Ολυμπιακός: Είναι ο Φορτούνης ο κορυφαίος Έλληνας της 10ετίας που πέρασε; (polls)

Ολυμπιακός: Είναι ο Φορτούνης ο κορυφαίος Έλληνας της 10ετίας που πέρασε; (polls)

bet365

Με αφορμή τα επερχόμενα 95α γενέθλια του Ολυμπιακού (10 Μαρτίου) το G-Weekend στέκεται στον παίκτη που πρωτοπήγε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού επί Μίτσελ και μόλις καθιερώθηκε έγινε ο Έλληνας παίκτης που σημάδεψε την περασμένη δεκαετία για τον Ολυμπιακό. Είναι ο Κώστας Φορτούνης. Η... σφήνα του Μήτρογλου και οι Μανωλάς - Σιόβας.

Είναι μία μεγάλη συζήτηση και γενικότερα ένα θέμα άξιο πολύ σοβαρού προβληματισμού. Η ουσία στα δικά μου... μάτια έχει να κάνει με την διάρκεια στην ομάδα. Εκεί είναι ο Κώστας Φορτούνης παίρνει έναν... πόντο παραπάνω από τον φοβερό γκολτζή Κώστα Μήτρογλου που έκανε μεταγραφές εκατομμυρίων ή το άλλοτε κραταιό αμυντικό δίδυμο των Μανωλά και Σιόβα. Ή ακόμα και τον Παναγιώτη Ρέτσο με την μόλις μία σεζόν στην ομάδα που πήρε μετά μεταγραφή - ρεκόρ στην Γερμανία. Υπό την έννοια πως από την στιγμή που πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό έχει συνεχόμενα χρόνια συμμετοχής αλλά και καλές - γεμάτες σεζόν με γκολ και ασίστ.

Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός είναι δεδομένα ο καλύτερος γηγενής στην θέση του στα τελευταία χρόνια. Έγινε αρχηγός στον Ολυμπιακό, εξελίχθηκε και στην Εθνική και έγινε ο ηγέτης της, πήρε τίτλους και ακόμα και σε μέτριες ή κακές χρονιές των Πειραιωτών έκανε... παπάδες. Με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει κάνει 196 αγώνες με 67 γκολ και 60 ασίστ. Έχει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο.

ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:
'14-'15: 10 γκολ και 5 ασίστ σε 37 ματς
'15-'16: 21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 ματς
'16-'17: 8 γκολ και 5 ασίστ σε 40 αγώνες
'17-'18: 11 γκολ και 14 ασίστ σε 37 αγώνες
'18-'19: 17 γκολ και 16 ασίστ σε 43 αγώνες
Φέτος έχει αγωνιστεί σε 8 αγώνες και έχει 1 γκολ

Από την άλλη ο Κώστας Μήτρογλου έχει 185 ματς με τον Ολυμπιακό με 82 γκολ και 20 ασίστ. Επίσης βρίσκεται μέσα σε αρκετές κατακτήσεις εγχώριων τίτλων των Πειραιωτών. Είναι και ο βασικός και ουσιαστικός αντίπαλος του Φορτούνη σε αυτήν την.... μονομαχία. Έχουν φυσικά συνυπάρξει στον Ολυμπιακό έχοντας πάρει τίτλους μαζί. Βέβαια έχει φύγει ως δανεικός σε δύο περιπτώσεις στην Ελλάδα ενώ έχει γυρίσει στον Ολυμπιακό με δανεισμό από το εξωτερικό. Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις στόπερ όπως οι Μανωλάς, Σιόβας και βέβαια ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αλλά και οι... νεότεροι Ρέτσος και Τσιμίκας που όμως έχουν πολύ μικρό αγωνιστικό δείγμα σε σχέση με τους άλλους Έλληνες της κατηγορίας.

Στον Ολυμπιακό ο Μανωλάς είχε 74 ματς με 6 γκολ και 2 ασίστ. Ο Σιόβας είχε 107 αγώνες με 3 γκολ και 4 ασίστ. Οι επίσης... παλιοί της κατηγορίας αυτής Μανιάτης και Αβραάμ Παπαδόπουλος είχαν αρκετά ματς. Ο Αβραάμ έχει 187 ματς στον Ολυμπιακό με 6 γκολ και 2 ασίστ. Ο Μανιάτης στον πειραϊκό σύλλογο είχε 152 αγώνες με 11 γκολ και 20 ασίστ και ήταν ο παίκτης που ο Βαλβέρδε μετατόπισε από δεξί μπακ στο κέντρο και του άλλαξε την καριέρα. Σε πιο παλιές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών υπάρχει και ο Σάμαρης που όμως στον Ολυμπιακό έκανε μόλις 38 ματς με 4 γκολ και 5 ασίστ για να πάρει μετά μεταγραφή στην Μπενφίκα. Σημαντική μορφή Έλληνα παίκτη είναι και ο Τοροσίδης που όμως σημάδεψε πιο πολύ το κομμάτι της αμέσως προηγούμενης δεκαετίας, παίζοντας στον Ολυμπιακό από το 2007 και φεύγοντας το 2013 για την Ιταλία. Ο Τοροσίδης πάντως συνολικά στον Ολυμπιακο έχει 216 αγώνες με 20 γκολ και 24 ασίστ στην ομάδα.

- Πιο κάτω ψηφίστε στα polls.

 

Τελευταία Νέα