντεμπούτο του και η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση: Για τον Μαρτίνς είναι ιστορικά τα δύο ματς με την Λουκέρνη. Στις αρχές Αυγούστου του 2018 έκανε ντεμπούτο στον Ολυμπιακό σε επίσημες διοργανώσεις της ομάδας και στα δύο ματς με τους Ελβετούς είχε νίκες με 4-0 και 3-1, που επέφεραν και την πρώτη του ευρωπαϊκή πρόκριση.

+Bonus: Η τεράστια αναγνώριση του κόσμου: Δεν έγινε μία ή και δύο φορές. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής που χωρίς καν να έχει διασφαλίσει εγχώριο τίτλο με τον Ολυμπιακό για την δουλειά του, την πρόοδο και το ποδόσφαιρο της ομάδας έχει αποθεωθεί και αναγνωριστεί αρκετές φορές από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Παραδείγματα ένα σωρό (για εντός ή εκτός συνόρων αγώνες), όπως μετά από ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

- Στον Ολυμπιακό συνολικά ο Μαρτίνς έχει 95 ματς με 64 νίκες, 18 ισοπαλίες και 13 ήττες και μέσο όρο συγκομιδής βαθμών στο 2.21.

 

Τελευταία Νέα