Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτη φορά σε τελικό οι Γάλλοι (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτη φορά σε τελικό οι Γάλλοι (vid)

bet365

Την πρόκριση σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία τους κέρδισαν οι Γάλλοι, με την παρέα του Ν' Γκαπέ να επικρατεί στον δεύτερο ημιτελικό της Αργεντινής με 3-0 και θα παλέψει για το χρυσό κόντρα στην Ρωσία.

Μπορεί να μην είχε το θέαμα και την αγωνία του πρώτου ημιτελικού στο οποίο η Ρωσία επικράτησε της Βραζιλίας με 3-1, αλλά και στον δεύτερο υπήρξαν συγκινήσεις και γράφτηκε και ιστορία. Μια ιστορία που έγραψε η Γαλλία. Οι Γάλλοι κατάφεραν για πρώτη φορά να προκριθούν σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, επικρατώντας στον ημιτελικό της Αργεντινής με 3-0 (25-22, 25-19, 25-22). Μια νίκη που κατακτήθηκε σχετικά εύκολα, με τους τυπικά γηπεδούχους να είναι καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και τους Αργεντίνους μετά τις ΗΠΑ και Ιταλία, να μην μπορούν να κάνουν και τρίτη μεγάλη έκπληξη συνεχόμενη.

Έτσι στον τελικό η Γαλλία θα παλέψει απέναντι στην Ρωσία για το χρυσό μετάλλιο, ενώ στον μικρό τελικό που έχει ως έπαθλο το ασημένιο, θα βρεθούν αντιμέτωπες οι Αργεντινή και Βραζιλία, ένα παιχνίδι που ειδικά στο ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο ντέρμπι. Όσον αφορά τους νικητές, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πατρί με 15 πόντους, ο Κλεβενό τον ακολούθησε με 14 και ο Ν' Γκαπέ είχε 12. Για τους ηττημένους ο Κόντε με 13 ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό και φυσικά δεν έφτανε για να μπορέσει να αλλάξει την ροή του ημιτελικού.

Γαλλία

Αργεντινή

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα