«Χρυσή» πρόκριση Ολυμπιακού και «αιώνιος» τελικός (vid)

Φώτης Καρακούσης
«Χρυσή» πρόκριση Ολυμπιακού και «αιώνιος» τελικός (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που θα παλέψει με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του League Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 του Φοίνικα Σύρου, πήραν και το απίστευτο «χρυσό» σετ και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.

Έχοντας κερδίσει με 3-1 στο πρώτο ματς στη Σύρο, ο Φοίνικας ήθελε δύο σετ στο Ρέντη ή το χρυσό για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του League Cup. Ο Ολυμπιακός ωστόσο είχε άλλη γνώμη, με τους Πειραιώτες αρχικά να καταφέρνουν να κάνουν το 3-0 (25-17, 26-24, 25-21), να παίρνουν μετά από φοβερή μάχη και το χρυσό σετ με 16-14 και μαζί και το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα βρουν τον Παναθηναϊκό σε μια «μάχη αιωνίων» που φέτος θα βλέπουμε συχνά, με αποκορύφωμα φυσικά αυτή στον ημιτελικό του Challenge Cup, αν όλα πάνε καλά και προκριθούν και οι δύο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στην κανονική διάρκεια του αγώνα, έχοντας και πάλι ως μεγάλο όπλο το σερβίς με 7 άσους, με τους νησιώτες να τα δίνουν όλα στο χρυσό σετ, να φτάνουν μια ανάσα από την τεράστια πρόκριση, δείχνοντας πως με τον Σένισιτς στον πάγκο είναι μια εντελώς διαφορετική προς το καλύτερο, ομάδα, αλλά στο τέλος να μένουν με την ικανοποίηση της προσπάθειας.

Άνετα το 1-0 ο Ολυμπιακός

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το 1ο σετ. Ένα σετ που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν οι γηπεδούχοι. Και δεν είχαν γιατί στηρίχθηκαν σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό στο σερβίς τους, έχοντας τους 5 από τους 7 συνολικά άσους στο διάστημα αυτό. Ένα διάστημα στο οποίο οι πειρατές σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν τους αντιπάλους τους στα μάτια με το 1-0 να γίνεται με χαρακτηριστική άνεση.

Μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Το δεύτερο σετ δεν είχε την παραμικρή σχέση με το πρώτο, καθώς παρακολουθήσαμε μια μεγάλη κόντρα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που ξεκίνησαν την φετινή χρονιά με στόχο την κατάκτηση τίτλων. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν πρώτοι ένα καλό προβάδισμα, καθώς προηγήθηκαν με 7-10, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να παίρνουν κεφάλι με 20-16 και μετά 22-17. Στο σημείο εκείνο ο Φοίνικας αντέδρασε και κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 23-23, αλλά να πάρει και προβάδισμα με 23-24. Ο Ολυμπιακός όμως δεν άφησε περιθώρια και με επίθεση του Κουμεντάκη και λάθος επίθεση του Κλίνκεμπεργκ έκανε το 26-24 και το 2-0.

Πιο εύκολα από όσο δείχνει το 25-21 το 3ο σετ

Στο 3ο σετ οι Πειραιώτες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς και θα λέγαμε πως το 25-21 τον αδικεί. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι μπήκε εξαιρετικά δυνατά και κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα που έφτασε ακόμα και τους 7 πόντους (17-10, 18-11). Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που μπόρεσαν ήταν να μειώσουν στους 3 (23-20), αλλά οι Κουμεντάκης και Ιντάλγκο «καθάρισαν» για την ομάδας τους που έκανε το 3-0 και έστειλε την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Ματσάρα το χρυσό σετ

Ένα χρυσό σετ που ήταν ματσάρα, αφήνοντας ικανοποιημένους όλους τους φίλους του βόλεϊ. Εκεί οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι και το 3-3, με τους γηπεδούχους με ξέσπασμά τους να κάνουν το 6-3 και να δείχνουν έτοιμοι για την πρόκριση. Στο 10-7 όμως, με τον εντυπωσιακό Μιχάλοβιτς στο σερβίς οι νησιώτες όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά έκαναν και το 10-12, δείχνοντας αποφασισμένοι για την επική ανατροπή. Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ισοφάρισε σε 12-12, έκανε το 13-12, ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 13-13 και στο 14-14, μια επίθεση του Στερν και ένα λάθος των φιλοξενούμενων έκαναν το 16-14 με τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν την μεγάλη πρόκριση.

ΟλυμπιακόςΦοίνικας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LEAGUE CUP Τελευταία Νέα