Ολυμπιακοί Αγώνες: Μαγική ανατροπή και πρόκριση των Ρώσων στον τελικό! (vids)

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Μαγική ανατροπή και πρόκριση των Ρώσων στον τελικό! (vids)

bet365

Σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση για το βόλεϊ, η Ρωσία επικράτησε της Βραζιλίας με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Μαγική ανατροπή στο τρίτο σετ, με τους Ρώσους να το παίρνουν ενώ έχαναν με 20-12.

Δεν έχουμε σταματήσει να γράφουμε πως το βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο είναι το πιο θεαματικό άθλημα που υπάρχει και ο ημιτελικός των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στη Βραζιλία και την Ρωσία το επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά. Δύο σπουδαίες ομάδες, σημείο αναφοράς για το άθλημα, τα έδωσαν όλα, μας προσέφεραν απίστευτο θέαμα, με τους Ρώσους στο τέλος να πανηγυρίζουν την σπουδαία πρόκριση επικρατώντας με 3-1 (25-18, 21-25, 24-26, 23-25). Στον τελικό περιμένουν τον νικητή του Αργεντινή-Γαλλία.

Εξαιρετικοί Βραζιλιάνοι και άνετο 1-0

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ, ένα σετ που ανήκε ολοκληρωτικά στους Βραζιλιάνους. Η «σελεσάο» έκανε ό,τι ήθελε στο ματς από το ξεκίνημα, έχοντας ως όπλο το μπλοκ. Πήρε μια μεγάλη διαφορά την οποία και κράτησε, κάνοντας με χαρακτηριστική άνεση το 1-0, με τους Ρώσους στο διάστημα αυτό να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα.

Αντέδρασαν και έκαναν άνετα το 1-1

Στο δεύτερο η Ρωσία έκανε αυτό που ξέρει εξαιρετικά. Έπαιξε δηλαδή με τα κορμιά της. Έκλεισε το μπλοκ, έβαλε στο παιχνίδι του κεντρικούς, πήρε ακόμα περισσότερες πάσες ο Μιχαΐλοφ και το 1-1 ήρθε το ίδιο εύκολα με το 1-0 του πρώτου. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο 5-7, όταν με ένα 4-0 οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν το 5-11 και όλα είχαν τελειώσει ως προς το συγκεκριμένο σετ βέβαια.

Επική, μαγική, ανεπανάληπτη ανατροπή, που δυστυχώς θύμιζε 2004!

Στο τρίτο σετ είδαμε σε όλο του το μεγαλείο το πόσο υπέροχο είναι αυτό το άθλημα. Οι Βραζιλιάνοι θυμίζοντας την ομάδα του πρώτου σετ μπήκαν εντυπωσιακά και στο επόμενο και με τους Λουκαρέλι και Λεάλ ασταμάτητους, δεν πήραν απλά μια διαφορά, αλλά έκαναν το 20-12, με τους αντιπάλους τους, απλά να κοιτάζουν το ματς χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι.

Στο σημείο εκείνο ο Σαμουέλβο ενώ ήδη είχε βάλει τον Κουρκάεφ στην θέση του Βόλβιτς, θέλησε να βγάλει τον Βολκόφ βάζοντας τον Ποντλέσκι (στο 19-12 έκανε για την ακρίβεια την αλλαγή), έχοντας ίσως στο μυαλό του να ξεκουράσει τον βασικό του ακραίο, θεωρώντας χαμένο το σετ. Ωστόσο από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η τεράστια αντεπίθεση, που δυστυχώς θύμισε αυτή των ΗΠΑ στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (λέμε δυστυχώς γιατί τότε η Ελλάδα κέρδιζε 20-12 και αν έπαιρνε το σετ θα προκρινόταν στην τετράδα, κάτι που δεν έγινε). Οι Ρώσοι πίεσαν στα όρια του λάθους στο σερβίς, έσφιξαν το μπλοκ και κατάφεραν να κάνουν το 1-2, σε μια πραγματικά επική ανατροπή, με τους Βραζιλιάνους από την άλλη να κάνουν το ένα μεγάλο λάθος μετά το άλλο.

Πήγαν να την πατήσουν, αλλά το κράτησαν παίρνοντας τη νίκη

Στο τέταρτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, η Ρωσία δεν ήθελε με τίποτα να την πατήσει όπως η αντίπαλός της στο προηγούμενο, ενώ και η Βραζιλία έπαιζε ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 15-15, σημείο στο οποίο οι Ρώσοι με ένα 3-0 πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα. Ένα προβάδισμα που οι Βραζιλιάνοι όχι απλά έσβησαν αμέσως με δικό τους 3-0, αλλά κατάφεραν να πάρουν και προβάδισμα με 20-19. Ο Βολκόφ επέστρεψε στη θέση του Ποντλέσκι και στο 22-22 μίλησε η ψυχολογία. Ο Γουάλας έκανε λάθος επίθεση, ο Μιχαΐλοφ έκανε φοβερό μπλοκ στον Ντάγκλας και ο Κλιούκα μετά την μείωση από τον Ντάγκλας, διαμόρφωσε το τελικό 23-25, με τους Ρώσους να πανηγυρίζουν μια ακόμα σπουδαία νίκη επί των Βραζιλιάνων, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, εκεί που είναι το μεγάλο φαβορί, είτε αντιμετωπίσουν την Γαλλία, είτε την Αργεντινή.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μιχαΐλοφ με 22 και τον ακολούθησαν οι Κλιούκα με 15 και Γιακόβλεφ με 12. Για τους ηττημένους ο Λεάλ είχε 18, αλλά έχασε κρίσιμες επιθέσεις, ο Λούκας είχε 13 και ο Γουάλας 11.

Βραζιλία

Ρωσία

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα