Η ΑΕΚ... χτίζει το μέλλον της! (pics)

Η ΑΕΚ... χτίζει το μέλλον της! (pics)

bet365

Οι μικροί της ΑΕΚ έχουν βρει ρόλο στην ομάδα και το Gazzetta Weekend Journal γράφει για το... παιδομάζωμα που έχει αρχίσει στην Ένωση με το βλέμμα προς το μέλλον!

Μιχάλης Κακιούζης 19 ετών (1995-2003). Νίκος Χατζής 19 ετών (1995-05). Παναγιώτης Μπαρλάς 19 ετών (2995-96). Γιάννης Μπουρούσης 18 ετών (2001-06). Δήμος Ντικούδης 21 ετών (1998-2003). Νίκος Ζήσης 17 ετών (2000-04). Αν νομίζετε πως αυτά είναι σκόρπια ονόματα μεγάλων Ελλήνων αθλητών κάνετε μεγάλο λάθος. Είναι ονόματα καλαθοσφαιριστών που έχουν χαρίσει μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό τόσο συλλογικά όσο και με το εθνόσημο και που σε μικρή ηλικία βρέθηκαν στην ΑΕΚ του Γιάννη Φιλίππου και ανδρώθηκαν μπασκετικά.

Συνταγή δοκιμασμένη; Πάντα επιτυχημένη. Όταν η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από την περιήγησή της στα παρκέ των μικρών κατηγοριών και βρισκόταν στα αζήτητα, αφού δεν ήξερε πως θα πορευτεί, υπήρχε ένας άνθρωπος που όχι μόνο είχε όραμα... αλλά και μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Πριν καν μπει ο Μάκης Αγγελόπουλος στην ΚΑΕ ΑΕΚ είχε στο μυαλό του πως θα χτίσει το μέλλον της και ήδη στην μικρή θητεία του έχει καταφέρει πολλά. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας... ψάχνει παίκτες που μπορούν να γίνουν ηγέτες της ομάδας στο μέλλον και σίγουρα μία ελληνική ομάδα πάντα βρίσκει τη «σημαία» της στο πρόσωπο ενός Έλληνας αθλητή, ειδικά αν αυτός είναι και διεθνής.

Οι ομάδες Παίδων, Εφήβων, Νέων της «Ένωσης» πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 7 διεθνής «μικρούς» με συμβόλαια και το... ραντάρ της είναι πάντα ανοιχτό, ώστε ν' ανιχνεύει νέα ταλέντα. Άλλωστε, η προώθηση του αναπτυξιακού μοντέλου με πρωταγωνιστές τους εκκολαπτόμενους αθλητές συνιστά προτεραιότητα για την ΑΕΚ.

Παμπαίδες: Σπύρογλου, Τόλα
Εφήβων: Μωραΐτης, Χατζηδάκης, Γκουαλτιέρι
Νέοι: Σκουλίδας, Τσαλμπούρης

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δίνει μεγάλη βάση στους «μικρούς». Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν του επιτρέπει το πρόγραμμά του παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες των ομάδων, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως δίνει χρόνο ώστε να χτίσει γερές βάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις. Μωραΐτης, Σκουλίδας, Σπύρογλου... όλοι οι νέοι της ομάδας πριν υπογράψουν είχαν προσωπική επικοινωνία με τον Μάκη Αγγελόπουλο, ατελείωτες συζητήσεις για το μέλλον τους και φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον για την πρόοδο τους και τον χαρακτήρας τους.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και η ΑΕΚ BC Αcademy - Dragan Sakota με επικεφαλή τον Ντράγκαν Σάκοτα. Η επαφή με τον Σερβοέλληνα προπονητή είχε έρθει πριν καν αναλάβει την ομάδα τη σεζόν 2014-15 ο Μάκης Αγγελόπουλος και στόχος τους από τότε ήταν να «χτίσουν» της Ακαδημίες με... φόντο το κλειστό του Γαλατσίου.

Με τις επαφές για το Γαλάτσι να μένουν από τότε στάσιμες, ο Ντράγκαν Σάκοτα πέρασε αρχικά από τον πάγκο της ΑΕΚ κι έπειτα έδωσε βάση στις... ρίζες της ομάδας. Το νέο αίμα του ελληνικού μπάσκετ.

Η Ακαδημία -που έχει την συμπαράσταση της ΚΑΕ σε ΟΛΑ τα επίπεδα- έχει... πυρήνα το Μενίδι, ενώ τμήμα της βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Στόχος της «Ένωσης» είναι να μαζέψει όλα τα παιδιά σε μία κοινή έδρα και κάτω από τη στέγη της ανδρικής ομάδας. Μία... αετοφωλιά που θα στεγάζει όλα τα τμήματά της.

Όσο η ΚΑΕ ψάχνει για έδρα η δράση που ξεκίνησε πιο συστηματικά φέτος... ανοίγει κι άλλο τα φτερά της. Η ομάδα προσπαθεί να επεκταθεί σε όλο το λεκανοπέδιο. Ήδη αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και στον Δήμο Γλυφάδας, ενώ προσεγγίζουν ομάδες για συνεργασία όπωςν έκαναν με την ΑΕΚ Πόρτο Ράφτη-Μαρκοπούλου των Αγιασωτέλη Γιώργο και Γιαννακάκη Νίκο. Φυσικά, κυρίως ο Ντράγκαν Σάκοτα κι όλα τα μέλη της ΑΕΚ ψάχνουν συνεχώς για νέο... αίμα.

Το... παιδομάζωμα είχε αρχίσει από νωρίς

Πρώτο μεγάλο πρόσπεκτ ήταν η απόκτηση του Δημήτρη Μωραΐτη... ακολούθησαν κι άλλοι. Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Άτιτς, Στεργίου, ο Χατζηδάκης που πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, ο Αναστάσης Σπύρογλου που έχει υπογράψει έως το 2024 και ξεχωρίζει στους Παμπαίδες, ενώ ο Τζουλιάνο Τόλα, που αναπτύσσεται το σώμα του ταχύτατα, αναμένεται κι εκείνος να υπογράψει συμβόλαιο. Κι άλλα παιδιά....

Με την προσπάθεια να μετράει μερικούς μήνες ήδη το πρότζεκτ θεωρείται επιτυχημένο κι η πορεία ανάπτυξής του ανοδική. Αν σκεφτείτε πως όλες οι ομάδες Παίδες, Εφήβων, Νέων τα πηγαίνουν περίφημα.

Οι παίδες του Βαγγέλη Τσεπέλη παίζουν προκριματικά για την άνοδό τους στην α' κατηγορία της ΕΣΚΑ. Οι Έφηβοι που έχουν επίσης τον Βαγγέλη Τσεπέλη στον πάγκο τους τερμάτισαν τρίτοι στην κατάταξη και ετοιμάζονται για playofs, ενώ οι Νέοι του Αλέξη Φαλέκα ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση αήττητοι.

Η ομάδα δίνει «μάχη» από την πλευρά της για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το πλάνο, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τεχνικό της επιτελείο για να καλύψει τις ανάγκες της, αφού εχθρός του καλύτερου είναι το... τέλειο.

Οι μικροί... μεγάλοι!

Το πιο σημαντικό είναι πως στην φετινή ομάδα βρήκαν... χώρο οι μικροί. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης τα... έβγαλε πέρα όταν κλήθηκε να καλύψει τα κενά από τους τραυματίες Μαυροειδή και Μιλόσεβιτς, ενώ μετράει 7:57 μέσο όρο συμμετοχής στην Βasket League σε 12 αναμετρήσεις, 3,5 πόντους και 1,2 ριμπάουντ. Στο Champions League με αποκορύφωμα την εμφάνισή του απέναντι στην Παρτιζάν είχε 9,4 λεπτά συμμετοχής μ.ό. σε 7 παιχνίδια, 3,6 πόντους και 1,1 ριμπάουντ.

Ο Διονύσης Σκουλίδας 6,2 λεπτά συμμετοχής με 1,2 πόντους στο Champions League σε 9 αναμετρήσεις και 13 παιχνίδια με 5:47 λεπτά ανά αγώνα. Ο Δημήτρης Μωραΐτης από την πλευρά του φέτος έχει αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη είχε παίξει κόντρα στην Ζιελόνα Γκόρα.

 

Τελευταία Νέα