Κηφισιά – ΟΦΗ 3-2: Συναρπαστικό παιχνίδι και νίκη των «κυανόλευκων»

Newsroom
Κηφισιά – ΟΦΗ 3-2: Συναρπαστικό παιχνίδι και νίκη των «κυανόλευκων»

bet365

O AOΠ Κηφισιάς νίκησε τον ΟΦΗ με 3-2 σετ μετά από συναρπαστικό αγώνα περίπου τριών ωρών που έγινε στο Ζηρίνειο και ολοκλήρωσε την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League.

Είναι ο δεύτερος αγώνας της αγωνιστικής μετά τη νίκη του Φοίνικα ΟΝΕΧ επί του Ολυμπιακού που κρίθηκε με 20-18 στο τάι μπρέικ αναδεικνύοντας τη μεγάλη μάχη που γίνεται μεταξύ των ομάδων σε όλες τις θέσεις της βαθμολογίας.

Η Κηφισιά πήρε ρεβάνς από τον ΟΦΗ για τη νίκη με το ίδιο σκορ στο ματς του Α΄γύρου και παράλληλα έπιασε το Μίλωνα στην 5η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Ο ΟΦΗ ανέβηκε στους 3 και ισοβαθμεί με τον Φίλιππο Βέροιας και πλέον η συνέχεια αναμένεται πιο συγκλονιστική.

Κορυφαία εμφάνιση από την Κηφισιά έκαναν οι Μαρκς, Μιχάλι, Κωτσάκης και Κασαμπαλής, ενώ από τον ΟΦΗ που προηγήθηκε και 9-6 στο τάι μπρέικ ξεχώρισαν οι Ντεουίς και ο Ουίξορεκ που έκανε το ντεμπούτο του.

Στο πρώτο σετ του αγώνα ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλύτερα πιέζοντας την υποδοχή της Κηφισιάς και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων προηγήθηκε 6-3. Η ομάδα των βορείων προαστίων αντέδρασε και με διαδοχικούς πόντους προσπέρασε 9-7 με τον Αμπράο στο σερβίς. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στο 12-8 μετά από νίκη του Μίχαλι επί του Τσέλιου πάνω στο φιλέ και έξυπνο πλασέ του Κωτσάκη. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και διαδοχικά μπλοκ από τους Τσέλιο, Ντεουίς και Ουίξορεκ έτρεξαν ένα σερί 8-0 μπαίνοντας ξανά φτάνοντας στο +4 (16-12).

Ο Γιάννης Ορφανός έβαλε Κασαμπαλή και Κωστόπουλο στη θέση των Ντε Βάιερ και Μαρκς. Τα «κηφισιώτικα» λάθη συνεχίστηκαν και ο ΟΦΗ έφτασε μέχρι το 18-13 έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του. Οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Λινάρδου και πάιπ του Κωτσάκη «ροκάνισαν» τη διαφορά 19-17, ενώ λίγο αργότερα με μπλοκ του Μίχαλι πλησίασαν 23-22 με μπλοκ του Μίχαλι. Το μπλοκ του Ουίξορεκ στον Κωτσάκη έδωσε διπλό σετ μπολ τους Κρητικού 24-22 με τον Τσέλιο να το τελειώνει 25-22 με νέο μπλοκ.

«Κηφισιωτικη» αντίδραση και 1-1

Στο δεύτερο σετ του αγώνα Κηφισιά και ΟΦΗ πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 6-6, όμως ο άσος του Κασαμπαλή και το μπλοκ του Μίχαλι έφεραν τους γηπεδούχους στο 10-7, όμως ο Βάργκας με κερδισμένο μπλοκ άουτ διαμόρφωσε το 12-11. Η Κηφισιά αν και πιέστηκε βρήκε λύση από το σερβίς του Κασαμπαλή και με άσο του 27χρονου πασαδόρου προσπέρασε 16-13.

Οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση και με μπλοκ του Ντεουίς πλησίασαν 18-17, ενώ στην εξέλιξη του σετ με άσο ο Αμερικανός έφερε ξανά στα ίσα τις δύο ομάδες 19-19. Η αμφίρροπη αναμέτρηση συνεχίστηκε όμως τα σερβίς τακτικής του Παπαδόπουλου έκαναν δουλειά και η Κηφισιά με τον Μίχαλι να παίρνει κρίσιμους πόντους έφτασε σε τριπλό σετ μπολ 24-21. Ο ΟΦΗ «έσβησε» το πρώτο όμως ο Κωτσάκης μετά από φάση διαρκείας διαμόρφωσε το 25-22.

«Πάτησε γκάζι» η Κηφισιά στο 3ο σετ

Το τρίτο σετ ήταν συναρπαστικό με τον ΟΦΗ να προηγείται δύο φορές με τρεις πόντους (4-1 και 9-6) και την Κηφισιά ισάριθμες να ισοφαρίζει. Μάλιστα η ομάδα του Ζηρινείου προσπέρασε 13-11 με τον Κασαμπαλή να «πληγώνει» υποδοχή του ΟΦΗ. Η Κηφισιά συνέχισε να είναι εντυπωσιακή, έσπασε μπάλες στο μπλοκ και με τους Μίχαλι και Κωστόπουλο έφτασε στο 16-12. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να επιστρέψουν όμως ο Κοντοστάθης κράτησε καλά στην υποδοχή δίνοντας καλές προϋποθέσεις για side out στην Κηφισιά. Οι κυανόλευκοι έφτασαν σε τετραπλό σετ μπολ 24-20 με πάιπ του Κωτσάκη και τελικά το κατέκτησαν 25-21 μετά το λάθος στο σερβίς του Ντεουίς.

Με ανατροπή και χωρίς Δεληκώστα ο ΟΦΗ το 2-2

Στο τέταρτο σετ ο ΟΦΗ πήρε μικρό προβάδισμα 5-3 με τον Ουίξορεκ, όμως το εντυπωσιακό μπλοκ του Λινάρδου διαμόρφωσε το 5-5. Μάλιστα η ομάδα των βορείων προαστίων μετά από εκπληκτική άμυνα του Μαρκς και κόντρα μπάλα του Κωτσάκη μπήκε σε «θέση οδηγού» 7-6. Η Κηφισιά με επίθεση από τον Γερμανό διαγώνιο και τρία μπλοκ από τον Μίχαλι πήρε «αέρα» πέντε πόντων 13-8. Οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν 13-11 όμως στη συνέχεια του σετ οι διαμαρτυρίες του Κώστα Δεληκώστα για φάση είχαν σαν συνέπεια την κόκκινη κάρτα στον προπονητή του ΟΦΗ και την αποβολή του φέρνοντας την Κηφισιά στο 14-11.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Κατσιάρας, Ιωάννου, Γραμματεία: Καλιγέρη.

*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 4 άσσους, 70 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του ΟΦΗ προήλθαν από 3 άσσους, 59 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-2 (22-25, 25-22, 25-21, 23-25, 20-18) σε 148'

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Ορφανός): Ντε Βάιερ, Αμπράο 4 (3/13 επ., 1 άσσος, 25% υπ. - 12% άριστες), Κωτσάκης 21 (20/41 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. - 11% άριστες), Λινάρδος 10 (9/10 επ., 1 μπλοκ), Μιχάλ 16 (5/14 επ., 11 μπλοκ), Μαρκς 26 (25/55 επ., 1 μπλοκ) / Κοντοστάθης (λ, 72% υπ. - 17% άριστες), Παπαδόπουλος, Κασαμπαλής 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Κωστόπουλος 9 (8/17 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. - 20% άριστες).

ΟΦΗ (Κώστας Δεληκώστας): Ντεβούις 26 (21/54 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Αρπάχου 1 (1/2 επ.), Βιέτζορεκ 22 (18/42 επ., 4 μπλοκ, 58% υπ. - 19% άριστες), Βαϊόπουλος 9 (6/11 επ., 3 μπλοκ), Τσέλιος 9 (5/12 επ., 4 μπλοκ), Βάργκας 10 (8/26 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 74% υπ. - 26% άριστες) / Δαρίδης (λ, 71% υπ. - 18% άριστες), Στεφανίδης, Γιαννόπουλος, Κάλας.

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής της Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός δήλωσε: "Απόψε παρουσιάσαμε πολλά πρόσωπα στο παιχνίδι μας. Ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά στη συνέχεια βελτιωθηκαμε αρκετά. Καθοριστικό ήταν το 4ο σετ το οποίο θα μπορούσαμε να πάρουμε αν είμασταν συγκεντρωμένοι. Όσο και να φαίνεται περίεργο είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη αλλά έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο. Δεν το πήραμε με δική μας ευθύνη. Σίγουρα με ικανοποιεί αντίδραση στο τάι μπρεικ. Κοιτάμε τη συνέχεια και το δύσκολο παιχνίδι με τον Μίλωνα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πού δρόμο και θα κυνηγήσουμε το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι".

Ο ακραίος της Κηφισιάς Φροίξος Κωτσάκης είπε: "Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι θέλαμε το τρίποντο με καλή εμφάνιση. Παρόλα αυτά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας είμαστε χαρούμενοι και με τη νίκη στα τάι μπρέικ. Στην αρχή του αγώνα είμασταν βιαστικοί στην επίθεση καθώς θέλαμε να τελειώνουμε γρήγορα τις μπάλες.Αυτό το αλλάξαμε στη συνέχεια, είχαμε εμπιστοσύνη στο μπλοκ και την άμυνα μας και έτσι αποφασίσαμε ακόμα και τις δύσκολες μπάλες να τις χτυπήσουμε έξυπνα.Σίγουρα την ομάδα βοήθησαν και οι αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα".

Ο Πορτορικανός ακραίος του ΟΦΗ Πελεγκρίν Βάργκας δήλωσε: "Η σημερινή εμφάνιση είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω ότι χάσαμε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας ειδικά έτσι όπως εξελιχθηκε το τάι μπρέικ. Είναι δεδομένο ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα βελτιώνεται. Δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να επαναλάβουμε την επιτυχία του πρώτου γύρου".

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: "Δεν κρίνω ποτέ του διαιτητές ούτε τον αντίπαλο. Ο διαιτητής επέλεξε να με αποβάλει από το σετ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Ο νέος μας ακραίος είναι καλός παίκτης αλλά ακόμα δεν έχει το απαιτούμενο επίπεδο συνεργασίας με τον πασαδόρο μας. Είναι θέμα χρόνου να ενσωματωθεί πλήρως με την ομάδα καθώς τον έχουμε μαζί μας μόλις μία εβδομάδα. Θα μας βοηθήσει πολύ και στη συνέχεια. Σίγουρα η εμφάνιση και ο βαθμός είναι επανεκκίνηση για εμάς. Πήραμε έναν βαθμό από την ομάδα που είναι φαβορί για την 5η θέση. Ακολουθεί για εμάς το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν αυτό με τον Φίλιππο στο οποίο πρέπει να νικήσουμε".

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα