Στον Ξηροπόταμο Δράμας... διψούν για μπάλα!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Στον Ξηροπόταμο Δράμας... διψούν για μπάλα!

bet365

Ο Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου αποτελεί το ζωτικό κύτταρο αθλητισμού ενός ολόκληρου χωριού. Ο προπονητής της Ακαδημίας Γιώργος Σαμαράς εξηγεί στο Gazzetta Weekend Journal το πλάνο που υπάρχει στο σύλλογο για την ανάδειξη ταλέντων αλλά και άξιων ανθρώπων!

Μία κωμόπολη 2.500, 7 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Δράμας ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, με τον Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου είναι το καμάρι του χωριού.

Οικονομικός πνεύμονας της περιοχής είναι η γεωργία, ενώ υπάρχουν και βιοτεχνίες επεξεργασίας μαρμάρου, γρανίτη, ελαστικών και πλαστικών.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 εκεί ζουν περίπου 3.000 κάτοικοι, ενώ στο Δημοτικό υπάρχουν 180 μαθητές.

Στο Δημοτικό Γήπεδο, στις παρυφές του όρους Φαλακρού, προπονείται η ομάδα που σήμερα είναι στο B' τοπικό ενώ τη σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική.

Σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται στα κλιμάκια της ομάδας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαμαράς, εξηγεί στο Gazzetta Weekend Journal τη φιλοσοφία που υπάρχει στην Ακαδημία:

"Θέλουμε εκτός από σπουδαία ταλέντα να βγάζουμε και ανθρώπους άξιους στην κοινωνία. Θέλουμε τα παιδιά μας να σέβονται τους συνανθρώπους τους, να βοηθούν παιδιά που μπορεί να έχουν κάποια αδυναμία και να τους μάθουμε πως το μπούλινγκ είναι κάτι που δεν μας εκφράζει".

Μάλιστα, τον Ιούνιο, η Ακαδημία του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου ανακοίνωσε τη μεταγραφή του γεννηθέντα το 2009 Νίκου Μητρούση στην Κ13 της Ξάνθης. Μια σπουδαία εξέλιξη για την ομάδα, όπου καμαρώνουν όλοι στο χωριό.

Ο κόουτς Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος έχει εμπειρία από Γ' και Β' Εθνική έχοντας παίξει σε ομάδες όπως οι Δόξα Δράμας, Πανδραμαϊκός, Καβάλα, Πυρσό Γρεβενών, Ζάκυνθο, Αχαρναϊκό και Πόρο κ.α., ενώ ήταν βοηθός του Τάσου Λευκόπουλου όταν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν στη Γ' Εθνική, είπε για τον Νίκο Μητρούση.

"Ο Νίκος είναι ένα παιδί που το ξέρω πολύ καλά! Τα προσόντα που έχει για την ηλικία του τον κάνουν να ξεχωρίζει, σ’ αυτές τις ηλικίες σπάνια βρίσκεις αυτά τα χαρακτηριστικά κ αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τον ξεχώρισε μια ομάδα όπως η Ξάνθη που είναι γνωστή για την παραγωγή ταλέντων της. Ακόμη δεν έχει καταφέρει τίποτα όμως. Ξέρει κι ο ίδιος πως μόνο με πολλή δουλειά και ταπεινότητα θα πετύχει. Του εύχομαι υγεία, όλα τ' άλλα είναι στο χέρι του.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσω πως στην ακαδημία μας υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα ταλέντα που έχουν μπει στο μπλοκάκι αρκετών ομάδων κι αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Στόχος μου είναι να βλέπω τα παιδιά μας να απολαμβάνουν αυτό που αγαπούν σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο γίνεται".

Οι δυσκολίες που υπάρχουν στην Επαρχία και δη σε ομάδες κλιμακίων ποιες είναι;

"Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να έρθουν σκάουτς να δουν τα παιδιά μας, ενώ το χειμώνα οι μετακινήσεις στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο. Τα παιδιά, εδώ στην ομάδα μας κάνουν προπονήσεις σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Ωστόσο, οι διοικούντες το σύλλογο έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία κι ενός γηπέδου με πλαστικό χλοοτάπητα, γεγονός που θα μας βοηθήσει πολύ".

Τι να περιμένουμε από το Μέγα Αλέξανδρο από δω και πέρα;

"Σε επίπεδο κλιμακίων να είστε σίγουροι πως τα δικά μας παιδιά, εκτός από καλό ποδόσφαιρο, θα αποδεικνύουν πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να χαίρονται αυτό που κάνουν με σεβασμό και αγάπη. Όσον αφορά στο αντρικό, εύχομαι να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Γ' Εθνική, όλο το χωριό θα αγκαλιάσει μια τέτοια επιτυχία".

 

Τελευταία Νέα