Η Athlometrix βάζει τα ταλέντα στο «μικροσκόπιο»!

Gazzetta team
Η Athlometrix βάζει τα ταλέντα στο «μικροσκόπιο»!

bet365

Πιτσιρικάδες που θέλουν να γίνουν «Μέσι» και Ρονάλντο, προπονητές που ψάχνουν να βρουν τους νέους «αστέρες» και η στατιστική, που ελέγχει και καταγράφει τα πάντα! Η επιστημονική ομάδα του Athlometrix καταγράφει αναλυτικά όσα κάνουν οι νεαροί παίκτες, επενδύοντας στον εξοπλισμό, στη τεχνολογία και στο μέλλον.

«Είμαι το μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά πόσοι το γνωρίζουν;», σκέφτεται ένας μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής, ψάχνοντας να βρει τον σωστό τρόπο για να δουλέψει, να εντοπίσει τις αδυναμίες του για να τις εξαλείψει και να «μπει» στο μάτι ομάδων. «Έχω ανακαλύψει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα, αλλά πόσα ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω;», μπορεί να σκέφτεται ένας προπονητής, που κάθε μέρα συναντά πολλά παιδιά, χωρίς να μπορεί να έχει ακριβή εικόνα για τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα;

Τι είναι η Athlometrix;

Η Athlometrix δίνει την ευκαιρία σε κάθε αθλητή να βελτιωθεί και να αγγίξει το όνειρό του. Η Athlometrix είναι ταυτόχρονα ένας πραγματικός και ψηφιακός κόσμος, όπου οι δυνατότητες και οι ικανότητες ενός νεαρού αθλητή μετριούνται στο γήπεδο με τον πλέον σύγχρονο και αξιόπιστο εξοπλισμό, μεταμορφώνονται σε ένα εντυπωσιακό προφίλ και αναδεικνύονται στους ενδιαφερόμενους προπονητές και scouters, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με αυτόν τον τρόπο ένας scouter ή ένας προπονητής μπορεί εύκολα, άμεσα και αξιοκρατικά να επιλέξει τον αθλητή που ταιριάζει στη φιλοσοφία του.

Ποιες ανάγκες καλύπτει;

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε ένα ενιαίο, αξιόπιστο και αντικειμενικό πρωτόκολλο αξιολόγησης νέων αθλητών, μια ενιαία βάση δεδομένων, που θα μπορούσε κανείς να ανακαλύψει νέους παίκτες, χρησιμοποιώντας φίλτρα στην αναζήτηση αυτού που ψάχνει. Το σύστημα της Athlometrix φέρνει την επανάσταση στον ελληνικό αθλητισμό, αρχής γενομένης από το ποδόσφαιρο και είναι έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων ανθρώπων με τον αθλητισμό.

Το πρωτόκολλό της δημιουργήθηκε έπειτα από έρευνα 2,5 ετών, μετά από αμέτρητες ώρες μελέτης, σχεδιασμού και δοκιμών και τα έχουν επιμεληθεί καταξιωμένοι επιστήμονες, ο καθένας στον τομέα του. Εργοφυσιολόγοι, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Αθλητικοί Παιδοψυχολόγοι, Τεχνικοί διευθυντές ακαδημιών και προπονητές, με πρότυπο τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές σε συλλόγους κορυφαίου επιπέδου και φημισμένες ακαδημίες, μελέτησαν και κατέγραψαν την «πληροφορία» που χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, από οποιοδήποτε ρόλο- αθλητής, γονέας, ακαδημία. Έτσι, προέκυψε πραγματικά ένα πλήρες, εμπεριστατωμένο προφίλ αθλητή, ανεξαρτήτως αθλήματος.

Ποια είναι η διαδικασία;

Μέσα από διαμορφωμένα Test Centers με υπερσύγχρονα όργανα και εξοπλισμό, σε γήπεδα σε όλη τη χώρα, η Athlometrix μετρά περισσότερα από 90 αγωνιστικά χαρακτηριστικά, σε παιδιά από 9 ετών και άνω. Παράλληλα, ειδικά εκπαιδευμένοι testers καταγράφουν με αντικειμενικότητα και ακρίβεια τα αποτελέσματα σε ποικίλα τεστ δεξιοτήτων, φυσικής κατάστασης και ψυχολογίας, ώστε ο «φάκελος» του κάθε παιδιού να είναι πλήρης και να καλύπτει όλο το αγωνιστικό προφίλ του, που «χτίζεται» κι εξελίσσεται προοδευτικά.

Οι μετρήσεις στηρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες-πυλώνες , οι οποίες προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις σωματική διάπλαση, τη φυσική κατάσταση, την τεχνική αλλά και την προσωπικότητα του κάθε αθλητή. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνουν:

- Σωμετομετρία (Somatometrix) - 21 χαρακτηριστικά μέτρησης τα οποία μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τον σωματότυπο και τη λειτουργική ικανότητα των αθλητών.

- Φυσιομετρία (Physiometrix) - 26 χαρακτηριστικά μέτρησης της φυσικής κατάστασης και των ικανοτήτων, κάποια από τα οποία είναι το άλμα, η εκρηκτικότητα, η ταχύτητα, η αντοχή, η αντίδραση. Στοιχεία απαραίτητα για ένα καλό αθλητή.

- Ψυχομετρία (Psychometrix) - 23 χαρακτηριστικά προσωπικότητας που βοηθάνε στη κατανόηση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του αθλητή.

- Τεχνομετρία Ποδοσφαίρου (Technometrix) - 22 χαρακτηριστικά. Οι μετρήσεις Τεχνικής ποδοσφαίρου είναι εξειδικευμένες πάνω στο άθλημα του ποδοσφαίρου και καλύπτουν όλο το φάσμα των θέσεων που παίζει ένας παίκτης καθώς και όλων των ειδικών δεξιοτήτων του που απαιτεί το άθλημα.

Αυτό το προφίλ «ανεβαίνει» σε μια πλατφόρμα, στην οποία βέβαια έχει πρόσβαση μόνο το ίδιο το παιδί και ο γονέας του. Εκεί υπάρχουν τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων, η σύγκριση με παλαιότερες μετρήσεις, αλλά και η σύγκριση με μετρήσεις όλων των αθλητών της πλατφόρμας που βρίσκονται στην ίδια ηλικία! Έτσι, ο καθένας μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του, να καταλάβει που πρέπει να δουλέψει και να δώσει στοχευμένα τον καλύτερό του εαυτό για να φτάσει το maximum των δυνατοτήτων του!

Παράλληλα, τα στοιχεία μπορούν να ελεγχθούν ανώνυμα κι από επαγγελματικούς συλλόγους, σκάουτς και προπονητές, που στο κάθε παιδί μπορεί να εκτιμήσουν κάτι διαφορετικό, ώστε να τον επιλέξουν για δοκιμή ή παρακολούθηση.

Τα προνόμια της Athlometrix

Οι αθλητές έχουν πλέον ένα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης και ανάδειξης. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες των παιδιών τους καλύτερα, οι ακαδημίες να βελτιώσουν την οργάνωση τους, οι προπονητές να εντοπίσουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των αθλητών ώστε να συμβάλλουν στην βελτίωση τους, οι γυμναστές του σχολείου να γνωρίσουν την αθλητική κλίση των μαθητών τους και τέλος τα επαγγελματικά clubs και οι επαγγελματίες ανιχνευτές ταλέντων, να ανακαλύψουν τα αστέρια του μέλλοντος.

Πού γίνεται η αξιολόγηση;

Τα κέντρα που πραγματοποιούνται τα events στην Αθήνα είναι: Το «ERMIS ATHLETIC CLUB», για τη Βόρεια και Δυτική Αττική, και το «STAR SPORTS CLUB», για την Νότια και Ανατολική Αττική. Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και τις ώρες διεξαγωγής των events καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα www.athlometrix.com. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται events ανα τακτά χρονικά διαστήματα και στην περιφέρεια.

Όραμά της Athlometrix είναι να δημιουργήσει το χάρτη του νεανικού αθλητισμού και να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ανάδειξης σε νέους αθλητές σε όλη την Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα